На море в Турция - Тема 71

• 72 484
  • 813
  •   1
Отговори
# 705
Някой от пътували те със собствен транспорт да е ходил до Гръцкия остров Самсон (може и да не се казваше точно така). Че ни обесняват, че защото сме влезли с кола е мн сложно, ние да отидем до него точно. Трябвало колата да влезе в пристанището, на митницата, документи и тн. Някой ако е ходил, има ли вариант за заобикаляне.
Е как ще заобиколите границата... Няма никакво значение, че е остров, това си е граница.
Но ако има вариант за заобикаляне споделете и аз много искам да ги заобикалям тия граници вместо да вися на тях и да ми искат тестове и сертификати...
Значи излиза че влезлите със собствен транспорт, не могат да го посетят, защото на нас за тестове не ни споменаха. А само за това че сме си влезли с кола и трябва с нея да излезем от Турция. И че това е ограничение от Турска страна. Тук става въпрос за пътуване с корабче. Нищо специално, каквито се предлагат на всеки. Въпроса бе, ако някой който е идвал със собствен транспорт го е посещавал.

# 706
  • Русе
По курса на банката, обикновено е по-изгодно. Без такса е.
По безкасовия курс продава на обслужващата го банка. Не за всички банки е без такса. Всеки трябва да си провери в тарифата на банката как са разплащанията на ПОС терминал в чужбина.

# 707
  • София
Някой минавал ли е граница със смъртен акт на единия родител. От агенцията казаха,че е нужно да го преведа на турски и се чудя наистина ли следва да го преведа на турски, защото наскоро минах границата с Гърция и никой не ми е искал да е преведен на езика им.

# 708
  • Русе
Когато дете е само с един родител, не се ли искат документи само на нашата граница?

# 709
Когато дете е само с един родител, не се ли искат документи само на нашата граница?
Да и няма нужда да е преведено. На турска, никой не го интересува.

# 710
  • София
Цитат
2. От Чанаккале, на къде е за предпочитане да продължим за Кушадасъ - по крайбрежието, Айвалък, Измир..., или четох в темата маршрут, който се включва в магистралата за Измир, но не мога да цитирам градчетата. Като километри и време са почти едни и същи и се чудя, дали има смисъл да се отклоняваме толкова, за да се включим в тази магистрала..

Мани го другия маршрут през Едремитския залив, има стотин светофара. Но пък е по-красиво.

# 711
  • Някъде в Европа...
Да и няма нужда да е преведено. На турска, никой не го интересува.
Само нашите искат документ за другия родител, с цел да не се изведе българче извън граница без знанието на другия родител. Турците не ги интересува детето с родител ли влиза, гледат му паспорта само. .
Следователно не ви трябва превод...

# 712
Някой минавал ли е граница със смъртен акт на единия родител.

Моя приятелка преди 2 години. Не е представяла документ на турски.

# 713
  • София
Много благодаря за отговорите. Значи няма да превеждам. Аз и аз така си мислех, ама едно бабе в агенцията изрично ми каза, че трабва. На 01.09. живот и здраве заминаваме за Сиде със самолет. Дано се влиза и тогава, като досега със сертификат от ваксина

# 714
# 715
Проверяват ли за невръчени фишове и актове на границата?

# 716
  • София
Проверяват ли за невръчени фишове и актове на границата?

Само те уведомяват,че имаш фиш или акт.Не те задължават да го получиш или да го плащаш.

# 717
На последния въпрос за тестовете - поне за сега е така: прибираш се без тест, в рамките на 24 часа си правиш(може и бърз), изпращаш резултата на съответното РЗИ и ако е отрицателен те освобождават от карантина. За дете на ваксинирани родители - във фейсбук групите мненията са противоречиви - някои твърдят, че е отпаднало и не важи, други, че без проблем са минали през граница.

Здравейте!Ще пътуваме за Кушадасъ на 03.09 .Ние сме ваксинирани.От агенцията ни казаха,че   за детето трябва антигенен тест.Ще направим за да наше спокойствие, но информацията, до която стигаме е различна.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 08:22 от DaisyMarten

# 718
  • Някъде в Европа...
На последния въпрос за тестовете - поне за сега е така: прибираш се без тест, в рамките на 24 часа си правиш(може и бърз), изпращаш резултата на съответното РЗИ и ако е отрицателен те освобождават от карантина. За дете на ваксинирани родители - във фейсбук групите мненията са противоречиви - някои твърдят, че е отпаднало и не важи, други, че без проблем са минали през граница.

Здравейте!Ще пътуваме за Кушадасъ на 03.09 .Ние сме ваксинирани.От агенцията ни казаха,че   за детето трябва антигенен тест.Ще направим за да наше спокойствие, но информацията, до която стигаме е различна.
Предполагам, защото се касае за 2 теста, един на влизане в Турция, който искат турците и един - на влизане в Бг, който искат българите. Проверете възрастта на децата при изискванията на турците. Може да е по-ниска и да се окаже, че сте трябва тест, за да влезете в Турция, а на връщане, за да влезете в Бг - не...

# 719
Доколкото аз съм чела из нета, за деца над 6г. При влизане в Турция се иска тест.

Общи условия

Активация на акаунт