Отчет на набор 2003 - 3

• 15 072
  • 330
  •   1
Отговори
# 270
  • Русе
И ние да се запишем при наборите.
И моето слънце си играе само и никога не съм си мислела че това е минус.Много е общителен но като няма други деца си играе сам. Понякога е доста шумен а друг път не се чува.Но това въобще не ме притеснява.....

# 271
  • Чикаго / София
Етиа въобще не се притеснявай! Детето си се държи съвсем наред! Дени е същата. Не си играе много, много с деца особено ако не ги познава. Когато отидем на РД на детенце което не познава добре, не иска да влезне да си играе с децата ако и аз не съм с нея, И дори и аз да влезна си играе сама с играчките а не с децата. Трябва да мине време да  опознае децата и чак тогава може да се заиграе с някое. Мосля си, че повечето на тази възраст са такива!

# 272
  • Бу-у-урга-а-ас
Абсолютно нормално е на тази възраст да играят сами. Както се изрази учителката на Крис от детската "децата играят паралелни игри" - играят на едно и също но всеки за себе си. Свекито да си яде ушите.
Вчера в градината дойде Дядо Коледа. Проблемът обаче е, че купих кола с радио контрол от Метро без да я пробвам в магазина и сега нещо не може да зацепи. Чудим се дали батериите още не са се заредили - включени са вече от около 16 часа, или на колата нещо и има. Усещам леко разочарование в Крис и почвам да се ядосвам на себе си. Иначе мина екстра. Аз бях в градината и снимах. Децата бяха толкова развълнувани и щастливи.
Освен това да ви се похваля, намерих страхотен подарък на Крис за Рождения ден - комплект за спасителна акция: пожарна кола, хеликоптер, спасителна лодка. полицейска кола и мотор, светофари, колчета за блокиране на пътя, носилка, въжета....и 3 кукли: пожарникар, летец и полицай. Много се изкефих и веднага я купих. Не бях виждала подобни комплекти за момченца.

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 09:04 от Ellypr

# 273
Бре,тия деца от набор 2003 май всички са такива кротушани.Криско и той сам си играе, а и е по-самостоятелен във вземането на решения Peace,докато баткото ме пита за всичко, дори за тоалетната.Не, че е лошо но е на 7г. и ми се ще сам да преценява и отговаря за действията си(било то правилни или грешни).

# 274
  • София
И Иво си играе много добре сам. И докато играе си говори нещо, фантазира си, води си някакви диалози, сменя тона на гласа..... Grinning
Но напоследък все по-често предпочита да си играем заедно. Като го взема от градината се разхождаме около час-час и половина и се прибираме. Иска да правим всичко заедно. Предполагам, защото така цялото ми внимание е съсредоточено върху него и си наваксва деня в градината, когато е бил без мен.

# 275
ЗАПИСАХ СЕ-ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ-СЛЕД ТРИ ДНИ

# 276
  • Пловдив
Майчета, има ли сред вашите дечица такива, които са "скарани" с речта. Синковеца ми бърбори непрестанно, ама аз различавам всичко на всичко 23-4 думи, броила съм ги, ква параноя, а? Иначе също си играем главно  с коли, сега нареждаме количките на дълга колона и им казва "пу-па" - демек влак били. Joy

# 277
  • София
синът ми проговори късно - след 3-тата година. Очаквах, че ще проговори бързо и правилно, но и сега - на 3,9години не говори добре - засяга малък брой теми /ограничен речник/, граматично неправилен изказ, предимно прости изречения, бърка родовете, някои звуци произнася неясно. На тази възраст не трябва да е така. Ходи на логопед /вече 7-8 месеца/ и се надявам за 4-тия си рожден ден да е понаваксал изоставането. Отказва всякаквии целенасочени занимания /книги, букви, цифри, рисуване/ и това съвсем ме затруднява. Ходи на детска градина и се утешавам, че там  учи песни и приказки.

# 278
И моят син проговори след 2г.6м. , също говори в неправилна граматика, но говори почти всичко. Отгоре на това бори се с 3 езика и доста добре се справя.

# 279
Брат ми(Христо) е набор 2003.По-буйно дете не съм виждала до сега.Горката ми майка.Ходи на градина от доста време.Късно проговори,след 3-тата година.Сега говори доста.Знае стихотворения,песнички,ммм измисля си някакави негови лиготии.Лошото е че не се усещам какво говоря пред него и знае няколко глупости  Crazy Blush "Fuck you","На майка ти гъза" Embarassed Embarassed Embarassed Слава богу не го е казвал пред наще.Също така ведъж се прибрах от училище и той ме посрещна,крещейки "боли ме гъза,боли ме гъза"(от градината го знаеше) Shocked Разбира абсолютно всичко.Веднъж беше в моята стая и гледам сутиена ми беше на лелгото и го попитах"какво е това" и той каза "цици"  Laughing Mr. Green Laughing Mr. Green Разбира ги нещата ощя от малък.Питам го дали има гадже и той ми каза,че не искал да има  ooooh! Голям проблем е,че с него не сме в много добри отношения.Постоянно се бием макар да съм на 15 години.Никой не отстъпва-той е лъв, а аз скорпион Twisted Evil Изглежда по-голям от колкото е.Много е капризен от към дрехи  #Crazy Каквото той каже това му се облича.Обича да си играе с коли.Постоянно прави гаражи  Laughing Също обича да се знаимава с техника-основно климатици,дистанционни,телефони.Ходи без памперс.Само по голяма нужда иска с памперс  Close Това е за сега Simple Smile

# 280
  • с/у ОколоМръсТното
Браво на Ицко, на кака ДжейЛо  Hug Голям сладур е, а сестра му така хубаво описва нещата...  Grinning

Моят син има Т=37.4 и не посмях да го пусна на ДГ. А днес му е тържеството...  Sad

И той е запознат с туй-онуй  Laughing и обожава да пее онази "историческата" песен на Румънеца и Енчев: "да и видииииии, циците, циците, циците..."  ooooh!

синът ми проговори късно - след 3-тата година. Очаквах, че ще проговори бързо и правилно, но и сега - на 3,9години не говори добре - засяга малък брой теми /ограничен речник/, граматично неправилен изказ, предимно прости изречения, бърка родовете, някои звуци произнася неясно. .

всичко това се отнася и за моето чааве  Flutter Наистина не трябва да е така, но...  Confused

# 281
Шани, бързо оздравяване ня сладурът ти!!! Жалко, че ще си пропусне тържеството Cry Моят бадит днес пак е на градина  Peace Някаква хрема се опитва да го подхваща.  ooooh! Дано да удържи фронта поне до сряда сутринта.  Praynig Тогава ще идва Дядо Коледа!!!  А джуджетата трябва да напълним чувала утре  bowuu   

# 282
  • София
Ееее, Шани, много кофти късмет е извадил Томката.  Sad Дано поне да не е нещо сериозно.

И при нас Дядо Коледа ще идва в сряда. Утре трябва да занеса подаръците. В чуденка съм как да стане тази работа...... Иво обикновено ме чака на прозореца и ако ги занеса когато отивам да го взема, като нищо ще ме види, че ги нося. И край на конспирацията. Зачудих се дали да не ги занеса следобяд, докато спят..... newsm78

Малко съм разочарована, че на така нареченото "тържество" майките няма да може да присъстват. Като си гледам детските снимки, на моите тържества винаги има родители. Все си мислех, че и сега ще е организирано по такова време, че да можем да сме там.  Confused

Последна редакция: пн, 18 дек 2006, 18:47 от Vivi

# 283
Шани, бързо оздравяване на малкия  bouquet

И ние (родитерите) няма да присъстваме на коледното тържество в градината....само на 8 март щяло да има родители Shocked

.....И няма да има индивидуални подаръци за децата, а ще им подаряват телевизор утре #Crazy Crossing Arms
Новата мода в нас сега е да се уригваме нарочно...само ходи и вика "Мамо, виж какво мога..." и се уригва като дебилче #Crazy Joy Да се смея ли...да плача ли?!?!?!? Crazy ooooh! #Crazy Joy

# 284
И при нас няма да има родители на коледното тържество  Shocked , а само на 8март. Поне ще има индивидуални подаръци. Това с конспирацията с подаръците и на мен не ми е твърде ясно как ще се получи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт