На море в Турция - Тема 71

• 73 528
  • 813
  •   1
Отговори
# 495
Знам че е 72 часа преди пътуването.Имам предвид валидност след като го направя дали да кажем 7 дни след като е направен и после да трябва нов да правя докато съм там

# 496
Здравейте,  HES кода на хартия ли трябва да е разпечатан или може да се свали на телефона?

# 497
  • на Мелмак
На телефона е достатъчно.

# 498
Знам че е 72 часа преди пътуването.Имам предвид валидност след като го направя дали да кажем 7 дни след като е направен и после да трябва нов да правя докато съм там
Ако не се лъжа важи за 10-15дена престой
Иначе аз го имах разпечатан задължително и отделно на всеки по отделно снимка и в телефона за всеки случай 😉

# 499
Благодаря Valerko за инфото, дано се справя. Много добре сте обяснили

# 500
Така си мисля, че трябва да стане. Някой по-светнат нека каже.
Ние го извадихме четвъртък вечер и петък вечер пътувахме,просто там във формуляра пише кога влизаш в Турция и от датата имаш 72 часа преди това

PCR теста преди попълване на този ХЕС код ли се правят?
Може ли и линк или разяснение и този QR код от къде се взима и какво се попълва?

# 501
Aз не виждам никаква връзка между HES и PCR
Какво е QR

# 502
Така си мисля, че трябва да стане. Някой по-светнат нека каже.
Ние го извадихме четвъртък вечер и петък вечер пътувахме,просто там във формуляра пише кога влизаш в Турция и от датата имаш 72 часа преди това

PCR теста преди попълване на този ХЕС код ли се правят?
Може ли и линк или разяснение и този QR код от къде се взима и какво се попълва?
QR кода се генерира след попълване на цялата заявка за HES кода накрая!
PSR няма отношение към HES кода,просто ако влезеш в Турция и те спрат и ти поискат този HES код да се види кога си влязъл и че щом си влязъл респективно значи че PSR ти е отрицателен,но самия резултат от PSR никъде не се попълва в бланката!

# 503
това представлява ХЕС код, проверява се при влизане в Държавни институции, музеи, изложби, болници, МОЛове

при мен хес кода е с варидност от 18 месеца, на жената е с 6 месеца, каква е логиката, не знам.

# 504
Никъде не ни го провериха на нас хес кода, предвид че посетихме музеи и зоопаркове, аквариуми и т.н. В Мол не сме ходили.
На кой сайт според вас мога да проследя най-достоверно промяната на температурите в Турця по месеци?
Гледах няколко в интернет и навсякъде юли/август ми дава максимална температура на въздуха 30 градуса. Абсурд, докато бяхме там варираше между 33 и 38.
Искам да се информира за температурата на въздуха и водата през октомври в Алания. Според тези сайтове, температурата на въздуха средно е 24-25 градуса, на водата около 26 градуса.
Ако е вярно за мен е студено, аз съм по-топлолюбива. В същото време искаме да се разходим по забележителности и в самата Алания, а сега юли месец жегата беше твърде голяма за подобни разходки.

# 505
и нашите никъде не ги гледаха, бяхме там 16 дни --навсякъде минавах със снимка на детето на кода--просто той беше станал най ясно. и на тях им е писнало вече и явно го карат през пръсти.

# 506
  • Стара Загора
Моят код е PDF файл. И никъде няма написана валидност.
На нас ни ги проверяваха на доста места, но да, основно по молове.

# 507
Момичета, благодаря ви за отговорите.
И още един въпрос, какъв тест да си направим бърз Антигенен или PCR?

# 508
Момичета, благодаря ви за отговорите.
И още един въпрос, какъв тест да си направим бърз Антигенен или PCR?
Важат и двата;Пърия е по-евтин и е 48 часа ,втория е по-скъп и е 72 часа

# 509
  • София
Никъде не ни го провериха на нас хес кода, предвид че посетихме музеи и зоопаркове, аквариуми и т.н. В Мол не сме ходили.
На кой сайт според вас мога да проследя най-достоверно промяната на температурите в Турця по месеци?
Гледах няколко в интернет и навсякъде юли/август ми дава максимална температура на въздуха 30 градуса. Абсурд, докато бяхме там варираше между 33 и 38.
Искам да се информира за температурата на въздуха и водата през октомври в Алания. Според тези сайтове, температурата на въздуха средно е 24-25 градуса, на водата около 26 градуса.
Ако е вярно за мен е студено, аз съм по-топлолюбива. В същото време искаме да се разходим по забележителности и в самата Алания, а сега юли месец жегата беше твърде голяма за подобни разходки.

За Кушадасъ, ама ще си го направиш за Алания

https://seatemperature.info/september/kusadasi-water-temperature.html
https://www.accuweather.com/en/tr/kusadasi/317049/september-weather/317049

Общи условия

Активация на акаунт