Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 69 704
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Добре ,а има ли тема за Бг пощи да се спомене и коментира там тези такси ,май не , аз повече от това ,което написах за шефовете нямаше да напиша и що да не се каже ,като тия заплати идват от тези пари ,явно не се вижда връзката - става въпрос за един процес по внасяне на стока ,в който участват пощите ,митницата. Тема за внос на стоки има ли, да се коментират всякакви неща по вноса ,не само относно митницата ? Къде другаде да се коментират тези такси По вашата логика не трябва да се говори в темата и за тази такса от 4.80 лв ,която се плаща на пощата щото не касае митницата ,ама тя е коментирана и преди мисля ,а и сега и нищо не казахте тогава ,че е офтопик .Сега като споменах за заплатите и то съвсем малко накрая на моя пост и се активизирахте .Ако не бяхте коментирали,че е офтопик вероятно и аз нямаше да кажа нищо друго в тази връзка ,но що да не казва и това .
Коментирайте в https://www.bg-mamma.com/?topic=1110232

мисля че ако се премахне ел. подписа, ще отпадне варианта че неможе защото трябва да платиш подпис
и хората няма да иман оправдание, че не желаят да се занимават с попълването на документи
Как виждате попълването на документи, сядаш и пишеш ли?
Това тарифно класифициране, това нормативна уредба… над тези неща сте.
Научете се, че за труда на другите трябва да се плаща, така както очаквате заплащане за вашия.
Щото  в УК не взимат заплати Wink Вица 5 баби вършат работата на 1 компютър май не само за БГ пощи важи Wink

# 121
мисля че ако се премахне ел. подписа, ще отпадне варианта че неможе защото трябва да платиш подпис
и хората няма да иман оправдание, че не желаят да се занимават с попълването на документи
Как виждате попълването на документи, сядаш и пишеш ли?
Това тарифно класифициране, това нормативна уредба… над тези неща сте.
Научете се, че за труда на другите трябва да се плаща, така както очаквате заплащане за вашия.
Щото  в УК не взимат заплати Wink Вица 5 баби вършат работата на 1 компютър май не само за БГ пощи важи Wink

Ето и от сайта на британските пощи:
The current handling fees for import parcels is £12.00 for parcels where the contents value is below £900 (equivalent to €1000).  
High value goods over the threshold provided by HMRC and the UK Government (currently €1000 / £900), the handling fee is £25.00.

в Германия познатите ми казаха - за пакети под 6 евро няма да се таксуват т.е. има погледи в другите държави кое е смислено и кое не.

Излъгали са те: Deutsche Post DHL charging €6 fee for delivery of import shipments subject to customs tariffs
Както винаги показваш абсолютно непознаване на нещата, които се обсъждат. Има Гугъл, лесно е да се провери

# 122
Както винаги показваш абсолютно непознаване на нещата, които се обсъждат. Има Гугъл, лесно е да се провери
Определено не познавам нещата като аз си вземам пакетите в УК и мои познати в Германия ги вземат. Вие си четете гугъл ...

# 123
Определено не познавам нещата като аз си вземам пакетите в УК и мои познати в Германия ги вземат. Вие си четете гугъл ...
Tе и в България ги вземат.
Дадох ти какви са цените по пощенски служби, за внос на стоки, пък ти ако искаш и от Марс си вземай пратките

# 124
Вчера получихме email от TNT за внос на пратката ни, с обявена стойност под 150 евро.
По принцип проблема е че фирмата, от която е пратката е обявила стойност 0$. За сега TNT не питат за нищо. Но ни питат да ги упълномощим за да направят опростена декларация и искат имена, егн и тн.
Чувал съм много неща са това колко скъпо излиза. Заради това имам въпрос дали TNT имат такса за това колко бързо се освобождава пратката на ден ?
Може ли да си платим ДДС-то в някой тях офис или при доставка или може само по банков път ?
Също така дали тази декларирана стойност от 0$ ще бъде проблем при положение, че вече ни питат за декларация за под 150 евро.
Благодаря предварително.

# 125
Някой знае ли дали 28 пощенски клон /митническия клон/ във Варна, работи в събота и с какво работно време?

Скрит текст:
Вчера получихме email от TNT за внос на пратката ни, с обявена стойност под 150 евро.
По принцип проблема е че фирмата, от която е пратката е обявила стойност 0$. За сега TNT не питат за нищо. Но ни питат да ги упълномощим за да направят опростена декларация и искат имена, егн и тн.
Чувал съм много неща са това колко скъпо излиза. Заради това имам въпрос дали TNT имат такса за това колко бързо се освобождава пратката на ден ?
Може ли да си платим ДДС-то в някой тях офис или при доставка или може само по банков път ?
Също така дали тази декларирана стойност от 0$ ще бъде проблем при положение, че вече ни питат за декларация за под 150 евро.
Благодаря предварително.

По-лесно е да ги опълномощите. Такса ако има такава, може да видите на сайта им. Тнт освобождават за ден-два все пак не зависи точно от тях. До колкото знам, БГ закон не признава нулева стойност на фактурата. Ще ви поискат нова фактура сигурно.

# 126

Тнт освобождават за ден-два все пак не зависи точно от тях. До колкото знам, БГ закон не признава нулева стойност на фактурата. Ще ви поискат нова фактура сигурно.
Няма нулева стойност. Ще ви поискат документа за плащане.
ТНТ в момента освобождават за над 10 дни.

# 127
Здравейте, имам следния казус. Имам пристигнала пратка на митницата на 25.06., изпратила съм всички документи за освобождаване. Седмица по-късно получих мейл, че документите са наред и са предадени за изготвяне на митническа декларация. Обикновено след 2 до 4 дни пратката ми е в пощенския клон, но 10 дни по-късно нея я няма. Звънях за справка няколко пъти - едни ми казват, пе е напуснала склада още на 06.07., други, че все още се поработва, но се бави заради новите правила. Днес получих друга пратка, за която пратих документи в понеделник. Е колко пък да се бави онази... Ще се радвам ако някой е имал подобен случай да ме насочи към кого да се обърна за по-адекватен отговор, защото явно митническото представителство на Бг пощи не е в час.

# 128
Аналогичен е и моят случай. Ама си чакам...

# 129
Редактирам  се. Току що получих смс, че са пристигнали в пощата. Алелуя

# 130
Как по-точно става плащането на ДДС при TNT след като освободят пратка ?
Казаха ни че ще изпратят нещо по email, но няма нищо все още a вече си получихме пратката от няколко дни.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 19:34 от lafega49

# 131
Здравейте, според вас успях ли да се размина с митницата според хронологията на проследяване?

22.06.2021 04:05   CHINA   DONGGUAN   Send item abroad (EDI-received)      
24.06.2021 04:05   CHINA   DONGGUAN   Send item abroad (EDI-received)      
08.07.2021 11:53   BULGARIA   SOFIA LC/AO   Receive item at office of exchange (Inb)      
09.07.2021 10:12   BULGARIA   SOFIA LC/AO   Send item to customs (Inb)      
09.07.2021 15:20   BULGARIA   SOFIA LC/AO   Send item to customs (Inb)      
13.07.2021 16:47   BULGARIA   SOFIA LC/AO   Insert item into domestic bag      
14.07.2021 11:11   БЪЛГАРИЯ   1900 РСЦ СОФИЯ   Пратката е приета      
14.07.2021 11:11   БЪЛГАРИЯ   1900 РСЦ СОФИЯ   Пратката е получена

Пратката без сумата на доставка е на стойност 31,3 лв, което е над 30 лв. По последния статус предполагам, че ми се е разминало и да очаквам да пристигне в локалния пощенски офис, но все пак да попитам по-опитните тук? Laughing

# 132
  • Варна
Здравейте, тази година съм си поръчвала доста неща от Алито за по 1, 2 или 3 $, още нищо не ми е пристигнало. Нормално ли е да се бавят толкова месеци и сега с тези нови правила трябва ли да плащам ддс и др.такси, при положрние, че като са поръчвани не се е искало

# 133
  • IC 1101,Abell 2029
Здравейте!Направих поръчка от английският amazon.Доставката е чрез Österreichische Post и включва:стойност на продукта,пощенски и опаковъчни разходи и ДДС.От това което прочетох в анонса на темата разбрах че трябва да платя на доставчика ДДС и пощенска такса за освобождаване на пратката от митницата.Въпроса ми е ДДС-то върху цялата сума ли е или само върху стойността на продукта.

# 134
Здравейте!Направих поръчка от английският amazon.Доставката е чрез Österreichische Post и включва:стойност на продукта,пощенски и опаковъчни разходи и ДДС.От това което прочетох в анонса на темата разбрах че трябва да платя на доставчика ДДС и пощенска такса за освобождаване на пратката от митницата.Въпроса ми е ДДС-то върху цялата сума ли е или само върху стойността на продукта.
Няма да се наложи да платите. Както сам/а казвате вече е начислен ДДС, заедно с останалите разходи.

Общи условия

Активация на акаунт