Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 32 722
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
Информацията е от събота от мои приятели, пристигнали във Варна с Уиз. Тест преди пътуване от страна на ОК не са им изисквали. На пристигане там, обаче не признават двете ваксини и са искали тест за освобождаване от карантина.  Направили са тест там, сканирали са резултата и са ги освободили.

Това е изключение поради некомпетентност на служители.

# 151
# 152
Да, чела съм документа. Прави сте, но вероятно е некомпетентност.

По някакво щастливо стечение на обстоятелствата, успяхме да си букнем втора доза по-рано и точно 2 седмици преди датата, на която бяхме решили да пътуваме.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 16:02 от Alex_Sandra

# 153
А добре, апа само признават ли го? Защото аз друго нямам.

# 154
  • След завоя в дясно
Ако си с двойно гражданство, но пътуваш само с български док за самоличност трябва ли да се прави тест преди тръгване, някои знае ли?

# 155
А добре, апа само признават ли го? Защото аз друго нямам.

Да, това показваш. Ако искаш, може да разпечаташ и на хартия ваксините и датите, за заядливи/недоразбрали.
Но да, само мобилен показвам, а аз пътувам често.

# 156
  • UK
Ако си с двойно гражданство, но пътуваш само с български док за самоличност трябва ли да се прави тест преди тръгване, някои знае ли?
Ами според това което съм чела не би трябвало. То аз ще пътувам с Бг паспорт. Но имам приятел с изтекъл Бг паспорт, ще пътува с английски и ще трябва да прави тест от тук.

# 157
  • London
Не не трябва ..  , ако разпечатвате да знаете, че разпечатано то е валидно само месец. Всеки път влизайки в апа баркода се променя. Най-добре показвате дигиталното приложение според мен, пише име, дата на раждане, дати на ваксини, име на ваксина. Всичко... При заяждане набирате телефон на здравната система да се разберат лумпените от БГ с тях според мен.

# 158
  • Пазарджик/Лондон
Аз в неделя си показах картончето с двете ваксини и нямах проблеми. Децата бяха с бърз тест направен предният ден в UK.

# 159
  • Bristol
Роботчето чисти из къщи, пералнята и миялната бръмчат. Аз се опитвам да работя, а навън такова слънце е пекнало ☀
Купих някакви коренчета ягоди тази година. Много красиво цъфтят, тепърва ще видим дали и какво ще родят. Но дори и само като декорация в двора ми харесват 😊
Скрит текст:

# 160
Нашите ягоди, купени на шега преди 3 години, започнаха да зреят. Вчера набрахме първа реколта.

Мери, направят ли плод, покрий ги с мрежа, защото всички ги обичат от птици до плужъци и само дебнат леко да се зачервят да нападат.

# 161
  • някъде в орбита...
Нямам идея какво правя в градината, но заради специалното дребно всичко е във висящи саксии. От месец вече ягодите се разбиха да раждат. Взех ги от Homebase, незнам какви са, ама са страшно вкусни.

# 162
Наш'то коренче ягоди е от миналата година. Тогава така и не се вредихме за ягоди от другите гадинки и тази година великодушно нямам претенции към него. Оставила съм им го на first come, first served. Сега пак е вързало няколко ягоди, още зелени и непокътнати.

# 163
  • London
Ей имам повод да черпя виртуално. ... Приеха най-после сина в специалното училище. Много съм доволна, сега ще попълвам форма за транспорт. Много се вълнувам.

# 164
Хубава новина, браво. Синът ми получи първата си оферта за университет днес за специалността, която иска. Доволна съм, той също.

Общи условия

Активация на акаунт