ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 418
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Според мене осмокласниците масово я карат на автопилот в момента и едвам издържат да свърши учебната година.
Бих оценила, ако някой от горните набори сподели дали и при тях е било така, или сме се сдобили с екстри покрай пандемията и всички свързани с нея дивотии.
Важно е да знаем какво се случва.

# 181
Мисля, че в момента това  се отнася не само за осмокласниците. На всички им дотегна тази учебна година. Не само на учениците.

# 182
  • София
Ред, при моята дъщеря не беше така. Тази година е първата в цялата й училищна кариера, в която вече виждам явни признаци на натрупана умора.

# 183
  • София
Благодаря ви.
Понеже и аз интуитивно подозирам, че причината не е в "годината след НВО", а другаде...
ПП: Вижте, нещо не е наред и си го отнасят децата ни. Не знам с какви политически и епидемични пируети ще осъмнем в началото на следващата учебна година. Обаче мене ако питате, по-добре да се бием там някъде пред парламента, отколкото да допуснем отново да се случат същите неща.
Длъжници сме им на децата, да знаете.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 23:10 от Red

# 184
  • София
За маските - вече излезнаха достатъчно проучвания, че нямат отношение към разпространението на ковид.

имат отношение към възпиране на разпространението и нека престанем с дезинформацията - достатъчно време мина, тези мантри не работят от много отдавна.. вирус, разпространяван по въздушно-капков път да не се влияе от преградата на маската? абсурд.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/science/science-briefs … ce-sars-cov2.html

Мария007, точно същият лекар изнесе такава шокиращо агресивна лекция против захарта на тийнейджъра, че той се стресна и взе, че спря захарта изцяло за поне месец. и акнето изчезна. после му отпусна края и то почна да се завръща.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 23:41 от jam

# 185
  • София
И при моят младеж не е било така, не само в 8.клас, а в който и да е било клас. Тази година обаче, още през май беше взел-дал. Апатичен, уморен... най-лошото е, че си говорим преди малко и му казвам да стисне зъби, идва лятна ваканция. Той ми отговаря - Това не ме впечатлява особено, обстановката и ежедневието ми ще са почти същите.
Та, ще взема на стари години да търся лагерите на Гадамер, да го пращам на различна обстановка.  🙄

# 186
  • София
Аз рязко ще сменя посоката, но не мога да не споделя вълнението си от тази вдчер. Уникален Васил Найденов!  Раздава се, завладява публиката и тази енергия не спря да се лее цяла вечер. Има и феноменален екип, не знам дали концертът щеше да е толкова добър без тях. Не че ще изненадам някого с това де. Раздадохме се и ние добре, утре вероятно няма да мога да говоря. Обаче това е само малка част от вълнението ми. В един момент една от чудесните беквокалистки каза- а тази песен е поздрав за жената с никнейм milasara. Не знам как да опиша какво чувства нахлуха в мен. Първо шок, изненадата беше страхотна. После приятелките ми (бяхме 5 жени) ме погледнаха- амаааа, това май е за теб?! Ама наистина ли е за теб?! Лелееееееее, уау, кой те познава?! Аз се просълзих от кеф, не знам как да опиша какво е да те поздравят персонално точно тези хора и то само мен! И понеже съм сигурна, че "виновникът" е в тази тема, искам да кажа едно огромно  благодаря за невероятната емоция! Това е подарък, който ще помня цял живот ( а приятелките ми ще ми завиждат Wink). Благодаря!

# 187
  • гр.София
Каква история! Миласара,търкам си очите и чета два пъти,за по- сигурно.

А такива моменти "зареждат " човек за дълго напред.
 Добро утро!

# 188
milasara, ама това звучи страхотно. Много хубав жест! Васил Найденов наистина много се раздава пред публика. За първи път съм присъствала на негов концерт в селото на баба, в което си прекарвах летните ваканции като дете. Близо до Търговище. Раздаде се в селското читалище така, както би го направил и в зала 1 на НДК.
При моето дете отпускането не е от тази година. Същото беше и в най-важната година на НВО. Даже май по-зле. Абсолютно несериозно отношение към училището и учебния процес. Съчетано с отричане, неразбиране на важността на всичко, което се случва в институцията.
Снощи ми каза, че има болки в кръста, защото е стоял 40 минути в поза свещ. А защо е стоял така - било му скучно...Понеже всичко е научил, изчел е всичките книги на света и има ужасно много време да му е скучно.
Но ме радва това, че май на училище не скучае, колкото и да се противи и да оспорва, че навсякъде е така. Явно са се оформили една групичка, която се забавлява добре.
По математика оценката на класното е 4. Доволен е:smile: Повече ме притеснява голямата шарения в оценките по френски, защото може да си прецака финалните от първия срок и да ги намали. Дано на класното да се е справил.
Вие махате захарта, а ние я включихме с подарък за рождения ден:sweat_smile: Поне слага само една бучка в овесените ядки. Пакетирани неща не яде. Сладолед не обича. Акне засега няма. Само понякога се появяват малко пъпчици, но не са видими и не правят впечатление.

# 189
  • гр.София
Аманда, ти  ме накара да си спомня първата "  среща" с В .Найденов.   Попаднахме ( дядо ми ме разхождаше в Борисовата градина) на снимките на Спри, не си отивай.... ,на езерото с лилиите , едни релси бяха сложили и една вагонетка се движеше, а той стоеше в нея и пееше...
 Освен него,от по- старите певци много харесвах Георги Христов, но той зачезна.

По учебната част- за вторник по БеЛ - Монологът на Хамлет наизуст.

И , аман от мен!  Smiley

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 08:59 от blanc

# 190
blanc, Blue Heart
А аз съм запомнила от онзи концерт тази песен https://www.youtube.com/watch?v=ao6U6-V5Qsw
Тя не доби особена популярност, но тогава ми направи страхотно впечатление и още я слушам понякога.

# 191
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние като едни безотговорни родители сме забравили, че Ема има класно по мат днес и сме планирали пътуване. Та сега ще го пропусне и ще го прави в понеделник.

За маските - вече излезнаха достатъчно проучвания, че нямат отношение към разпространението на ковид.

имат отношение към възпиране на разпространението и нека престанем с дезинформацията - достатъчно време мина, тези мантри не работят от много отдавна.. вирус, разпространяван по въздушно-капков път да не се влияе от преградата на маската? абсурд.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/science/science-briefs … ce-sars-cov2.html

Мария007, точно същият лекар изнесе такава шокиращо агресивна лекция против захарта на тийнейджъра, че той се стресна и взе, че спря захарта изцяло за поне месец. и акнето изчезна. после му отпусна края и то почна да се завръща.

Имат ефект, само ако са КН 95. Толкова по въпроса, че не е тук мястото.

# 192
  • София
Върху децата бяха стоварени много очаквания да бъдат мотивирани в една ненормална среда за ненормално дълго време. Моето се справи с тази задача миналата година, но тази още първия срок нещата излязоха извън контрол. Аз се опитах да ги върна в някакво русло, но прекарвах повечето време в спорове с него.
Взех си някаква "поука" и за догодина имам вече стратегия, но искам вече да е свършила тази учебна година, че аз се скапах, пък не знам за децата...

# 193
  • о`майна лунна нощ е
Milasara, невероятен жест! Разтопих се! Такива моменти те карат да летиш. Толкова е малко, няколко думи, а толкова голям ефект върху човека. Поздравления за виновника за тази изненада!

# 194
Milasara, ех, че хубаво!❤ Мога да си представя вълнението! Много мила изненада! Съфорумката искам да я гушна виртуало🥰Вчера Мария каза, че темата е магична и май наистина е така🙂

Общи условия

Активация на акаунт