раздяла

• 8 992
  • 134
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Скрит текст:
Но че един човек с 20+ години опит отгоре може много лесно да манипулира друг такъв с никакъв, си е просто обективна реалност.
Тъй като опита не се трупа с време, а със събития, единственото обективно в последното ти изречение е думата "може". Grinning
А когато първото нещо, което някой ми каже за каквото и да било, е "Не е толкова просто", първата мисъл, която ми минава през ума е: "Доооооооообре!" Joy

Е ти случайно ли мислиш, че съм сложила може Wink Все пак се надяваме за тея години момъкът да има все някакъв опит, а не да го е взела девствен.

Аз за твоите мисли не отговарям, те са си следствие на твоя мисловен капацитет Joy Достатъчно подробно съм се аргументирала след това, та да не ми минаваш с евтини номера, ама нейсе Wink

# 76
Но че един човек с 20+ години опит отгоре може много лесно да манипулира друг такъв с никакъв, си е просто обективна реалност.
Тъй като опита не се трупа с време, а със събития, единственото обективно в последното ти изречение е думата "може". Grinning
А когато първото нещо, което някой ми каже за каквото и да било, е "Не е толкова просто", първата мисъл, която ми минава през ума е: "Доооооооообре!" Joy
Само че за натрупване на събития се иска време житейски път, ма нищо де, важното е да спориш.

# 77
Ти на 19г.,а той на 37г.ами родителите ви са прави,че не сте един за друг .Разликата е прекалено голяма.

Чиста конюнктура. Вече е ставало дума - във Викторианска Англия е било правило 60-годишни мъже да взимат за съпруги 18-годишни момичета. Женитба на мъж по-млад от 40 се е считала за социално неприемлива авантюра.
Така че какво да ви кажа? Както обикновено искате да направите от личните си въжделения някакво общовалидно и задължително правило.
Войнстващ субективизъм. Света е видял какво ли не, бг-мамата няма да го преобърне.

Всъщност това е важало за разни аристократи, военни и чиновници в служба на короната, краля, империята, които са били на тази служба по 20-30 години в разни отдалечени части на света или просто са били в армията/флота. След като се пенсионират и получат голямо възнаграждение- пари, имения, земи, си намират млада булка от плебса (или от аристокрацията, според ранга) и се задомяват. Същото е било и тук по турско, за елитния корпус от спахии в армията на Османската империя, като се пенсионират някъде след 50-тата си години, си набавят булки от раите.
Така че примера ти не е особено уместен, да не говорим каква връзка може да има между закоравял моряк, войник или офицер, бил на майната си 20-30 години и някакво девойче на 18-20. Също и че простолюдието са се женили на по 16-18 години момичетата, мъжете веднага след казармата на 21-2.

# 78
  • Агент под прикритие
Само че за натрупване на събития се иска време житейски път, ма нищо де, важното е да спориш.
Това би било вярно само в случаите, когато се приеме, че на всички хора им се случват еднаква бройка събития за единица време. Само къде не е точно така, колкото и да ни се иска... Simple Smile

Лъвице, плоските намеци за капацитет са наистина... забавни.  Обикновено такива започват точно в момента, когато аргументите свършат. Grinning

# 79
Момчета, мъже, нямам желание да се занимавам с никой на този етап, нямам нужда някой да ме наранява още с празни обещания и надежди. Не мога да забравя това, което имах с него, защото бях щастлива, не мога и просто така да спра да имам чувства към него, дори не знам къде е истината в думите му, просто предпочитам да вярвам, че ме е обичал и вече няма да сме заедно
Не искам да разколебавам убеждението ти, че те е обичал, щом това те кара да се чуувстваш добре, но няма как иначе да си обясня случилото се.
За мен по-вероятно е той, като инициатор на "разкриването ви пред света", да е решил по този начин да приключи връзката ви. Може да е видял, че ти прекалено се привързваш към него, а това не е било, което той е целял, а именно - кратка връзка, секс без последствия. Едва е дочакал родителите да се възпротивят и си е плюл на петите.

Чувствата не се включват и изключват с натискане на бутон и явно ти трябва време да се осъзнаеш. Това, че този е бил боклук, не означава, че всички са боклуци. Повярвала си му поради неопитност. Щом така го чувстваш, дай си време.

# 80
Vikito, колко време бяхте ''заедно'' преди да се разкриете пред света?

# 81
Бяхме заедно 8 месеца, познавахме се още преди да започнем да имаме "връзка"

# 82
Очаквах да е по-кратко времето, но да, смятам, че се е наиграл с теб и просто е решил да приключи ''елегантно''. Усмихни се и карай напред.

# 83
  • София
Това би било вярно само в случаите, когато се приеме, че на всички хора им се случват еднаква бройка събития за единица време. Само къде не е точно така, колкото и да ни се иска... Simple Smile

Конкретна мацка си каза, че няма натрупани събития. Тоест, в най-добрия случай са наравно като "събития". Но вероятността за 20 години да нямаш никакви "събития" си е изключително малка. Дори да приемем, че си супер смотан и нямаш, липсата на такива ти се е отразила, докато при 20-годишно момиче е нормално, ако няма.

# 84
Относно това дали в неговия живот е имало събития и опит, да имало е, имал е няколко връзки, но не е живял с нито една от тези жени, няма деца. И досега поддържа контакт с бившите си, не ме е лъгал за това, с една от тях са доста близки, но тя е омъжена, два пъти...Той никога не е казвал че иска брак и деца, а че това очакват близките му.

# 85
Човек на 37 може да няма кой знае какви събития в живота си, от които да се поучи, ако е някакъв краен смотаняк, интроверт и бурсук, както и момиче на 19 няма как да има кой знае какви събития, колкото и да е " отворена ". А този като чета за финтовете му, си е с бая събития май.

# 86
  • Агент под прикритие
Лъвица, контекста на темата е "връзки". Ако момчето твърди, че няма опит в този контекст, това автоматично НЕ значи, че той има в същия този контекст, само защото е значително по-възрастен. За тази разлика във възрастта, той има повече опит в хиляди други неща, от които 98% нямат никакво отношение към връзките. 😁

# 87
  • София
Авторката вече отговори по въпроса относно опита.

Иначе, ако говорим общо, направо ще цитирам Стрина:

Човек на 37 може да няма кой знае какви събития в живота си, от които да се поучи, ако е някакъв краен смотаняк, интроверт и бурсук, както и момиче на 19 няма как да има кой знае какви събития, колкото и да е " отворена ". А този като чета за финтовете му, си е с бая събития май.

И да се повторя, липсата на опит с връзки на 37 повлиява, така че пак няма да са на равни начала. Но случаят, изясни се, не е такъв, така че въпросът вече не стои.

# 88
  • Агент под прикритие
Липсата на опит не само за връзки, а за каквото и да е друго, има един и същи краен резултат, без значение дали си на 20, 30, 40 или 50, и няма как едни да са "прави", а други - "по-прави", така че старта в начинания, за които опита липсва, за такива е повече от равен.

Освен това, всеки, който влезе да чете темата, може да си направи бързо изводите, че в нея върви един shit-talking на база възраст, не опит или нещо друго. Grinning

# 89
Фениксе, не е нужно да защитаваш всеки мъж, когото беге лелята смята неподходящ за трайна връзка. Информативно го казвам.

Общи условия

Активация на акаунт