За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 674
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Мели, според мен не откачайте за едно нищо. Така и детето ще разбере и ще му създадете комплекс от нищото. Нека препоръчат режим на хранене, разбирай някакви калории дневно, с които ти да се съобразяваш, приготвяйки храната за детето. Малко дете не е ок да се лишава от група храни, просто трябва да се регулира количеството. Ако няма разрешени спортове заради Ковид, правете дълги разходки, да върви пеш, ако ползвате количка, купете и тротинетка или балансбайк, вмъкнете някакъв вид спортуване в ежедневието и това е. Дете на 2 години ще се променя много от тук на сетне. Успех.

# 226
  • Германия
Явно има грешка някъде и в храненето, защото тези кг не идват ей така от въздуха. Освен, ако не е свързано с метаболитни, хормонални проблеми. Лошо е, че се чака много за час и през това време, родителите само гадаят. Трябваше поне едни изследвания да пуснат, че да не губим време. Сега, ще чакаме часът за другата седмица, ще ги помоля за изследвания и така нещата стават по-бавно.

# 227
Мели, ако не се лъжа ти беше писала, че май отскоро се опитвате да оправите храненето?
Откакто опитваш да ограничаваш вредните храни, как е с наддаването? По колко и какво е яло детето преди това?
Мислиш ли, че яде големи количества и нездравословна храна и затова е на тези килограми, или по-скоро друга е причината?

# 228
Мели, сега разбирам тревогите по- добре. Но все така смятам, че си твърде уплашена и затова така ужасно ти се вижда всичко.
Детенцето е достатъчно голямо, за да разбере, ако му се обясни. Но трябва първо да се отърсиш от твоето негативно възприятие. Може да й кажеш, че отивате на курорт, където някой друг ще готви, а мама ще си почива. Че ще се запознаете с нови хора (лекари, пациенти), а с таткото ще провеждате видео разговори. Важно е твоето отношение да е положително.
А тази клиника може дори да не налага престой, а да е просто специализирана в тази насока. Сега само гадаем. Разпитай.

# 229
Имам един проблем. Не знам дали е проблем още обаче, ми се струва че бебка много бърза с това. На почти 3м сме, още трудно се обръщаме от корем по гръб и обратно. За сметка на това по цял ден иска да я държа подмишници и тя да 'ходи'. Интересното е че успява да се оттласне и да се задържи за няколко секунди. Имам ли повод за притеснение, че вече иска да ходи, а още не се обръща?

# 230
Имам един проблем. Не знам дали е проблем още обаче, ми се струва че бебка много бърза с това. На почти 3м сме, още трудно се обръщаме от корем по гръб и обратно. За сметка на това по цял ден иска да я държа подмишници и тя да 'ходи'. Интересното е че успява да се оттласне и да се задържи за няколко секунди. Имам ли повод за притеснение, че вече иска да ходи, а още не се обръща?
Любопитна е да е по-изправена, защото вижда повече. Няма какво да се притеснявате, просто не го правете, защото още кръстчето не е укрепнало и е рано да "ходи". Слагайте я в поза, която е по-повдигната, не изцяло легнала, за да може да се оглежда.

# 231
  • София
Ама за къде бързате толкова???Обръщане по корем става в периода 4-6м, след това самостоятелен седеж 7-8-9м, после изправяне, след това опити за ходене. Малкият е на 8+++ и сега прави това. Та на 3м дори някои не могат главата напълно да си държат стабилно, а другите мускули хич не са заякнали, че чак да се държи бебето под мишница и да ходи. По-добре си я носете да гледа, я в слинг, я в раница (повечето са от 4м).

# 232
Какво значи иска да ходи, много е малко бебето да го държите да ходи, ако вие не го правите и тя няма да го прави. Така натоварвате гръбначето и костите, които още не са готови за това. Има поне още 4-5 месеца, за да стои на крака. Бебетата се раждат с рефлекс за ходене, който после изчезва и се появява отново като дойде времето.

# 233
Има ли други ранобудни като нас да стават 6.30 ..7
Така си мечтая да се събудим в 8..9...😄
Кажете някакъв трик да поспи още час поне детето че и ние.
Че като чувам на приятели децата стават в 8..10 тайничко им блазя 😄

# 234
Аз не бързам за никъде. Няма нужка от тон удивителни. Просто бебка мрънка и реве докато не я изправя и крачетата и не стъпят някъде. Такава доволна физиономия прави като се задържи сама, че думи нямам. А за обръщането педиатърката каза предния път че до 4м най-късно трябва вече да е почнала да се обръща сама иначе ще ни пращала на невролог. Само че обръщанията са инцидентни за сега. Както я гледам не и е интересно да се обръща. Просто иска да си лежи по корем, а като се умори и както и да я хвана почва едно мятане. Оттласква се с крачета и като я сложа полу седнала мааалко се кротва и после пак. И така докато не я хвана и крачетата и не стъпят някъде. То и аз рано съм проходила - на 7м. Обаче не знам. А за носене в слинг - харесва и обаче пак мрънка ...

# 235
аз искам да попитам
Вчера купих пюре Пилешко със зеленчуци.
Съдържа пилешко,картофи,тиква ,листа от копър 8% .На пюрето пише от 7 ми месец.
Бебо е на 7 месеца и половина.
Мога ли да му дам от това пюре на обяд.
Аз малко заради копъра се притеснявам.
Но  ако  може да му дам да  хапнем а  ще видя може пък да му хареса.
Той е ял такъв вид  пюре само че без копър

# 236
MintyMohito, нямаш повод за притеснение. Когато моят син беше на 3 месеца педиатърът го изправи, видя как стои на краката си, каза "браво" и ни каза, да му правим по няколко минутки тренировка сякаш крачи, за да укрепне. Той започна активно да се върти на 6 месеца и малко. Можеш да я държиш за малко изправена сякаш крачи, но не повече от минута, две.

Танче, на 7 месеца може да яде копър, лук и магданоз.

# 237
Децата трябва да се обръщат между 4 и 7 месеца, чак пък на невролог да ви праща...
А и вашето дете явно се върти вече, никой не е казал, че трябва да е постоянно. Може  ли- може. Нямате проблем.
Вие сте родителят, вие взимате решенията.
Като види баща си да пие бира и почне да мрънка, ще дадете ли?

# 238
Чак на невролог на 4 месеца ми се вижда малко крайно. Моите късно започнаха да се обръщат,не помня кога точно.
За спанета-напоследък и при нас ставането е в толкова. Лошото е, че само едната се буди, видимо и се спи, но обикаля кошарата и не може да си намери място. Ставам през 5 минути да я приспивам, кротне се за 1-2 минути и после пак. И така след половин час е събудила и другата и в 7 ч имам две кисели, ненаспани и мрънкащи бебета..

# 239
Копър и анасон присъстват в много от чайовете за кърмачета и капките против колики за новородени. Няма причина от пристеснение при дете на 7+ месеца.

Общи условия

Активация на акаунт