За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 549
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Знам че е строго индивидуално, но колко мл ма хранене трябва да изяжда едно дете ма 16 дни?Имам много кърма, но детето ми се роди малко и не суче ефективно, постоянно е гладно. Започнах да се цедя и да му давам от шишето 70 мл на всяко хранене, но така и не мога да разбера дали правилно определям точните мл., понякога му стигат,че иска и още, понякога пуска шишето още на 50мл.

# 631
  • Пловдив
Индивидуално е. Нашата на 16 дни не изяждаше повече от 50 мл на ядене, макар че нормата е повече.

# 632
Водете се по детето. Какво пише на куриите с АМ е ориентировъчно. Моето дете яде на
Често и по малко.

# 633
Свържете се с консултант по кърмене. От напк са безплатни и могат да помогнат. Слагайте го на гърда постоянно. Grinning по принцип първите месеци трябва да сте като скачени съдове. Но за кураж, надъхване и спокойствие - най-добре обсъдете с консултант. Ако има някакъв проблем в засукването, организацията или къса юздичка - ще помогнат най-добре. А това, което цедите с помпа е мнооого по-малко, отколкото може да изсуче едно бебе. И не се водете от часовете и мл на хранене с АМ. Кърмата се усвоява 2 пъти по-бързо и бебето яде всеки път различни мл кърма на хранене. Simple Smile Аз съм давала и 30мин, след като съм я разкачила. И 15мин се е случвало да минат. Нормално е. Ако имате второ дете - нямам опит, но може да се включи някоя баба с помощ или четете книжки през това време. Успех, търпение, спокойствие и бъдете инат! Wink Simple Smile
Знам че е строго индивидуално, но колко мл ма хранене трябва да изяжда едно дете ма 16 дни?Имам много кърма, но детето ми се роди малко и не суче ефективно, постоянно е гладно. Започнах да се цедя и да му давам от шишето 70 мл на всяко хранене, но така и не мога да разбера дали правилно определям точните мл., понякога му стигат,че иска и още, понякога пуска шишето още на 50мл.

# 634
Днес след плаж (морска вода и мазило ) преди да се изкъпя и дадох цица , понеже плачеше много . Нещо може ли да и стане ?

# 635
Не би трябвало. Най-много да я разхлаби според мен.

Аз да допълня към горния си коментар. В началото е ок да сучат 1ч. +/-. Аз и по 2ч съм кърмила.

# 636
Аз кърмих денонощно.

# 637
  • София
Вие сте герои.

# 638
  • Несебър
Така е. Ние бяхме по същия начин. Цица 24/7. Аз виждам като герои и майките, които се цедя и дават от шише и тези, които дават АМ. Честно ви казвам, ако трябваше да го правя това щеше да ме довърши, миене, стерилизиране, хамалогии... Всяка майка е герой, всеки с трудностите си 💕
Дали са ви добри съвети. Можете да пишете в темата за кърмене или най-добре се свържете с консултант. Момичетата са страхотни и помагат страшно много!

# 639
Индивидуално е. Нашата на 16 дни не изяждаше повече от 50 мл на ядене, макар че нормата е повече.

Още в родилното изпиваше 60мл на ядене...казаха, че е много ама си е лакома 😇😇

# 640
Да, и аз мисля, че храненето с шише е дори по-трудно...

Да ви питам, бебе на 21 месеца, не иска да му мия зъбите... Изсмуква пастата за зъби и после отказва да си отваря устата, събрала се е плака, а не мога да я изчистя.... Какво да правя?

# 641
  • София
Две деца с шише храних плътно 6 м,цедях през три часа.Взичко за 20 мин правех,но аз не стерилизирам.С ел.помпа.

# 642
Не стм кърмила но с шише ми е лесно и така поне знам, че няма да ми е закачен за цицата нин стоп. Ползвам бутилки на МАМ а те се стерилизират за 3 Мин в микровълновата. Вече е на почти 11 месеца и стерилизирам веднъж седмично. За мен кърменето е къде къде по- трудно.

# 643
Някой ако има от люлките на Кауфланд, има инфо,че са изтеглени, поради риск.

# 644
При нас доста време не даваше. Сега започнах аз първа да търкам. Казвам, че първо аз ще чистя и после тя. И понеже има паста на четката и й се кефи - и ми дава. Като през това време, докато аз търкам, съм й дала нещо дребно да разглежда  Аз тази цака намерих. Иначе преди й давах първо тя да търка, но като осмучи пастата и после трудно склонява аз да търкам.
Да, и аз мисля, че храненето с шише е дори по-трудно...

Да ви питам, бебе на 21 месеца, не иска да му мия зъбите... Изсмуква пастата за зъби и после отказва да си отваря устата, събрала се е плака, а не мога да я изчистя.... Какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт