Растат АПРИЛските душички - зъби им никнат, хапват от лъжички

• 10 297
  • 312
  •   1
Отговори
# 285
Аз също не навличам малката.В къщи седи с боди с дълъг ръкав и панталонче и блузка памичени, тънички и чорапи.
Навънка с чорапогащник , джинси, боди и блузка/тънка/, и якенце, шапка рядко слагам.

И аз  така, но шапка слагам, че при нас много духа.
И нас ни пишете към отбора със сополите. Мога ли да слагам Стеримар без да я гледа лекар??? Винаги ни става нещо в събота или неделя и ми е неудобно да притеснявам педиатърката, а засега е просто хрема. Нито кашля, нито се е залежала.

# 286
Можеш да слагаш стеримар, то е физиологичен разтвор и се ползва даже за здрави бебета за почистване на носето ако има нещо, което не може да излезе. МОжеш да й вземеш и ампулки с вит. С по 2мл от аптеката и да й даваш - по 1/2 ампулка на ден, аз давам с плодово пюре и задължително след хранене с мляко, защото е киселина и да не направи нещо на стомахчето. Остатъка от ампулката го пиеш ти или го хвърляш.

На Иво зъбите само денем никнат. Тая нощ пак спа като пън, но за сметка на това откак се е събудил от сутрешния сън, не е спрял да мучи. И да гризе. Някой да ме спаси. Моля. Направете едно добро дело за ушите ми.

Последна редакция: сб, 21 окт 2006, 14:29 от юл4е

# 287
Ще те спася живот и здраве другата седмица ще ходим с приятелки до Пловдив, приемаш ли гости да ни водиш на кафе, обещавам ние ще го гледаме Joy

# 288
Ураааа!
Естествено, че ви приемам то при такова обещание как няма да ви приема????

# 289
Честито на Анжелка и Йоана днес   bouquet!

# 290
Аз космонавта още не съм му го обличала! Naughty Само веднъж якето му сложих.
Иначе е по дънки или джинси, голи крака отдолу, боди, жилетка и понякога шушляков елек без ръкави ако духа. Ако е мнооого студено слагам още една тънка блузка и става: боди с къс ръкав, много тънка блузка, жилетка и суичър. Толкова му стига! Mr. Green

На Иво зъбите само денем никнат. Тая нощ пак спа като пън, но за сметка на това откак се е събудил от сутрешния сън, не е спрял да мучи. И да гризе. Някой да ме спаси. Моля. Направете едно добро дело за ушите ми.

И с Крис е същото. Но пък добре, че поне нощем спим! Аз затова съм по цял ден навън, Юлче! Joy Навън всички го гушкат, забавляват го, пък аз си седя и си пия кафето/бирата и не ми гръмва чак толкова главата. Whistling

# 291
Ани, правилно ли те раzбрах, с 2 4ифта панталони ли я обли4аШ?
А бе или вие много ги навли4ате, или аz не обли4ам моето пиле както трябва. Просто се 4удя, ако оЩе от сега ги обли4аме така, какво Ще правим преz zимата??? При нас е много люта, с много сняг, но то и в София или Русе не е топло преz zимата, и във Варна много духа.... Та как Ще ги обли4ате при 5°С и при температурите под нулата?  newsm78
(Не ме раzбирайте греШно, дале4 съм от мисълта да се zаяждам, просто и аz съм много несигурна в таzи област и сега като ви 4ета се притеснявам 4е не обли4ам Милена достатъ4но....)

# 292
И с Крис е същото. Но пък добре, че поне нощем спим! Аз затова съм по цял ден навън, Юлче! Joy Навън всички го гушкат, забавляват го, пък аз си седя и си пия кафето/бирата и не ми гръмва чак толкова главата. Whistling

И аз бях така, той навън е спокоен и без да го забавляват, но сега като се изпоразболяхме, не излизам повече от 2 часа на ден и е ужассссссТ.

Татянка, пипаш вратлето и разбираш дали й е студено веднага. Тук като позахладня, обличах Иво така - чорапогащник, термочорапи, терлици (всичко наведнъж, щото той не седи, а лежи и съответно провисва и му стърчат краката изпод одеалото), ватиран анцунг, боди потник, горнището на ватирания анцунг, то е блузка с раменно закопчаване без качулка и отгоре елече или якенце с поларена подплата без ръкав. На главата - един каскет, да е готин пич. Ако го извеждам в спална торба, Иво е само по чорапогащник,терлици, боди потник и отгоре нещо с дълъг ръкав.
Един-два пъти съм му слагала жилетка с качулка върху анцунга и ватиран дънков гащеризон, но това е екстремно.
В общи линии го извеждам най-вече с торбата, понеже той не седи, а спи в количката и няма сми да си играя да го обличам. Торбата е с гъши пух, много топли.

# 293
Хубаво е, че стоят дечицата ви в количките и са кротки. Ние в количката не може да стоим - в движение или не все си крещим. В чудо съм се видяла. Като я взема в мен стои, но иначе е страшно. Пък това да седнем някъде с нея на кафе.....самия ужас е, побъркваме всички хора наоколо. В парка гледам другите деца си стоят кротко в количките, гледат си, играят - само ние се дерем и крещим като луди.

# 294
Ани, правилно ли те раzбрах, с 2 4ифта панталони ли я обли4аШ?
Нещо аз ли не обяснявам като хората явно  newsm78 почвам пак.
В къщи над 19-20 градуса не се качва температурата и обличам - чорапи, панталони, блуза, но не от най-тънките като през лятото. Навън с едно якенце ако е над десет - към 15 градуса. При десет градуса, облачно и вятър - това всичкото едновременно - и обличам цял комплект поларен, нещо като поларен гащеризон с качулка, върху домашните дрешки. Иначе и духа на краката, които не са завити. При 3 градуса - съмнявам се някой от вас да си е извеждал вече бебето при толкова, толкова беше в София преди няколко дни рано сутрин към 7-8 часа - слагам вместо това полареното, един шушляков космонавт върху домашните дрехи. В тези случаи слагам тънка памучна шапка за да не и духа на ушите, защото качулките са и много големи. Ако е студено и е без космонавт, слагам тарлъчъки защото нямаме обувки.

Днес например бяхме с домашните дрехи и якенце.

На мен хич не ми се вижда навлечена. Никога, нито веднъж, не се е изпотила или обринала от претопляне. Боди и две блузи или две бодита и блуза не е обличала никога. Чорапогащник под панталон също никога - това може да се случи само под нулата.

# 295
Хубаво е, че стоят дечицата ви в количките и са кротки. Ние в количката не може да стоим - в движение или не все си крещим. В чудо съм се видяла. Като я взема в мен стои, но иначе е страшно. Пък това да седнем някъде с нея на кафе.....самия ужас е, побъркваме всички хора наоколо. В парка гледам другите деца си стоят кротко в количките, гледат си, играят - само ние се дерем и крещим като луди.

Ми то оставаше и навън да крещи, както вътре и щях да съм  smile3511

Между другото, на моята приятелка, дето си изкарваме лапетата заедно, синчето й е като твоята дъщеричка. Когато е буден, трябва да й е в ръцете, иначе само реве, пищи и никакво возене и друскане не помага. Тя се шегува понякога, че изкарва количката само за пред хората, да знаят че има и количка.

# 296
  • София
Привет!
Да се включа и аз за обличането, че ми е голям дерт - много зиморничево това дете! Вечно са му студени ръцете и носа! Като знам каката как съм я обличала, него, ако облека така, ще замръзне!
Т.е. как го обилчам: боди с къс ръкав, блуза памучна, панталон, чорапи /това у нас на 20-21 градуса и му е добре!/ Навън: термочорапи върху тънките, защото отдавна се отказах от идеята за обувки - изритва ги веднага! - жилетка или сучър върху блузката, яке, шапка и накрая целия завит с одеало и пак са му студени ръцете! каква е тая работа незнам!

# 297
Вени, недей да съдиш за телесната тепература от ръцете и нослето. Крайниците на бебетата са студени, но това не означава, че му е студено. По-добре пипай вратлето и крачетата или ръчичките по-нагоре. Ако са студени - обличай!

# 298
  • София
Аз при дъщеря ми винаги по това съм се водела и затова и сега така се водя, ама...ще пробвам и така, както казваш, но пусти стрх да не настине!

# 299
Здравейте,
аз пък слагам чорапогащник и в това време newsm78,но отгоре сме с не подплатен панталон или гащеризон(още си нямаме ватирани Naughty).
Момичета,по колко време спят бебоците ви през деня?

Общи условия

Активация на акаунт