Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 32 719
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Не знам как изобщо се очаква толкова натоварваща работа да е на 12 часови шифтове. Или щом преобладващия стаф е чуждоземски, може.
Бела, бягай оттам. Работна, упорита, оправна си... едва ли ще ти отнеме много време да намериш друга работа.

Междувременно се опитвам да организирам уикенд с нощувка и посещение на две атракции. Ми всичко си работи от 10 до 5, сакън да не се натоварят след като месеци не работеха и да не би да има някой посетител в повече.

# 136
  • Bristol
Мен така ме изненада кафето на SS Great Britain в центъра на Бристол. Отварят от 10, но само за напитки. Храна след 11am 🤪 Едно време рано сутрин отваряха и перфектно ми идваше за закуска, сандвич с бекон и кафе. Маси бол имат на открито, не е само на закрито да са. Отдавна трябваше да са влезли в час... 🤔

# 137
  • Истински се вижда само със сърцето.
Бела ти нали си социален работник или бъркам..... нещо в тази сфера? На един колега жена му работи като социален работник, хем добро заплащане, хем нормални часове.

# 138
  • Оптимист по принуда
Ако искате, подпишете "Add Bulgaria to the green list - Petitions" https://p … /petitions/587383

# 139
  • София
Момичета, здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата ви. Имам въпрос-брат ми иска да си идва тук след 10на дни.Може ли да кацне с тест направен в Англия 3 дена преди полета? Ако реши тук при кацане да направи тест, колко дена е карантината.Той изкара Ковид, през януари, но  си прави само антигенен тест...Изобщо разкажете, ако някоя от вас вече е пътувала.Благодаря ви...

# 140
  • Манчестър
Момичета, здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата ви. Имам въпрос-брат ми иска да си идва тук след 10на дни.Може ли да кацне с тест направен в Англия 3 дена преди полета? Ако реши тук при кацане да направи тест, колко дена е карантината.Той изкара Ковид, през януари, но  си прави само антигенен тест...Изобщо разкажете, ако някоя от вас вече е пътувала.Благодаря ви...

Ако е PCR тест трябва да брои 72 часа преди часа на пристигане.

# 141

Ами няма кой знае какво за разказване. Всичко е описано в сайта на правителството.
Има карантина 10 дни и се правят тестове на 2ри и 8ми ден, както и преди да излети.
Тестовете се заплащат предварително и се попълва locator form.

# 142
Ministers are working on plans for quarantine-free travel to amber list countries for double-vaccinated Britons, Health Secretary Matt Hancock has said.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-57564103

# 143
.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 10:28 от Sollsoll

# 144
  • Bristol
Sollsoll, Най-лесно ще стане да я обявите за загубена и дадете адрес на приятел. Приятелят после Ви я изпраща до България и я представяте пред КАТ.

Ladybird, дано и теста преди полет да отпадне. Само двата на пристигане да останат. На мен точно този тест и карантината ми се струват усложнение.

# 145
Мери, не е необходимо да правиш тест за да пътуваш до България. Показваш ваксинациите си, стига да са минали 14 дни от поставяне на втората доза.
Същото важи и за пътуване до Гърция.
--------------
Редактирам - вероятно си имала предвид теста на връщане към Англия Simple Smile

# 146
Информацията е от мои приятели, пристигнали във Варна с Уиз. Тест преди пътуване от страна на ОК не са им изисквали. На пристигане там, обаче не признават двете ваксини и са искали тест за освобождаване от карантина.  Направили са тест там, сканирали са резултата и са ги освободили.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 15:24 от Alex_Sandra

# 147
  • London
Не признават двете ваксини? Те имали ли са апп с официален дигитален документ за ваксиниране и изминали две седмици? Няма как да не го признават. Явно са отишли само с картончето.

# 148
Имали са апп и втората доза е сложена преди повече от месец. И аз се учидих.

# 149
  • London
Лицата, извън тези по т. 1, които влизат на територията на Република България, независимо от тяхното гражданство и от държавата, от която пристигат, се допускат на територията на страната, при представянето на един от следните документи:

а) документ за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19. За завършен ваксинационен курс се приема поставянето на съответен брой дози от дадена ваксина срещу COVID-19, посочени в Приложение № 1 и изтичането на 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза. За завършен ваксинационен курс се счита и комбинираният прием на една доза ваксина Vaxzevria/ AZD1222 с една доза ваксина Comirnaty/ BNT162b2 (Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine). Документът трябва да съдържа имената на лицето, изписани на латиница, съгласно документа за самоличност, с който пътува, дата на раждане, дата на която е поставена последната получена доза ваксина срещу COVID-19, пореден номер на дозата, както и общия брой дози при ваксини, които се поставят двукратно, търговско наименование на поставената ваксина срещу COVID-19, наименование на производителя/притежателя на разрешението за употреба, държава от която е издаден и наименованието на издаващия компетентен орган;

Направо си е за учудване. Следвало е да звъннат тук и там, защото са ги направили на балъци.

Общи условия

Активация на акаунт