За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Ползвала съм спрей с физиол разтвор, не помня името, ще потърся (намерих, Низита е бил), тя му се кефеше, покрай зъбите й сумтя нослето 2 седмици, но е било явно от там, повече промивки правих.
Водех се по нея, чак на 1г 3м почна да прави един сън, но не е супер дълъг и варира, та понякога не й стига, но и за втори не може да легне.Беше почнала 2 седмици да редува, ту 1, ту 2 пъти, после мина само на един сън.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 16:44 от Orion_Sagitta

# 466
Здравейте. Малкия е на 6м. и е захранен от месец. Още не съм давала месо, защото сега вкарвам плодовете. Имам някои въпроси.
Върви доста едър и знам, че от кашите дебелеят. Та какво да му давам за закуска и за СЗ? Само плод не наяжда. Не знам как ще е най-добре да постъпя.. Да му давам редичка каша с плод сутринта, а за СЗ плод и АМ?
И за обяда когато вкарам месо и яде 190гр ли се счита за заместен?

Другото е, че от 3 дни реве на всички пюрета, а никога не се е мръщил на храна. Ядеше всичко. Интересното е, че сега си изяжда цялото пюре пак, но с рев и сълзи. На какво може да се дължи? Не е нито консистенция, нито топлина, пробвах всичко пак реве. Иска си млякото, а преди това цял месец си ядеше спокойно. Ужким гледам сега е в криза на растежа, дали е от това или някаква стачка?!

# 467
Не знам какво е препоръчал вашият ЛЛ, но на 6 м., ние само на обяд ядяхме нещо различно от кърма. На 8 м. включих  попара за закуска, на 9 м. вечеря и сега на 10 почнах да давам СЗ. Тежи точно 9 кг, ръст 72 см. Баща й вика, че била с дебели бузки и двойна брадичка. 👿

# 468
Щом тепърва захранвате, има време до СЗ и закуска. Първо заместете обяда като въведете месо и жълтък.
Ядене отказват често заради зъбите.

# 469
Здравейте. Малкия е на 6м. и е захранен от месец. Още не съм давала месо, защото сега вкарвам плодовете. Имам някои въпроси.
Върви доста едър и знам, че от кашите дебелеят. Та какво да му давам за закуска и за СЗ? Само плод не наяжда. Не знам как ще е най-добре да постъпя.. Да му давам редичка каша с плод сутринта, а за СЗ плод и АМ?
И за обяда когато вкарам месо и яде 190гр ли се счита за заместен?

Другото е, че от 3 дни реве на всички пюрета, а никога не се е мръщил на храна. Ядеше всичко. Интересното е, че сега си изяжда цялото пюре пак, но с рев и сълзи. На какво може да се дължи? Не е нито консистенция, нито топлина, пробвах всичко пак реве. Иска си млякото, а преди това цял месец си ядеше спокойно. Ужким гледам сега е в криза на растежа, дали е от това или някаква стачка?!
Схемата е странна. Замества се първо обяд и се вкарват зеленчуци. Не се почва с плодове и СЗ. За мен спрете тези плодове. За СЗ си запазете мляко. Почнете постепенно захранване със зеленчуци и заместване на обяд. Като заместите обяда, вече може предлагате закуска след сутрешното мляко. И след това да замествате СЗ с кисел, плодово пюре с каша. Бебе на диета не се държи. Не знам какво значи, че дебелеят от ксши. Има си таблица с количества за дневен прием. Умишлено рядка каша не е ок. Успех.

# 470
Аз бях голяма паника с това захранване, изобщо не знаех какво да правя. Та вкарах зеленчуци, бързо заместихме обяда. После взех да давам малко плодове, тъкмо беше лято. След това за СЗ каша с плод, кисел, тя ми беше най-трудна, все едно и също ядяха. После месо и жълтък. Глутена го въведох като започнах да давам закуска. Не съм спазвала схемата овес-ръж-.... Масло им давам още от самото начало в зеленчуковите пюрета. И като дойде време и за киселото мляко, направо се родих. Вече нямаше проблем в разнообразяването на менюто. А вечеря започнах да давам след като минаха годинката.

# 471
Няма задължителен ред за заместване на храненията.
Синът ми в продължение на месец яде зеленчуци за обяд и не стигаше до цяла порция. Като почнах да предлагам каши и плодове за следобедна закуска, първо замести нея за има-няма седмица. Обядът замести доста след това.
При него обаче плодовете го наяждаха и това хапваше следобяд. Или чисти или в комбинация с каша, редувах ги.
Ако детенцето е едро предлагайте плод+АМ следобед.
Аз вкарах изварата и киселото мляко към 7ми месец и от тогава редовно му правя комбинации плод+млечно.

# 472
  • Пловдив
Всяко дете е различно, на моя бързо заместих храненията. На 9м има дни, в които не пие АМ.
Водете се по детето.

# 473
Яде 3 пъти, но порциите са малки( около 100-максимум 150мл)за това и продължава да пие около 550мл АМ на ден.
Не въвеждам нищо просто давам колкото му се яде. Единствено с жълтъка бях малко по- внимателна.

# 474
  • Г. О.
Каква храна е подходяща за дете на 2г+ при разтройство да не дразни стомаха?

# 475
  • Пловдив
Сухар със сирене, картоф, ориз

# 476
Печена ябълка, сухар, солети, варен картоф, морков, ориз, оризова вода, чай шипка, мисля че и др имаше, но тези главно знам, бързо оздравяване!

# 477
  • Г. О.
Много благодаря!

# 478
Как третирате пъпки от претопляне? Въпреки, че го обличам възможно най-леко, синът се опъпчи постепенно по врата и после по рамената и гръбчето откакто са жегите Persevere

# 479
Вземете хубава дишаща подложка за количка. Иначе, само изполиване с вода, не се третират по друг начин.

Мина на еднодневен сън на 9 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт