На море в Турция - Тема 71

• 72 512
  • 813
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе
peterky2002, маршрута са го писали много преди мен. Не съм си го начертала сама. Гелиболу, слизайки от ферибота на Лапсеки/Чардак завиваш наляво за Бига, Бандърма, Акхисар, Денизли, Анталия. Този маршрут се ползва и до Измир, когато се пътува до егейските курорти с цел избягване на крайбрежието. Не сме минавали до сега оттам. Лятото на 2019 г. бяхме решили да го ползваме, но на ферибота синът ми гласи навигацията и избрал пак стария маршрут. Отказахме се да се връщаме, че беше лудница и си продължихме по познатия път.

# 646
А Роже къде се изгуби, мина ли почивката му, да разкаже нещо.

# 647
  • София
Къде четем официално каква е информацията към днешна дата за тези ПСР тестове? Преди беше: в Турция приемат и само с антигенен. Това още ли е така? На връщане към БГ къде се правят тестове и какво се иска - ПСР или антиген е достатъчно?

Това са въпроси , които започват живо да ме вълнуват вече, с наближаването и тъй като ситуацията е доста динамична, не искам да ви притеснявам да ви разпитвам всеки ден, затова питам така: актуалната информация откъде може да се види? Някакъв линк, на който това инфо се ъпдейтва ежедневно, за да сме и ние в "крак" с последните ъпдейти?

Аз следя в Единния информационен портал

# 648
peterky2002, маршрута са го писали много преди мен. Не съм си го начертала сама. Гелиболу, слизайки от ферибота на Лапсеки/Чардак завиваш наляво за Бига, Бандърма, Акхисар, Денизли, Анталия. Този маршрут се ползва и до Измир, когато се пътува до егейските курорти с цел избягване на крайбрежието. Не сме минавали до сега оттам. Лятото на 2019 г. бяхме решили да го ползваме, но на ферибота синът ми гласи навигацията и избрал пак стария маршрут. Отказахме се да се връщаме, че беше лудница и си продължихме по познатия път.
Пътя е супер,спокоен и не натоварен,пътува се с лекота.Препоръчвам го!Минавах го сега юни месец,беше ми за първи път,но мога да кажа че няма как да се объркаш,защото има табели за всичко и навякъде!

# 649
  • Варна
Пътя е супер,спокоен и не натоварен,пътува се с лекота.Препоръчвам го!Минавах го сега юни месец,беше ми за първи път,но мога да кажа че няма как да се объркаш,защото има табели за всичко и навякъде!

сравних го с пътя по крайбрежието и двата маршрута през Истанбул
най - оптимален пак ми излезе през 2 мост Истанбул , най - скъп 3 мост и новата магистрала и мост Бурса
Двата през Дарданелите са орта будала.Може би като стане моста на Дарданелите ще натежи пътя от там.

Голям хит за тези които са близо до турската граница става ниската цена на горивата , а и други стоки с тази лира от 19 ст.Уйкенда се ходи до Одрин за пълнене на резервоара , багажника и тумбака Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 650
  • Русе
Е, то като дадеш 30+лв. за тест. Еле пък и като сте двама-трима и стана "Къде е Илия? На кирия.". Не е много на сметка да ходиш всяка седмица.

# 651
Дженерали
Вики объркването идва от това , че след Дарданелите не знам някой да тръгва към Бандарма , а си кара по крайбрежния път , още повече след реконструкцията на пътя през планината , а и който няма работа е по интересно да зяпа наоколо Simple Smile.
сори
интересно ще е да опишеш маршрута през Бандърма Simple Smile
И да маршрута през третия , най - северен мост Yavuz Sultan Selim Bridge , Yavuz Sultan Selim Köprüsü , по новата магистрала и новия мост при Бурса е в пъти по скъп от  маршрута през втория , среден мост  Fatih Sultan Mehmet Bridge , Fatih Sultan Mehmet Köprüsü , магистралата към Анкара и сетне стария път.Този маршрут се предпочита заради цената и не е проблем ако се уцели времето , така че да се избегнат сутрешното и вечерно задръстване , а и все пак се минава през по интересни за зяпачите гледки в Истанбул  Simple Smile

Ние не сме минавали през Бурса и на отиване и връщане минахме през Ескихешир.
През Бъндарма минахме преди 2 години на връщане  от Дидим.
Следващия път ще минем по този втория мост, че аз обичам да зяпам, пък дано ММ не ми мели после на главата Simple Smile
Вторият мост е този, който е в средата, нали? Синята линия, която Гугъл ми предлага като маршрут?

viki_1974
[/b]
По този път се върнахме от Дидим преди две години. Ние много не ги мислим маршрутите, пускаме навигацията и от където ни прекара. Само имай в предвид, че нас ни прекара през някакви села с мандри. Живописно е, пътя не е лош, но ако се случи да има цистерна с мляко, бая време ще си карате след нея.

# 652
Каква застраховка/асистанс  ползвате  за колата. На коя фирма. До сега правихме  в Sdi, но мин  година се наложи да я ползваме там. И имаше много проблеми и не организация. Така че 🙄
Само в Денерали.Как сте се излъгали при брокер да правите застраховки😂

# 653
Бензин Одрин Шел 95-vPower--7.80лири
Бензин Истанбул Шел 95-vPower--7,70 лири
Бензин магистрала --до новото летище Истанбул Шел 95-vPower--7,72лири
Дизел Одрин Шел disel-vPower--7.40лири
Дизел Истанбул Шел disel-vPower--7,28 лири
Това са цените от уикенд 06-08,08,2021. плащал съм с картата която е в телефон. 2 кола не зареди на летището и затова не мога да напиша актуална цена. На връщане заредихме и двете коли догоре на Петрол офиси --последнага голяма бензиностанция преди България, но там платихме кеш че не ми разпознаваше картите.

# 654
Привет, тази неделя мислим да рискуваме със ситуацията и се запътваме към Чанаккале , някой скоро да се е качвал на ферибота Гелиболу - Чардак и да сподели как е трафика. Също така как е и на Малко Търново ? Благодаря.

# 655
Каква застраховка/асистанс  ползвате  за колата. На коя фирма. До сега правихме  в Sdi, но мин  година се наложи да я ползваме там. И имаше много проблеми и не организация. Така че 🙄

Sdi, предлагат и на Дженерали. Точно на тях правим и ние. А каква е разликата от директен офис Дженерали и този на Sdi. 🙄Налагало ли ви се е да я ползвате.

# 656
Каква застраховка/асистанс  ползвате  за колата. На коя фирма. До сега правихме  в Sdi, но мин  година се наложи да я ползваме там. И имаше много проблеми и не организация. Така че 🙄

Sdi, предлагат и на Дженерали. Точно на тях правим и ние. А каква е разликата от директен офис Дженерали и този на Sdi. 🙄Налагало ли ви се е да я ползвате.
Огромна.Но не ми се пише по темата.

# 657

Огромна.Но не ми се пише по темата.

Е ще радвам, когато имате желание да оставите информация😊 Все пак има много пътуващи с личен транспорт. Със сигурност инфото Ви може да бъде от полза. Особено ако е различен пътя на активация и тогава не звъниш на общия Кц, с раздение спрямо страна на сключване на полица.

# 658

Никаква. Асистанс не сме ползвали в чужбина, но здравни си правим през SDI най-често в Дженерали. Няма абсолютно никакви разлика в застраховката. Sdi са просто посредник. Договорът и общите условия са абсолютно еднакви без значение дали си сключил застраховка с посредник или директно. При възникване на застрахователно събитие в чужбина /2 пъти съм ползвала/, въобще не контактуваш с Дженерали или който и да е друг застраховател или посредник. Всичко минава през трета обслужваща компания, с която застрахователя има договор.
Ползвала съм медицинска помощ в Гърция и Турция.

# 659

Никаква. Асистанс не сме ползвали в чужбина, но здравни си правим през SDI най-често в Дженерали. Няма абсолютно никакви разлика в застраховката. Sdi са просто посредник. Договорът и общите условия са абсолютно еднакви без значение дали си сключил застраховка с посредник или директно. При възникване на застрахователно събитие в чужбина /2 пъти съм ползвала/, въобще не контактуваш с Дженерали или който и да е друг застраховател или посредник. Всичко минава през трета обслужваща компания, с която застрахователя има договор.
Ползвала съм медицинска помощ в Гърция и Турция.
Благодаря за инф. И Аз така мисля. На нас мин година ни се наложи да я ползваме и беше голяма мъка. В 4 сутринта се опитахме да се свържем с иначе 24 часовия, свързах е се с централа за Англия или нз къде точно бе, но само там прехвърляше, а като след мн мое настояване жена на анг ми обясни че за Бг- централата работела от 9 сутрин до 11 ч вечерта. Тя нищо не може да направи, не вижда полица и тн.Да изчакам да стане 9 сутринта и пак да звъна  . Безумие. След което от 9ч раздвижване,  имаше чак след 3 ч, пак по мое настояване. Да не говорим, че искаха да им платя taxi за хората който сме в колата, искаха 200 Евро до Капъкуле. След мой скандал за заплаха от съд, Кзп и др институции за подвеждаща реклама и това че 24 ч поддръжка  не е така. Разговорите са записани и тн. Казаха че не дължим нищо. Голяма сага с тях. Голяма разправия. Имаше толкова противоречия, като  турска фирма пристига за нас. Дължим ли нещо - Не. Звънят от кол центъра, дължим. Един звъни - дължим, следващ звъни не дължим. Така че дай боже на никой да не  се случва

Общи условия

Активация на акаунт