ОКТОМВРИйски беборани радват майчета засмяни

• 13 908
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
Хубави новини прочетох за лека нощ!
Да са ни честити новите попълнения,но най-вече честити на Гери, dbs и Марлийс!
 smile3525 Tada Бързо възстановявяне на малката Вероника!
Аз само влизам да ги поздравя и да кажа,че сме все още 2 в 1. Останаха ли други мами 2в1! Къде сте? Как сте? Кураж!!!
Лека вечер на всички и дано мамите с бебоци се понаспят.

# 121
ох добре че споделяте как са вашите бебчовци, че периодично си се отчайвам за мой Ванко, че има проблем със сукането, май гърдите ми не му пасват много добре или зърната ми са с такава форма че му е трудно да суче от тях, та вече дни чета съвети от кърмаческия форум за да се убедя  че надежда има и мисля че има. Вярвам че ще успеем да се научим да сучем от гърдата, а дотогава ще си опитваме и ще дохранваме с изцедено мляко. Ама не знам дали не го храня прекалено много... Не съм сигурна по колко трябва на ядене, ама мойто бебче днес си хапва с апетит по 80 мл, понякога 85... Иначе тъй като си има още жълтеничка спи спокойно поне по 3 часа и затова го събуждам за хранене (като сменям памперса първо и това гарантирано го събужда), ама нощем се съобразявам с естественото му чувство за глад и тази нощ той първо спа 2 часа след последното хранене и нададе вой, нахранихме го с татето и после 4 часа спокойствие и дълбок сън до следващото събуждане за хранене. Но през деня рядко сам се събужда за хранене. И така...
А това за липсата на помощ за кърменето в болницата, сякаш аз съм го писала... Толкова се бях отчаяла дали не гладува заради глупавите забалежки от страна на акушерките и педиатърките--мери преди и след хранене, ако не е изукало определените от тях милилитри, дохранвай с АМ! И давай водичка. Не направих нито едното нито другото и накрая ми го взеха буквално от ръцете и му сложиха система и му предписаха АМ, а кърмата ми тъкмо беше дошла.... Бях бясна, ударих му един безутешен плач, ама успях с много молби, увещавания, скандали и рев да си го взема от тях и от тогава си хапваме предостатъчно с майчино мляко противно на тяхното мнение че може да си го уморя от глад. Та така. Между другото, как се прави промивка със смрадлика? Имам си доста шев и кройка по мен, вчера ми махнаха конците и поне най сетне мога да сядам. 

# 122
  • España
Здравейте!Отдавна не съм писала(за мои срам) Embarassed,но чета редовно.честито на всички мамчета,а на тези които не са родили-късмет.Моята беба се роди на 15.09,казва се Виктория.тежеше 2820 и 49 см.Засега сме само на карма,надявам се да продължим така.Целувки на всички бебчета  love001 

# 123
Здравейте момичета!
Честити беборанчета на Герганна, Марлийс и Зори! да са живи и здрави и много да ги радват!  
 bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
На бебе Виктория и Марлийс стискам палци скоро да се гушкат и всичко лошо да е зад гърба им!  Praynig
Румена, моят змей е същият - спи си колкото иска и аз не го будя. Като е гладен такъв вой надава, никак няма вид на недохранен. Но ту спи по 4 часа, ту по 2, още не си е регулирал режима.
Галенце, смрадлика се купува от всяка аптека. В 1 л. вода (щом кипне) се слагат 2 супени лъжици от билката (аз слагам на око, дори по повече). После се запарява 20 минути и се прецежда. Аз си сипвам в малко шишенце с биберонче (от минерална вода) и се измивам при всяка смяна на превръзката или при ходене до тоалетна - дори по малка нужда. Определено има ефект - моите конци вече паднаха, а раната ми е заздравяла, но мисля да продължа с промивките докато спре кървенето.
Хайде аз отивам да поспя докато моят змейко се е кротнал.
Лек ден и много  Hug !

# 124
аз влизам засрамена и пак оплакваща се - имам чувството че аз съм най голямото мрънкало тук  Embarassed
вчера бебка с температура - не спах нито миг поревах си давах водичка с лъжичка  - досега не и давах и затова вдигнала температурата - не е настинала няма промяна в акането нито някакви други признаци тазуи сутрин и спадна вече сме само на 37.8 в дупето - много ми беше жал като и слагах този термометър - много гадна процедура - ама там трябвало   Sick
затова мами давайте помалко водичка че не е е от найх приятните изживявания да следиш цяла нощ и да трепериш над малкия човек - какви ли не работи ми минаха през ума - не я пуснах за миг незнам защо си мислех ами ако ми е за последно и ревях като магаре

сега и от мен много  Hug и на всички бъдещи мами леко добременеене  а на тези вече вечно треперещи като мен - дано не ви се случват такива работи  Praynig

какво да права - неиска да пие от биберон нито залъгалките и харесват пробвах два вида досега - а шишетета са ми на авент - да им сложа ли каучуккови бибки ? или други шишета да взема  newsm78 с лъжичката ще се узоря малко нощем особенно но ако няма начин и това е вариант - само дето се ядосва като я наливам Crazy и незнам кога точно да и давам тази вода  newsm78 то си спи детето помного и да я будя ли ? за ена вода  Cry незнам какво да правя така се уплаших

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 10:25 от krissie

# 125
    Krissie,пробвай да дадеш водата със спинцовка.Аз така давах храната първите няколко пъти в болницата.Тук температурата не я мерят в дупето,а под мишницата с дигитален термометър.А защо водата предпазва от температурата?
    4ЕСТИТА МАЛКА ПРИНЦЕСА НА МАРИЛИС.ПОЖЛАВАМ ВСИ4КО ДА СЕ ОПРАВИ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО СКОРО И МАМА ДА СЕ РАДВА НА ЗДРАВИ4КО ДЕТЕНЦЕ.

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 11:55 от friki

# 126
  • Виена
Здравейте мами Hug
 Да krissie и аз мисля,че ще ти е по лесно със спринцовка Peace.В болницата като му взимаха кръв и ме караха да му давам водичка със спринцовка.Аз на моя мишок си му давам и водичка и чайче наhipp за коликите и то още от началото,че той също е голям гладник и го залъгвам между някое хранене,че не мога толкова много кърма да произвеждам Crazy.И на нас ни се е случвало през 1 час да се храним.Сега от вчера се мъча да го храня на 3 часа.Искам да минем и ние на режим,ама дали той е на същото мнение да видим... Thinking
Фрики и тука в българското посолство са...нямам думи Twisted Evil.С бебко на 1 седмица ни накараха да стоим и да чакаме навън в студа да им скимне да ни пуснат вътре,ама мъжа им не имостана длъжен,такива хубави истини им каза... Whistling
 Абе мамчета,кога почват да виждат бебоците.Аз тази сутрин като си му говорих и той си ме гледаше,даже ми се усмихна 2 пъти Heart Eyes,ама си мисля,че беше случайност...Иначе очичките му вече са толкова бистички и имам чувството,че всеки ден си променят цвета,все по светло сини стават.Чувала съм,че като спре да се кърми бебо и ще му се променят пак.Дано си му останат синички,каката и тя е със сини,така,че има вероятност.
 Ами вашите бебоци драскат ли се.Рязахте ли им ноктенцата.Моят мишок така хубаво се беше надрал,че му сложих ръкавички,ама си помислих,че не му е удобно и вчера му ги отрязах,че голям маникюр беше пуснал Embarassed
Честити беборанчета на Герганна, Марлийс и Зори! да са живи и здрави и много да ги радват!  

# 127
Теди не знам при вас, как е но моята педиатъра каза в никакъв случай да не му режа ноктите, ама не запомних до кога, обяснението беше нещо свързано с кожичките на дечко и каза ръкавици защото се деряли по принцип Confused

krissie - пробвай с чико първи номер каучукови на моята авент и идват твърди и не яде с тях  Crazy

Честити бебета на Гергана Мерийс и Зори само да ви радват. На малката Вероника стискам палци  Praynig

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 13:25 от Леля Зеля

# 128
леля зеля, ами така няма ли да ти спре кърмата като изцеждаш само колкото яде? Мен от това ме е страх иначе е мн. по-лесно, сега пак ще пробвам с тия силиконови зърна. Само че не знам защо те не ми се залепят на гърдата ами се обръшат и й се лепват на носа и пак нищо не правим! Ох кошмар вече и бабите едни работни, минават само за час два.... Кажете ми за тия силиконови зърна как става при вас вакуумът??

# 129
Здравейте,
първо ЧЕСТИТО НА ЗОРИ -ЗДРАВЕ ПАПКАНЕ И УСМИВКИ  newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525
krissie милата сигурно изживяването е кошмарно.Водичка с лъжичка аз давам за да не се получат афтички в устата след всяко хранене.
Tedito_799 моя сладур още в болницата го видях как се драска и поръчах да купят ръкавички така че той е свикнал с тях.Усмивките за съжаление все още са случайни,което не пречи да се размазвам от кеф като ми се усмихне Саши.
Бяхме на преглед днес всичко е наред преглежда му рефлексите докторката слага го по коремче изправя го и т.н.Даде ни отличен.Каза да не пръскам никакъв спрей в нослето на бебо .
Хайде ЧАО ,че мрънкаме и ни трябва гушкане!!!

# 130
леля зеля, ами така няма ли да ти спре кърмата като изцеждаш само колкото яде? Мен от това ме е страх иначе е мн. по-лесно, сега пак ще пробвам с тия силиконови зърна. Само че не знам защо те не ми се залепят на гърдата ами се обръшат и й се лепват на носа и пак нищо не правим! Ох кошмар вече и бабите едни работни, минават само за час два.... Кажете ми за тия силиконови зърна как става при вас вакуумът??
    Навлажни малко край4етата,така се залепват по лесно.

# 131
Веничка не знам душа, знам само че я увеличих за един ден, като излязох от болницата от 30 на 50 грама и сега цедя по 60-80 грама, до края на другата седмица трябвало да съм на 100, пък и съм на принципа каквото да става да става няма да се побърквам на тема кърма, колкото толкова , това не ме прави лоша майка ...... Tired

# 132
За силиконовите зърна само да кажа, че не е добре да са мокри. Сякаш като са сухи по-залепват. Така или иначе аз си ги придържам през цялото време. Първо малко изцеждам мляко в тях и тогава ги подавам на детенце, че иначе се дърпа. А вакуума той си го прави. В началото ревеше повече сега само промърква докато тръгне млякото. Лошото е, че са на принципа на биберона и понякога се задавя. И пак да кажа, че е по-лесно с тях, отколкото цеденето и шишето, особено като не знам кога да почна да цедя, че като се събуди хем да има, хем да не е стояло дълго.

# 133
ЗЗдравейте
Hug
минавам на бързо. Аз пак да кажа, че съм доволна само от шишетата на Авент.Мама купи на др.Браун - 4 пъти го нахраних с него и 4-те пъти повърна абсолютно всичко.Сега сме си пак на Авент и всичко е наред

За мамите, които кърмят - разбрах за някакво лекарство, което дават на кравите за увеличение на кърмата.Може да се пие и от хора и било много хубаво - веднага се увеличавала кърмата.Продава се в аптиките.

ЧЕСТИТИ НОВИ НИ БЕБЧЕТА - ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ, ДА ПАПКАТ И АКАТ

Ние сме на 70мл. на ядене и сме на 11 дена - Евелинка, ти понеже роди в един ден с мен, по колко хапва твоя сладур - да не би да е малко по 70мл. newsm78

Хайде чао, бебефона се включи - отивам да го видя - лек ден и  Hug Hug Hug

# 134
Сега си идваме от разходка и издебвам момента докато още спим Wink.

Марлийс писа, че последната нощ бебе Вероника се е справила самичка (без да й преливат разтвор) и днес вероятно ще си я върнат при мама. Ох, дано  Praynig да приключат притесненията им и скоро да забравят всичко.
Мами, не се отпускайте, а стискайте палци
  Hug!

Бърз отчет от нас - не спим, ако не сме на ръце или не ни клати количката. Ядем като за световно на около час и половина... и вече сме станали 4 кила  Embarassed. Акушерката му е голям фен. Бил природен талант по сукане и гушене... Опааа...ревнахме.
Да стискате палци на Марлийс!

Общи условия

Активация на акаунт