Краят на ДЕСЕТОКЛАСНОТО приключение идва с НВО вълнение

• 33 257
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Да, гаджето на наборката е първа година "Международен бизнес" в Еразмус и е държал приемен изпит по математика, за да го приемат. Но не знам дали изпитът е по принцип и за всички, или той е държал такъв заради материал/хорариум. Ще питам.

# 646
  • София
Нейде из нидерландската тема май някой бе писал, че хубавите Унита/Специалности въвели изпит по Математика, но пък тая нАука е чужда за набора. Тоз' предмет най-рано след 3 г. ще го мисля. Засега ми е рано.... Въпреки че на хоризонта има един резервен вариант за 7седмокласничката, който включва Математика

мандаринка, браво, че всичко е наред. Градска ще те пуснат ли?... да те видим.

# 647
  • София
Мушнах се в седмокласната тема, та се сетих за нас преди. Утре се чакат заветните резултати. Уж!

# 648
Моята голямата е 12 клас. Кандидатства в Англия и Холандия. И във двете държави държа изпити по математика, а за Кеймбридж и искаха и изпит по химия. Някой унита я приеха без изпит, само с хорариум часове, но тези , които се водят по-  елитни си искаха изпити по техен стандарт , а в Манчестер и изискаха  3  шестици на матурите.  Обикновенно правят изпити за компютърни и инженерни специалности. За останалите - икономически специалности, гледат хорариум часове.

# 649
Нещата малко се промениха в сравнение с досегашните учебни програми, ДЗИ и дипломи. Сравненията със завършилите по старите учебни планове и програми не са твърде уместни.

# 650
  • София
Има специалности, които са с ограничен прием, като комп.специалности, архитектура, някои инж.специалности. При тях приема е ранен и имат университетски изпити по мат и/или други предмети задължително. Изпитите са си част от приема. В Холандия тази година, след Брекзита, рязко се увеличиха тези специалности. От това, което съм виждала като конспекти, застъпват сериозно ПП мат.

# 651
Тъй-тъй!Оказва се,че моят син няма да го огрее първо желание за профил,второ желание е попълнено от тези,които го искат като първо,и за него остава история или математика.Шах и мат! Аз му казвам да отива история,но той е скаран с предмета.Днес трябва да реши,какво ще реши не знам.
     Нали ви казах, че му е станало лошо от топлината в класната стая.Звънях вчера в РЗИ,не ме отразиха както трябва , с извинението,че колегите са на проверка,нямало кой да ми приеме сигнала,ще пратят проверка другата седмица.Мооля?!!!!Може би след 30.06, когато вече няма никой в клас?Щом е така, някоя телевизия ще реагира веднага.Като резултат намалиха двата последни часа.

# 652
  • София
Момичета, последните дни Школо пищи постоянно. Имам чувството, че оформиха вече и 11.клас, първи срок, а все още не е напълно оформен. Броих предметите, без фучовете, само тези с оценки - 17 бр. Dizzy Face
По колко оценки са при вас?

# 653
  • София
18 годишни оценки ще има девойката. Има четири ИУЧ-а.

# 654
  • В светлината на слънцето
При нас - от 17, оформените са 10. По 2 предмета определено я резнаха. ИТ - 4 шестици и 1 петица - за срока и годината 5. По немски - същата работа, само дето там шестиците са 6 плюс една 4. За срока и годината 5. Немски ИУЧ - 6, щото то няма там друго освен 6. Не знам дали ще й стигне за стипендия, защото тя традиционно по физика и химия е 4 - не са нейните тези предмети. Макар и по двата втория срок да имаше и шестици, тоест беше точно между 4 и 5 средно аритметично, но я оформиха надолу. Изобщо едно силно занижено оформяне наблюдавам при нея специално, което е доста демотивиращо. Но каквото - такова.

# 655
  • София
ааа, младежът има 3 иуча.

# 656
  • София
По мои сметки, окончателните оценки в удостоверението за завършен първи гимназиален етап ще са 20.

# 657
Ееее, Лулу , как така 4 шестици и една 5 и накрая 5?????Е тва не е сериозно!
    Няма нужда да казвам,че при нас има оформена оценка само по ФВС и ИИ.Другите дали знаят кога е срокът за оформяне?!А в действителност, кога е?
     19 броя оценки ги изброих аз.

# 658
  • София
Днес е срокът. Joy

# 659
  • София
Момичетаааа! Довечера първото питие е от мен. Току-що в Школо светна дългоочакванта шестица за годината по биология. Изпита я във вторник и тези четири дни бяха... Нищо не съм чакала с такова нетърпение и напрежение, както чаках тази оценка, включително резултати и класирания в 7-ми клас. Вече бях обмислила изпити за промяна на оценката, евентуална матура... Ох,... И кой каза: У-ВОЛ-НЕ-НИЕЕЕЕ! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт