За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 546
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Много зависи от детето.Както и за всяко нещо де.Аз я слагах чак от 1г3м, преди това не исках и дори нямах гърне, свикна от раз, нито е ревала, нито стискала, просто си разглежда много книжки там и си върши нещата, разбира се и в памперсите пишка, ако на 90процента е в гърнето.Слагам я след сън сутрин и след обяд храненето задължително ако сме в нас, тогава знам че винаги има защо, през др време зависи от случая, води се преди сън и след сън и хранене да се слага, но зависи отново от режим и прочие.Не бързам да махам памперса, ще видя в края на август как ще е със сигналите за ако и пиш.

# 121
В началото слагах след сън и хранене. Забелязала съм, че след баня почти винаги също има пиш. Нищо че преди банята пак е пишала. При нас стана бавно - 3м. В началото - около месец - месец и половина- на разходките излизахме с МП. Вкъщи освен след сън и хранене, почнах да я слагам и като мине известно време, което ми се струва, че е много от последното пиш и я слагам на гърнето. Но пък в един момент ММ каза, че не е редно така и тя трябва сама да се научи кога да сяда и гледах сутрин да й обяснявам и да я оставям през деня. съответно имаше доста мокри гащи отново, но в един момент спря да го прави. На разходката навън също е тегаво. Да речем 2-3 седмици ми отне. Има пиш, но не иска да го направи на тревата. Пробвах с какво ли не да я излъжа /да окъпем мравките, да полеем тревата, намокрим камъчето, да видим дали ще има капки, да покажем на котето и т.н. Grinning /. Само дето нямахме друго познато момиче да пишат заедно. Обикновено не я чакам да каже дали има, когато сме навън.
В началото доста пишат, но постепенно започват да свикват да стискат. Нашата стиска максимално, докато накрая й е вече трудно и се изпишва в гащите.  Или пък ми се е случвало да й обяснявам да ми каже ако има, докато сме навън и в този момент тя вече го е направила.. Трябва много обяснения от ваша страна, търпение и без каране/мъмрене. Че аз с последното май си вкарах автогол и затова се влачихме толкова много. При нас прогреса го забелязах на дневното спане - след седмица от старта вече се стискаше. Още една седмица изкара за всеки случай със сух памперс и после съвсем го махнах. Нощният взе да е сух след около месец. След още месец нещо се случи и имаше 2 седм с редовно пишане, докато спи. Сега уж пак сме го махнали нощният от 1 седм. А прогресът с пишането, докато е будна чак след ~3м.

# 122
Някоя мама купувала ли е тази играчка?

Струва ли си парите или не? На външен вид е хубава, но вече как работи? Търся такава или подобна за бебка. Бяхме взели на Чиполино, но все дефектни и не работещи ми пращат. Два пъти я връщам за поправка, и вече търся друга играчка.

# 123
Аз много ѝ се чудих на тази играчка.
Аз още не съм почнала да го слагам на гърне , а скоро ще в на годинка.
Голямото дете го слагах след като стане от сън, след закуска,преди следобедния сън, след следобедния сън, преди банята вечер

# 124
  • Бургас
Моята е на 13+ месеца и още не съм я слагала на гърне.
Честно казано това ми е най-омразното от всичко в този период. Нито буденето ми тежи толкова, зъби, колики, захранване... Абе всичко друго по 5 пъти още мога да мина, ама с пустото гърне изобщо не ми се занимава. Ще видим кога ще се наканя да ги запозная.

# 125
Аз пък ако знаех,че толкова й хареса и на мен ме улесни щях да го пробвам по-рано, нооо...едно голямо но, според мен на по-ранен етап не се знаеше дали така би го приела, променят се ежеседмично дечицата, да не кажа ежедневно ...
Мая, на каква възраст е?Чела съм след 18м възраст и вече 18-20м вече стискат, казват, разбират значително.

# 126
Слагам я от осмия,деветия месец май беше.Ами ме съм много редовна по принцип,и в памперса ака и пиша и в гърнето След съм не мога,тя иска да се гуши поне десетина минути и изтърваме момента,ако я оставя почва да плаче.

# 127
А не, не коликите бяха найййй-ужасното нещо +кътниците 😭😇

# 128
Май на 1г8м някъде започнах. Като беше на 1г нещо не ми се занимаваше.
Аз пък ако знаех,че толкова й хареса и на мен ме улесни щях да го пробвам по-рано, нооо...едно голямо но, според мен на по-ранен етап не се знаеше дали така би го приела, променят се ежеседмично дечицата, да не кажа ежедневно ...
Мая, на каква възраст е?Чела съм след 18м възраст и вече 18-20м вече стискат, казват, разбират значително.

# 129
И на мен хич не ми се занимава с гърнета. Давам им ги да си играят с тях уж да свикнат, но не знам дали няма да ми изиграе лоша шега и като започнат да ги пълнят пак да си ги слагат на главите. На 1г и 4м са. Някак ми се иска да разбират за какво седят там, не само да налучквам сега пиша ли им се или не

# 130
Аз не го оставям за игра и не съм.

# 131
  • София
Аз не съм слагала на гърне,сами почнаха да се слагат след 3 г.

# 132
Сяда сама дава назад, дупи се и го уцелва естествено е с клин...🤣 по-скоро това е някаква игра за нея ...

Слага играчки да пишкат 😄

# 133
Купих гърне към 10 месеца, мъчих се да я слагам около месец, бързо се отказах и го скрих в банята. Мисля около година и половина да пробвам пак.

# 134
Аз не съм слагала на гърне,сами почнаха да се слагат след 3 г.
Щот си мързелива майка.Аааа,не те е срам.Децата ти се научиха въпреки теб.🤣🤣🤣🤣
По принцип,на памперс никой не е останал.Като ми се занимава слагам,като не не .В моята философия ,всички трябва сме щастливи и свободни,като реве тя няма да постигна нищо.Нашето дете ,когато се притесни от нещо-гърне,ново корито,стъпка ,помпа за сопол и т.н. ,взимам нещото ,галя го ,удмихвам се ,давам й да го опознае.И на гърне съм клякала и в корито съм газила .Важното е тя е спокойна с новото нещо.

Общи условия

Активация на акаунт