ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 44 815
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, знаете ли дали могат да се правят външни промивки със смрадлика по време на бременност? От честото уриниране се протрих и мисля, че смрадликата би ми помогнала по-бързо да се възстановя.

# 526
  • София/Севлиево
Здравейте, знаете ли дали могат да се правят външни промивки със смрадлика по време на бременност? От честото уриниране се протрих и мисля, че смрадликата би ми помогнала по-бързо да се възстановя.
Щом са външни едва ли ще навреди.

# 527
Момичета аз си купих днес маска  тип балсам оцветител , само че тъмно кафява . Дано стане нещо и покрие поне малко от малко . Пише че е без амоняк ,парабени и нз още какво ..... сигурно е по малкото зло , стои се само 3-5 мин . Ще пусна снимки после Grinning
Купих си нов руж и молив за вежди днес.  Ей така да се поглезя ... имах нужда от това.  Маникюра не ми липсва ,мога и без него , ама косата....

# 528
Здравейте, момичета!
Имам проблем с болничния.
В момента никой АГ не следи бремеността ми и това ще остане така до 30.06, защото трябваше да сменя гинеколога си, а този при когото искам да отида е в отпуска до края на месеца.
Настоящият ми болничен е до 25.06 и съответно от 25-ти до 30-ти оставам без болничен.
Моля за съвет, при кого да отида, за да ми продължи болничния без прекъсване? Личният ми лекар може ли да издаде болничен за няколко дни? Има ли запознати, какво трабва да правя в тази ситуация?

# 529
GucciBloom, мисля, че болничен може да се издаде със задна дата, стига да се разбереш с доктора. Моя първия така беше издаден с 6 дни назад. Ако е удобно защо не се чуеш с новия АГ да му обясниш ситуацията и да питаш като идеш ще е проблем ли да ти издаде болничен?

# 530
Личния лекар може да издаде болничен до 7 дни. Също и друг лекар специалист може до 14 дни. Мисълта ми е, първо иди при личния, обясни му ситуацията и ако се запъне си вземи направление за друг лекар-кардиолог, ендокринолог  или каквото решиш и те издават. Аз съм си взимала и от зъболекар дори.

# 531
  • омъжена
Добро утро. Аз си купувам маски за лице,но също си правя маска с мед и сода. Или лимон 🍋. Или с кокосово масло много мека става кожата и гладка. Да ви кажа евала на докторите тук. На антибьотик съмно спряха контракцийте, спря да ми се спи постоянно и да имам сенки под очите,още си изтичат води но е сто преди .Незнам каква инфекция имах ,но сега се чувствам много по добре.

# 532
съншайн,ти сигурна ли си че са води? Невъзможно е да изтичят 1 месец вече води,детето нямяше да оцелее

# 533
Здравейте момичета, не съм писала отдавна тук.
Влизам да се похваля, че най-накрая и аз започнах да усещам бебка! Някак изведнъж стана преди около седмица усетих въпросното бълбукане и после директно ритничета започнах да усещам. Тоест около 20-21гс, с предна плацента съм и първа бременност, затова може би толкова късно.

Иначе още в 19+6 минах на втора ФМ при моята АГ, всичко е наред, бебка продължава да върви няколко дни напред, тогава беше 25см и 380гр.
Утре съм при д-р Маринов на фетална ехокардиография (за 3ти път) досега всичко беше наред, надявам се сега да се потвърди окончателно, че бебка си е здрава!
В четвъртък пък съм при д-р Чачева за втората ми втора ФМ Simple Smile

Иначе имах едно изкарване на акъла миналата седмица, което ме принуди даже да отида в спешното. Споделям го, ако на някоя от вас се случи, да не се стряскате чак така като мен. Както си седях и изведнъж зрението ми рязко се влоши, започнах да виждам много лошо, започна да ми причернява, да се замайвам, някакво трептене на окото усетих. Обадих се веднага на АГ и тя много се стресна и ми каза да отивам веднага в спешното на невролог. Докато тръгна, вече ми беше минало, на прегледа също всичко беше наред. След това ме пратиха на очен, но и там всичко наред. Невролога ме посъветва евентуално да направя ЯМР на глава, но пък очната каза, че според нея е просто нещо, което се случва понякога с мусклулчето в окото и само препоръча да следя кръвното повече, защото можело да бъде предизвикано от някаква рязка промяна в него.
Оттогава не съм имала проблеми слава Богу, дано не се повтаря! Но установих, че всякакви странни неща могат да се случат по време на бременност, някак тялото не реагира както сме свикнали до момента.

Гледам, че обсъждате разни разкрасителни процедури Simple Smile аз явно съм единствената, която ходи с досада на тях. Много, много ми е досадно наистина. Имах балеаж, който онзи ден най-накрая се наканих да отида на фризьор и просто го отрязахме, защото не ми се занимава с него в следващите месеци. Но не виждам нищо лошо да се ходи на такива процедури, ако ви е приятно. Важно е да поддържаме настроението си високо, а нивата на стрес - ниски Simple Smile

# 534
  • София
Същото причерняване имах преди месец, мога да го опиша по малко др начин....пигледа ми не се задържаше на едно място и крака ми не ме държаха и сякаш магнит ме привлича настрани, последва болка в челото

# 535
  • омъжена
съншайн,ти сигурна ли си че са води? Невъзможно е да изтичят 1 месец вече води,детето нямяше да оцелее
Трима лекари ми направиха 4пъти тест. Вярвам им. Казаха ми че се възобновят сами. И други майки тук ми казаха,че с момчета им изтичали,но основно вярвал на тукашните лекари.
Гледах едно клипче за една майка която точно е била 25 седмица и от причинена инфекция е родила преждевременно в б.Надежда. спасили са го 700гр бебето. Значи не само в Майчин дом имат неонатология от най- добро  ниво

# 536
Не знаех,че се възобновяват.

# 537
И аз не знаех, че се възобновяват . Стана ми интересно. Съншайн, а знаете ли по какъв начин става възобновяването?

# 538
Може да се възобновяват, нали затова пием толкова много вода. Така се пречиства амниотичната течност. Аз така знам.

# 539
Трима лекари ми направиха 4пъти тест. Вярвам им. Казаха ми че се възобновят сами. И други майки тук ми казаха,че с момчета им изтичали,но основно вярвал на тукашните лекари.
Гледах едно клипче за една майка която точно е била 25 седмица и от причинена инфекция е родила преждевременно в б.Надежда. спасили са го 700гр бебето. Значи не само в Майчин дом имат неонатология от най- добро  ниво

Доста странна работа, да ти изтичат води и да се възобновяват,доста трудно ми е да повярвам някак си.
С цел избягване на инфекциите е хубаво да се прави микробиология, кръв и урина поне по 2-3 пъти.
Според мен контракциите се получават доста често и от неизлекувана инфекция, щом сте на антибиотик най-вероятно това предизвиква контракции, освен напрегнатата матка.За това и често се препоръчва покой и по-малко движения, спокойствие и по-малко стрес.
Дано всичко ви върви наред!
Хубава седмица момичета, и дано скоро отминат на всички ни притесненията, защото забелязвам че по едно време бяхме се поуспокоили, но сега пак зачестяхме с оплякванията.💕

Общи условия

Активация на акаунт