“Не може да е гладно. То току-що яде!”

• 22 332
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Германия
Съжалявам, но аз не мога да се съглася напълно с тази статия. Първо не всяко неспокойстие на бебето означава глад, преди него има смяна на памперс, жажда, жега, студ и още някои притеснения, преди да се стигне до глад. Плюс това едно бебе трябва да има един режим на хранене и почивка за да може да усвоява храната, която е поело.Постоянното пъхане на гърдата не е решение, защото в повечето случаи след известно време те започват да я ползват като залъгалка за заспиване, поне това са моите преки наблюдения /аз наблюдавам много деца, повярвайте ми/. По въпроса за нощното кърмене също не съм много съгласна, да има логика, но само в първите един, най-много два месеца, след това организмът на детето има нужда от поне 8 часова почивка през нощта от храна, през това време може да му се дава вода. Това все пак са моите наблюдения и личното ми мнение, като не ангажирам никого с това, все пак всеки гледа детето си спрямо своите виждания и разбирания, нали така?
Сега и аз да се набутам между шамарите Rolling Eyes
- всяка майка е в състояние да различи кога и защо плаче детето (дали глад, пълни пелени и т.н. според това да реагира по съответния начин)
- моето бебе има режим, но го оставих сам да си го направи, когато сам се обади, тогава суче
- не го слагам насила да спи, заспива тогава, когато му се спи, играе, когато и колкото сили и интерес има
- нямам нищо против да ме използва за залъгалка, претендирам аз, т.е. гърдите ми да са перфектните залъгалки
- ако ми се пие кафе - пия кафе, а не чай (това по отношение даването на вода нощем)

ха със здраве Heart Eyes

# 16
  • София-там нейде в западната част
благодаря многоинтересна статия  bouquet

# 17
  • Пловдив
Бу, страхотна статийка! smile3501
Поздравления smile3525

# 18
Хубава е статията и аз принципно съм "за" свободния режим, но само доколкото това е начинът детето само да си изработи режим. Да се храни при всяко промрънкване, това е най-лесното решение. Все пак, както бе казано, бебета имат и други нужди. Пък и се чудя, защо според вас, повечето  лекари препоръчват да се изгражда режим на хранене на 3-4 часа, да се прави нощна пауза - в това трябва да има някакъв здрав смисъл, не е ли така?

# 19
Сатията е чудесна

# 20
след това организмът на детето има нужда от поне 8 часова почивка през нощта от храна, през това време може да му се дава вода.

Това твърдение просто не е вярно. Който смята, че е-- моля да пусне тук цитат от скорошна научна статия.  Не някоя извадка от руски учебник по педиатрия от 1940-та година.

Иначе съм напълно съгласна, че е въпрос на личен избор дали ще си храним децата през нощта-- много майки нямат физическата възможност да издържат на недоспиването, други смятат, че след определена възраст здравия сън е по-важен от храненето през нощта и постепенно детето ще се нагласи да изяжда повече през деня за да не огладнява през нощта.  Всичко това е въпрос на личен избор.

Разбира се, всеки решава как да си храни детето.  Просто искам да отбележа за многото майки, които не знаят и слушат сляпо педиатрите си, че няма медицинска причина да не се дава на бебетата да сучат през нощта.  Има само лични причини.

Последна редакция: пн, 13 мар 2006, 06:11 от Сиси Боата

# 21
  • Кори Селести
Пък и се чудя, защо според вас, повечето  лекари препоръчват да се изгражда режим на хранене на 3-4 часа, да се прави нощна пауза - в това трябва да има някакъв здрав смисъл, не е ли така?

Не  е задължително условие:)
Просто стара школа.

Общи условия

Активация на акаунт