За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 625
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Още от миналото лято, когато бяха на 6 месеца спим на климатик. Нашата спалня също е западна и като се натъпчем четиримата вътре става нетърпимо. Мъжът ми взе една пластмасова преграда, която се слага под климатика и така духа само нагоре. Иначе го държа на 24-25 градуса, да не е много студено, но да се живее все пак. Спят по бодита с къс ръкав, но обличам и по едно тънко панталонче, че спят отвити по цяла вечер.
Биомеханикс знам, че продават в 1001 пантофки, май е в някой МОЛ в София. Аз също преди няколко дни поръчах от текстилните сандали. Поръчах 2 номера, за да пробвам. 19 и бяха определено малки, взех 20, но пък те ми се струват леко големи. Пръстчетата идват точно на стелката, но качили има повечко разстояние отпред. На другата девойка и взех обикновени сандали за 30 лв с пета и пръсти, доста добре върви с тях.
Панталонче тип клинче или къси панталонки...🙂
Да и моята става от вчера следобед,изпотена с мокра косичка зад ушите..засега климатик пускам малко на обяд преди да заспи-в голяма жега и пак седим в др стая докато разхлади.

Може да, кара долните кучешки ...незнам попринцип си е ревла..ето сега не ме оставя да пиша тук мрънка, дърпа ми ръцете 🧐иска да гледаме нейни снимки в телефона ми 😄

# 376
Да питам, малко може би тъп въпрос. Вчера биха на малката първата ваксина извън болницата. Сложихме кулпатч, смених ме го. Само че колко пъти се сменя? 2-3 пъти? Повече? И кога може да я къпем вече?

# 377
  • Бургас
Лепенки не сменях, след първата не съм слагала други.
Къпането още на същия ден, няма проблем да се къпе детето.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 08:45 от Мария

# 378
  • София
Ние не къпахме същата вечер, педиатър предупреди да не го правим. Дупе и лице михме само.
Куул пач веднъж сменях след 4ч, после нищо не съм слагала. Ако вдигаше температура над 38,5 давах панадол.

# 379
Кулпач слагаме в кабинета, непосредствено след ваксината.
След това вечер слагам още веднъж нова лепенка, за да спи с нея.
Така ни съветва личната. Simple Smile

# 380
  • Германия
Никога не съм слагала. Първите месеци казваха да слагам свещичка парацетамол, но аз пропусках. Не сме имали проблем. Само след морбили ваксината мястото посиня, но мина за около седмица.

# 381
Кул пача го носим при педиатъра и след убождане го залепяме. Вечерта, като измием дупето, сменяме и на сутринта махаме лепенката. В деня на ваксината не съм къпала бебето, чак на следващия ден, вечерта. Измиваме дупето, ръцете и лицето, мястото на боцкане и самото бедро, не мокрим.

# 382
  • Пловдив
Кул пач в кабинета на педиатъра поставям, по някое време махам и не подновявам. Къпала съм го след ваксина. Панадол превантивно не съм давала.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 12:36 от Десиссслава

# 383
Куул пач се сменя на 4 часа. Слагахме след всяка ваксина и сменяхме няколко пъти. Дупе сме мили, не сме къпали.

# 384
Включвам се пак с проблем със захранването!
Шестмесечния сладур не иска цяла порция пюре. Чета, че една порция е буркан от 125 гр. Реално и едва-едва хапва по 60-70 гр. пюре и после си иска млякото. Давам му между 90 и 130 мл.
Следобедните каши не ги яде, защото започва едно нервничене и рев още към 15-15,30 ч и от плач няма как да яде каши. Успокоява се, ако изпие 180 мл мляко.
Какво да правя?

# 385
Ами следобедната каша явно му идва късно, пробвайте по-рано да я давате, да не е чак толкова гладен.
Колкото изяде- толкова. Няма какво да направите, а и не е нужно. След време ще започне да хапва повече.

# 386
  • София
Кашата, ако я предлагаш 15-20мин преди да огладнее? Да не е прекалено гладно и изнервено детето, тогава ще си търси лесното (млякото). Или нещо друго вместо каша, може просто да не ги иска. Не всички деца ги приемат.

# 387
  • Несебър
Храната до годинка е основно за опознаване. Просто се водете по детето. Защо има такава концепция сред това педиатрично захранване, че всичко трябва да се случва по строга схема до последния грам? Децата не работят така, дайте му шанс да се запознае с храната. Може да го болят венците, може да минава през период, може организмът да се бори с нещо.
Към 9-10 месец сами си увеличават количества. Пюретата не са по-хранителни от кърмата или АМ.

# 388
+1 за горния коментар. Храната до годинката е за опознаване, а не за нахранване. Млякото е много по-полезно и необходимо.
И ние слагахме кул пач още в кабинета. И после й слагах преди нощния сън и спеше така с него. А при наакано дупе съм си я мила на мивката, независимо колко време е минало след ваксината. На сутринта махах лепенката и не съм слагала повече. Иначе не е драма да не се изкъпе 1 ден. На мен напр. като ми биха ваксина ме предупредиха да не мокря мястото 3-4ч. Важно е да не се кисне мястото. Иначе за обливане с вода няма проблем. Т.е. може на бързо да го облеете само с вода, ако се е изпотило много бебето.

# 389
На 6м хич не съм гонила количества. Като не иска, не иска. Рано или късно ще прояде колкото им нужда организмът му. Повод за притеснение не виждам.
Предлагай си каша, ако не иска, пробвай с плод, ако пак се дърпа, изчакай няколко дни. Започнах да замествам второто хранене на 8м. Не разбирам това бързане. Бебето още е малко и си набавя нужните вещества за организма му от млякото.

Общи условия

Активация на акаунт