Има ли запалени по плетенето?

• 200 309
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
  • София
От едната страна свиваш, от другата наддаваш на лицевото. Като решиш да смениш посоката, сменяш страните. От тази, която преди си свивала - започваш да наддаваш и обратно. Дано разбереш какво искам да ти обясня.

П.П. Даже като се замисля, по-добре е да свиваш и наддаваш на опаковия участък. Така вълничките ще изглеждат по-гладки.
иначе лицево ли се плете?

# 76
  • София
момичета,

скоро от отчетната ни темичка се запалиха някои мами и после и аз в кюпа с плетките Simple Smile , още повече, че майка ми е професионалист, но живее далече и по телефона няма как да ме консултира...та днес се озовах с куки # 3 на корда и едно гранче много сладко лилав мохер и реших да направя шал за бебка, оабче зор доакто заплета единствената плетка, която знаех едно време, опако Simple Smile, почнах и имам една педя вече, обаче без ластик отдолу, по най-елем. начин, който си рпедставяте...та питанката ми е как да завърша последния ред бримки, забравила съм..иначе ще има ренси поставени и в двата края да не личи моето непрофесионално започване  на първия ред...
сега като сезмаисля, ластик се прави  на дрешките, на шал не нали Simple Smile

много стана, е, ако някой му се занимава с мен, моля  Hug и приемам всякакви критики. иначе аз ползвам английски и днес рових в едни сайтове, които сте споменали по - горе, гледах много показни, но не видях отг. на моя елементарен въпрос Simple Smile

# 77
Не се прави ластик. Мисля добре си започнала.

За завършването: Изплиташ първите две бримки заедно. Така получаваш на тяхно място само една бримка. Прехвърляш тази бримка на иглата, на която са останалите. Изплиташ заедно нея плюс следващата. Така докато свиеш всички бримки. Като ти остане само една, късаш конеца на около 3-4 см. и го промушкваш през тази бримка така, че да не се разплита. Ако нещо не ме разбираш питай

# 78
  • София
aз пък имам такъв проблем с плетенето - не знам как да съединявам частите; например сега плета жилетка на малчо и биетата на предниците се плетат отделно, в списанието пише "съединете' биетата с предниците, а аз не знам как; не знам дали има особености и при зашиването на отделните части на жилетката

По принцип със същия конец, с който плетеш прокарваш през всяка крайна бримка по ръба. Успях ли да обясня...? Rolling Eyes Т.е. съответстващите бримки на бието и предницата (например). Уф, ако намериш някой плетен пуловер отнякъде да го видиш, ще ти стане ясно.
Впрочем виждала съм и ръчни плетки, на които частите са зашити на машина.

Сега и аз имам въпрос. Има ли начин и какъв да се изчисли (понеже съм решила да си плета по някаква своя измислена кройка) къде (на кои редове) и как (по колко) бримки се съкращават от предна/задна част и съответно от ръкавите, така че да съвпаднат при съединяването?  newsm78

# 79
  • Бургас
Сега и аз имам въпрос. Има ли начин и какъв да се изчисли (понеже съм решила да си плета по някаква своя измислена кройка) къде (на кои редове) и как (по колко) бримки се съкращават от предна/задна част и съответно от ръкавите, така че да съвпаднат при съединяването?  newsm78

Ако има такъв начин и аз много ще се развам да го науча  Rolling Eyes

# 80
  • София
Не се прави ластик. Мисля добре си започнала.

За завършването: Изплиташ първите две бримки заедно. Така получаваш на тяхно място само една бримка. Прехвърляш тази бримка на иглата, на която са останалите. Изплиташ заедно нея плюс следващата. Така докато свиеш всички бримки. Като ти остане само една, късаш конеца на около 3-4 см. и го промушкваш през тази бримка така, че да не се разплита. Ако нещо не ме разбираш питай

ей, много ти мерси   bouquet, снежи, надявам се не греша името Simple Smile, майка ми днес ми обясни , но по тел. е друго... чак се очуди, че съм се навила и вече имам цяла педя, за мен, която не съм плела нищо освен лента за коса, това си е много Simple Smile Mr. Green Blush

# 81
  • София

И аз незнам дали има някакъв начин, аз понеже си плета само по измислени кройки си меря и смятам сама Rolling Eyes
Не винаги се получава от първия път, но засега всичко е ОК  smile3503

# 82
  • София/Благоевград
ето какво намерих за изчисляване на кройките
http://newteck.orbitel.bg/doitself/articles.php?issue_id=19& … mp;article_id=249

# 83
Браво, момичета! Напредваме! Идеята за плетачески форум също ми харесва!

Аз вчера купих обикновена розова прежда за беба да й оплета терлички. Както вече споменах след Димитровден започвам. Само трябва да намеря някой да ми покаже как се захваща първият ред. Знам, че е трудно и май няма обяснение. Трябва да го видиш.

Hug

# 84
Браво, момичета! Напредваме! Идеята за плетачески форум също ми харесва!

Аз като начало се надявам темата да просъществуба по дълго от предишната, която побутвах побутвах....
Аз също плета предимно на две куки - обичам, намирам време. Купувам си и български списания има и хбави неща в тях, а и схемите и обясненията ги схванах.
На въпроса за ръкавите - аз също меря и смятам сама.
vbsisi, полезно! Благодаря.

# 85
  • Бургас
vbsisi    bouquet

# 86

И аз незнам дали има някакъв начин, аз понеже си плета само по измислени кройки си меря и смятам сама Rolling Eyes
Не винаги се получава от първия път, но засега всичко е ОК  smile3503

ако плетеш предимно на себе си, бързо ще се ориентираш. разбира се, зависи и от дебелината на преждата, но моите пуловери и блузи например винаги се движат около 130-140 бримки предница и гръб; 60 бримки за начало на ръкава; за раменната свивка обикновено ползвам 5-4-3-2-1 свити бримки/това е и под мишниците, и на самия ръкав свивките/.

Но с реглана още се мъча, вервайте ми. Аз пък си търся улеснение за реглана.

летяща кравке, аз не го схванах много това с извивките.

анелето, можеш да съединиш отделните части с игла и конец или да ги изплетеш на 1 кука. \по принцип винаги се оставят от двата края на плетивото по 1 крайна бримка, която се плете обикновено лицево и служи за по-лесно съединяване на частите/

# 87
  • София/Благоевград
незнам дали е даван вече този линк но има описание и рисунки как се нанизват бримките, основни видове плетки...
http://avemeri.by.ru/viazanie/vyazanie_spici.html

# 88
незнам дали е даван вече този линк но има описание и рисунки как се нанизват бримките, основни видове плетки...
http://avemeri.by.ru/viazanie/vyazanie_spici.html

Браво! Аз се чудех как ще започна, а тук го има показано. Благодаря ти, vbsisi!

bouquet   bouquet   bouquet

# 89
За започване на терлички за бебе препоръчвам да изпалзваш започването с единичен конец.
1. Прави се много по-лесно от другите видове.
2. Не става дебело и е много по-удобно за нежното краче на беба.
3. Ако се зашие внимателно почти не личи.

ето това: http://avemeri.by.ru/viazanie/viazanie_na_spicah.html

Общи условия

Активация на акаунт