Растат АПРИЛските душички - зъби им никнат, хапват от лъжички

• 10 292
  • 312
  •   1
Отговори
# 300
да, определено сте рекордьори в изписване на темите...аз докато прочета последната тема и вие вече изписвате още една, не е истина...Rolling Eyes как го правите не ми е ясно!  Rolling Eyes Браво на вас, че ви остава време за форума...явно сте по-организирани от мен  Crazy Аз имам едно въпросче, свързано с ориза...добавяте ли го към пюрето и как  newsm78 , освен това купих една оризова каша на ХИП, която обаче още не се осмелявам да дам. Интересува ме къррмещите мами с кърма ли я бъркат, с АМ или как ... newsm78 ...Май станаха две въпросчета...
Благодаря ви предварително!   :
bouquet:

А някой от захранилите около 5,5 - 6 месеца вече въведе ли месо или жълтък?
Момичета,по колко време спят бебоците ви през деня?

по половин час, през около 2 часа  ... Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 21 окт 2006, 17:57 от adyto

# 301
Цвети, Иво спи вече 2 пъти дневно (организира си съня отпреди месец някъде) - сутрин 1 час обикновено от 10 до 11 и следобяд около час и половина - два между 2 и 5 часа.

Ади, оризовата каша я правя от домашен ориз, но и за купешка бих постъпила по същия начин - правя я с вода. Кърмя преди храненето или след него, кога както дойде. Обикновено - преди. Към ориза слагам понякога плодово пюре - круша, сега ще слагам и слива, че и нея я въведох. Иво обаче го яде и чист, много странно е това дете, не обича силно изразени вкусове. Ако му дам оризова каша с нещо яде малко и спира, но ако е чист ориз - яде, докато аз спра да му давам. Тъй като не смятам да замествам хранене, дозата е 2х50г дневно - т.е. 50г ориз или ориз с нещо и 50г зеленчуково пюре. Давам едното към обяд, другото - вечер към осем. Новите неща - само на обяд. Ако давам вече въведени храни, на обяд е кашата, я вечер - зеленчуковото. Не съм го гледала това никъде, аз така съм си решила да го храня. Докоато стане на осем месеца ще се храни на този режим, след това ще увелича количествата до 250г твърда храна дневно, тогава вече и асортиментът на храните доста ще се увеличи с месото и глутеновите каши. Най-вероятно ще почвам да замествам храненета към 10-я месец, защото ще почвам работа по-рано, отколкото бях предвидила и ще ми се наложи към годинката да минем на кърмене само сутрин и вечер (което ще продължи неограничено дълго време, т.е. докогато реши детето само да се отбие).

# 302
Домашен ориз, ха-ха. Имам предвид домашно приготвена каша от кафяв ориз. И елда пробвахме - на Хип, но се подриска от нея.

# 303
Вени, това за вратлето ми го каза педито. И аз в началото като теб мислех, че й е студено като са й студени ръцете, но жената ме светна, че на бебето ръцете рядко може да се стоплят.

# 304
Цвети, спи два или три пъти, общо между 3 и 4 часа. Нощем - 10 часа винаги (ама с колко събуждания  Crazy) та събира 13-14 часа за денонощие което според дебелите книги е достатъчно.

Ади, а защо те притеснява оризовата каша, като си готова да даваш ориз? Ако даваш домашни пюрета и ти се получат редки, можеш да ползваш готовите оризови каши като сгъстител, а и за да неутрализира нови вкусове ако бебето не ги приема много добре, аз съм го правила. Иначе на въпроса с какво я бъркам - с вода, аз давам твърдата храна след кърмене.

Юлче, твоят младеж яде точно като Вени и като чета, и плановете ни са горе-долу същите - само че аз ще пробвам месото по-рано, а жълтъка по-късно. И тя яде или два пъти по петдесет грама, или три пъти по трийсет-четиресет. И също си умра за чист ориз - ега си гадорията е това нещо! Ама щом им харесва  Wink

За дрехите, показател добре ли е облечено си е детето. Щом не е обринато, изпотено или простинало и хремаво - всичко е ОК. Аз затова разпитвах тези дни, защото няколко дни я извеждах в екстремни температури и по топлото така се получи че спяхме вътре, и аз не бях виждала слънце  Sad

# 305
Ади, оризовата каша я правя от .............

Благодаря ти Юлче, много изчерпателно си го обяснила Hug
Сега се сетих да питам...към пюрето добавяте ли някаква мазнина - зехтин или олио...Благодаря отново  Hug

Ади, а защо те притеснява оризовата каша, като си готова да даваш ориз? Ако даваш домашни пюрета и ти се получат редки, можеш да ползваш готовите оризови каши като сгъстител, а и за да неутрализира нови вкусове ако бебето не ги приема много добре, аз съм го правила. Иначе на въпроса с какво я бъркам - с вода, аз давам твърдата храна след кърмене.

Всъщност проблема с оризовата каша дойде от упътването на кутията, където пише, че се разтваря в 50:50 мляко и вода и аз се зачудих  newsm78 в кърма ли във вода ли изцяло. Сега ситуацията определено ми се изясни  Peace
Благодаря ви за отговорите  Hug

# 306
Момичета,ама защо по 2-3 пъти на ден давате?Само аз ли давам по 1 #Crazyи то за нас 50грама е рекорд Thinking.

Аз месо ще давам през седмия месец.Заешко ще е за начало  newsm78

А жълтък хич и незнам Naughty

Смятам да заместя кърмене към 10-11 месец,но вие ме разбихте с количеството ядене #Crazy
Ние вечер заспиваме към 21.30 -22.00 и сутрин ставаме м/у 9-10 часа(имали сме  случай към 11 #Crazy)После към 12 спим 30 минутки след това заспиваме към 15 и спим според зависи (от 1 до 3 часа)и ако сме спали  за деня по-малко от 2,5 часа ,вечер е ужас.По принцип имаме дневен съм около 3-3,5 часа
 Hug Hug Hug
Адито-Зехтин се слага по малко в пюрето около 8ми месец

# 307
Цвети, Скарлет през деня спи на приблизително всеки 3 часа,  вечер заспива към 19.30-20 часа и събужда в 6 ч сутринта.

Ади, аз кашата е разреждам с АМ, на око, докато получа желаната консистенция, но моята мома не я харесва и я смесвам с 1 л. плодово пюре, така повече й харесва.

# 308
Аз слагам по капка зехтин в зеленчуковото пюре по ред причини - за усвояване на витамините които са мастно-разтворими, против запека, съдържа важни за развитието им в момента видове мастни киселини (има ги в кърмата естествено но и допълнителните няма да са излишни), а и момата е слабичка и добавената мазнина няма да и навреди.

Давам по два-три пъти защото ги яде и и харесват. Но по малко, защото толкова и е мярката - 30тина грама, ако изяде 50 наведнъж давам само два пъти. Като види чашка, бурканче, изобщо като ме види да отварям хладилника или един определен шкаф, почва да подскача от вълнение - имам си чревоугодничка  Shocked след първата лъжица почва да пее от кеф и да вика "Мммм"... Давам след кърмене и не виждам да се отразява на сученето. Да видим след седмица как ще сме с теглото.

# 309
Жълтък няма да давам засега, няма сми. Мазнина не добавям в пюретата все още.

Мамо меца, колко тежи буболечката ти?

# 310
Мецанке, какъв точно зехтин добавяш? Thinking

Ади, аз още не слагам мазнина, нито смесвам с кърма Naughty, т.к. непосредствено след пюрето кърмя.

Цвети, и ние засега ядем само веднъж пюре - най-много половинка от малките на Хип. Но като въведа кашите - ще станат 2 яденета на твърда храна.  chef
За спането - не мога да ти кажа - режим - никакъв... Rolling Eyes

Спокойна нощ! Hug

# 311
Аз също добавям понякога зехтин в пюрето, когато се сетя EmbarassedВзела съм Екстра Върджин, студено пресован.
Пресил спи по три пъти през деня за около 1-2-2,5 часа, м/у всяко харене.

# 312
  • София
Ние спим по три пъти, рядко два, зависи кога ще се събуди сутрин и как ще потръгне!
Зехтин не слагам, но мисла като станем на 7 месеца, та през осмия да въведа мазнините и месото - пиле и пуешко/ Цвети сигурна ли си че става заешко?/

Общи условия

Активация на акаунт