За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 554
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Пръскам със замразяващ спрей раните и отгоре течна лепенка.

# 571
Има разни спрейове които действат като лепенки, ни не знам дали ги има на бг пазара.
Примерно Opsite spray.

За зъбите, който има възможност да поръча от Англия Anbesol liquid.

# 572
Промиван с реванол . Лепенка не съм слагала.
Като изкара една жестока цицина от падане в банята наложих лед и после арника гел и на другия ден имаше само синина

# 573
След колко време  действа панадола? Има 38гр от ваксина, а никнат и зъби. Дадох преди 1 час и още е много топъл. Почвам да се притеснявам нещо, а педиатърката ни я няма до август.

# 574
Съблечи детето голо и айо трябва го завърши с мокра кърпа.

# 575
Здравейте!
Въпроса ми може би е малко глупав.Каква е реакцията на бебе,което се задавя?
Докато сменявах памперс,бебето се разхълца (на 2 месеца и половина).Вдигнах го и виждам,че е ококорил очички,ръкомаха и се "мята",сякаш не може да си поеме въздух.Духнах в лицето,изплаши се и пое дъх.
Случи ми се същото преди повече от месец,но тогава беше в момента,в който се оригна.Понеже и тогава много се изплаших,го заведох при педиатърката.Беше започнал и да повръща и тя ни смени млякото с АР.
Това задавяне ли е?Нормална реакция ли е при бебета?

# 576
Възможно е докато е лежало и хълцало да е върнало малко храна, ако е с рефлукс детето. Просто след ядене го дръжте изправено по- дълго време. Моя имаше рефлукс и хълцаше ужасно, чак имах чувството че като хълца ще се изповърне червата и тогава само го държах прав и чаках да му мине.

# 577
  • София
Има спрейове течни лепенки,аз ползвам и не е само един вид.

# 578
Хълцането за новородени е нормално. Не знам да има трик за намаляне. Може да пробвате в слинг да се носите. Поне за други работи ще помогне.
Ако е повърхностна рана - само изтупвам мястото. Grinning до по-сериозно не сме стигали.
Ако е задавяне - изцъклени очи, смяна цвета на лицето, никакви звуци и движение. Ако е gag  рефлекс /не знам как точно е на бг/ - детето започва да кашля в опит да прокара дразнещия обект - тогава е хубаво да е с изправен гръб и да се насърчава да кашля, без да се потупва по гърба.
Все се каня и все забравям. Някои от вашите деца имат ли линия на бременните от пъпа надолу? Grinning при дъщеря ми има такива линия от доста време. Моята се изчисти с времето след раждането.

# 579
Това за зъбите какво представлява ? Имач възможност да го поръчам . Споделете при вас подейства ли? Как се дава ?
Има разни спрейове които действат като лепенки, ни не знам дали ги има на бг пазара.
Примерно Opsite spray.

# 580
Аз промивам с кислородна вода рани, ако има синина или подутина мажа с арнигел и давам арника монтана 9ch.

# 581
Здравейте, някой има ли този слънцезащитен лосион на wooden spoon? Само с натурални съставки е. Странна ми е миризмата му, малко като гранясало, и си е така от отварянето. Вие усетили ли сте нещо странно като миризма или си е такъв просто?

# 582
Благодаря ви!
Не е проблема хълцането,нито задавянето.Ясно е,че се случва.На когото и да кажа,все ми казват Оо,спокойно и моето се задавя.(Не ме успокоява).
Страшното за мен е реакцията на бебето.Не кашля,а се получава точно все едно да хванеш възрастен за гърлото и той да се опитва да си поеме въздух.Прилича и малко на захласване, но то се получава,когато плаче,а в нашия случай след оригване и по време на хълцане,което ме навежда на мисълта, че си е задавяне/връщане на храна към хранопровода.
Стряска ли се,наистина ли не му достига въздух...Не знам,но така се молех повече да не случва..

# 583
Не мога да ти кажа какво е, не е точно задаване, наистина се получава и при плач. Израстват го, духваш към нослето, за да започне да диша и гушкаш после.

# 584
Това за зъбите какво представлява ? Имач възможност да го поръчам . Споделете при вас подейства ли? Как се дава ?
Примерно Opsite spray.

Като локална анастезия е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт