ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 195
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Според мене нашият БЕЛ също не беше труден м.г. Особено първата част.
Та е видна стратегията на МОН за лесен първи модул и вероятно пак се чака по-нетипична или трудна задача на втори модул Мат.
Все пак поне до момента не се е чуло за масов проблем с карантинирани или болни, та това е доста добре.

# 571
Ама защо ги пробвате със 7 клас? Аз изпечатах този за 10-ти клас, да се пробва на него, когато има време. То ясно, че литературата е неизучавана, но поне да съпостави как с тези си граматични знания се фитва в рамките за научено до 10 клас вкл.

# 572
О, не само за 7- ми клас. И за 12- ти Моника се пробва😀

# 573
Въобще не бих предложила да пробва тестовете, ни за 7-и, ни за 10-и клас. Представям си погледа му, ако му кажа нещо такова.
Ще разпечатам седмокласния по математика за малкия.

# 574
  • София
Ама защо ги пробвате със 7 клас? Аз изпечатах този за 10-ти клас, да се пробва на него, когато има време. То ясно, че литературата е неизучавана, но поне да съпостави как с тези си граматични знания се фитва в рамките за научено до 10 клас вкл.
Няма никакво значение, че литературата не е изучавана, защото в теста няма ни един литературен въпрос. Joy При цялата училищна подготовка с литература, автори и герои - НИ-ЩО. Примерните задачи от модела - НИ-ЩО подобно. Граматика - един въпрос, на който се отговаря със знания от 7-ми клас, няма залог на глагола, няма дявол. Тестът се състои от 3 текста за четене с разбиране, текст за редакция, теза и резюме. Някои от посочените за верни отговори, леко ме хвърлят в музиката, пък по този предмет имам известни претенции.

# 575
О, дори не съм го погледнала, не че щях да разбера какво е дадено и какво е учено. Математиката (за 10 клас) ще ми е интересна да разгледам в петък. Мисля си, че мон дават все по-лесни тестове, за да отчитат успехи. Не съм чела седмокласната, но около мен седмокласниците определят теста за много лесен и масово са с макс 1-2 грешки. Ако е така, направо е жалко.

# 576
  • у дома...
Най-вероятно втори модул на математиката ще е цедката тази година. Според щерката днешния първи модул бил супер лесен. Особено литературните въпроси.

# 577
Аз хвърлих един поглед на текста за преразказ и се изпълних с тих ужас, че догодина ми/му предстои важно НВО с малкия. Ама пък имам алтернатива. Ако се издъни много, винаги мога да го пратя в спортното 🤣

# 578
На нашите от "Задача с много неизвестни" ли се падна? Аз си признавам, че не четох частта за преразказ.  И от тази година още нищо не съм гледала, че бях затрупана с работа.
Има приятели в 10 клас, казали, че било много лесно.
Момичета, благодаря за дечковците. Аз разказвам смешните случки, но понякога ми се плаче. Въртят ме на малкия си пръст.
Малкото спечелило днес 2.50, защото помогнало на някакви бояджии роми да боядисат здравната служба. И каза, че са му измили ръцете с  препарат, на който не запомних името. Затова не може да предостави доказателства за свършената работа.
ston, и моето каза, че изобщо не се е притеснявал миналата година на НВО, защото винаги имал опция за ТОХ- а. Нищо че от два месеца го мързи и яйца да си  изпържи. Минава през разни периоди, в които нещо му е интересно, а после го зарязва.

# 579
  • София
В темата ни имаше коментар от девойка, че и в началото на девети клас да е даден този тест, резултатите ще са същите.
Синът ми беше по-краен, обхвана целия период 8-10 клас. Когато и да се даде, все едно ще е. 😂
Той нямаше очаквания към теста, защото не беше направил нито един за цяла година. Като ми се обади, че е приключил, коментира, че ще види с колко и дали му се е обогатила общата култура за 3 години, след 7 клас. 😂

# 580
Аманда, как 2.50 лв?! Това си е експлоатация на детския труд😀 Защо не участва в някоя реклама това хубаво дете и вместо 2.50, ще получи 2500😎

# 581
  • Отвъд алеята зад шкафа
Леле, дори не би ми хрумнало да предложа днешното НВО на Ема. Ентусиазмът да го реши ще е нулев и ще ме погледне в стил "ти добре ли си?"

# 582
Бисе, толкоз:) Представи си на мързеливите майстори колко им плащат.
С него се чувствам като в старите български филми

# 583
Момичета, благодаря за дечковците. Аз разказвам смешните случки, но понякога ми се плаче. Въртят ме на малкия си пръст.
Ако ми позволиш да цитирам синковеца: "Звучи ми като твой проблем." Stuck Out Tongue Winking Eye
Прекрасни са ти децата и сигурно са много щастливи да имат майка, която да става в ранни зори за да ги води за риба! Heart

Стон, дълбоко се съмнявам, че ако продължават да пускат такива лесни тестове, детето ти ще се издъни.
За мен това си е подигравка с децата. Учили, подготвяли се, притеснявали се за да може най-накрая МОН да каже примерно: "Страхотни сме! Съумяхме да подобрим компетенциите на децата и в най-предизвикателните за системата обстоятелства."

Ако и НВО по математика ще да бъде също толкова елементарно, то класирането ще да се получи "Опълченците на Шипка".

# 584

С него се чувствам като в старите български филми
Е, в този случай стигат за две кебапчета и една бира в зелена бутилка🙂

Общи условия

Активация на акаунт