Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 140
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
Deaf, след като си била с Бг еър, искаха ли ти тест преди да се качиш? Ние сме с тях края на юли, имаме и ваксини.
Аз пътувах по вътрешна линия (София-Бургас) и не ни искаха тест,разбира се. Не знам как е по линията до Британия. Иначе от България Еър се похвалиха,че имат най-добрата машина за дезинфекция на интериора на самолетите им.
demmy,500-600 паунда е бая много за превоз на животинка! Ето разлиствам списанието на "България Еър" и вижте какво пише:
"Домашни любимци в пътническа кабина(РЕТС)
- Максимално тегло на животното и клетката - до 8кг.
- Не се включва в безплатната норма багаж и се заплаща от €60 в посока.
Домашни любимци в багажника (AVIH)
- Без ограничение в теглото на животното.
- ...такса при тегло на животното до 32кг. - €100 в посока.
- Приемат се за превоз само кучета и котки."

# 226
BG Air не искат тест, за да се качиш. Такъв ти е нужен в БГ, за да не караш карантина. Или направен тук, или направен там до 24 ч след пристигане и изпратен до РЗИ, за да отпадне карантината.

# 227
  • London
Чух за нови правила по цветове преди малко..... общо взето за нас засега сертификата за ваксина е достатъчен, ( пада се оранжева зона) ,но от пристигащите с такъв 5 на 100 на случаен принцип ще подлагат на бърз антигенен тест на летището щом пристигат от оранжева зона. Това е засега..... ядва се.

# 228
  • Пазарджик/Лондон
Ние летим в неделя за UK, аз съм с две ваксини, децата без. Значи ли това, че аз нямам нужда от тест преди да летим?

И още нещо да питам, малката ми дъщеря е на 16, като летяхме към БГ не ми направиха проблем, че таткото не е с нас ( не можа да вземе отпуска от новата работа). Сега като летим обратно за UK дали няма да ми искат пълномощно? Как не се сетих по- рано за това, сега сън не ме лови....

# 229
Аелис, това което сподели Ла катрала се отнася за пътуване до България.
За пътуване до Англия си е както преди- с тест преди полет плюс тестове 2 и 8 ден. Ваксината не играе роля.
По другия въпрос не мога да коментирам.

# 230
Ние летим в неделя за UK, аз съм с две ваксини, децата без. Значи ли това, че аз нямам нужда от тест преди да летим?

И още нещо да питам, малката ми дъщеря е на 16, като летяхме към БГ не ми направиха проблем, че таткото не е с нас ( не можа да вземе отпуска от новата работа). Сега като летим обратно за UK дали няма да ми искат пълномощно? Как не се сетих по- рано за това, сега сън не ме лови....
Ще ти искат пълномощно от бащата. Детето има ли пълномощно да лети само? Ако има, ще стане с него. С бг паспорт ли е? Ако е с английски, мисля че няюа да искат пълномощно.
От Великобритания няма проблем да летите без, но когато извеждаш детето от България, ако е български гражданин, е необходима декларация за съгласие на другия родител. Стари закони, формулирани доста преди света да стане пътуващ. И въпреки, че водиш детето про баща му, а не го извеждаш от страната докаъо той е там, все още са в сила. Парадокс.
Как сте пътували до сега. Когато родих, първата ни работа беше да направим паспорт и декларации. Ако тази година успеем да се прибвре, ще направим декларации и на бабите.

# 231
  • Манчестър

1. Правиш ПСР или антигенен и казваш,че е за пътуване. Трябва да е на английски….
2. Ако теста е отрицателен , значи ще пътуваш. Чекираш се, трябва ти номер на седалка .
3. Купуваш тестове за 2 и 8 ден - референс ще ти трябва за PLF.
4. Попълваш passenger locator form. Това е последна стъпка, защото трябва да упоменеш и номера на седалката и референс на закупените тестове.
5. Стоите 10 дена карантина. Деня на пристигане е ден 0….оттам насетне е ден 1 и т.н.

Децата можеш да ги впишеш в твоя PLF, но трябват тестове и за тях.

# 232
Само да добавя, че тестове трябват за всички над 12 години за влизане в УК, а тестове за 2 и 8 ми ден трябват за всички над 5 години.

# 233
  • На острова
Ако детето е български гражданин, на излизане от България искат пълномощно-оригинал от втория родител задължително - аз правя по едно копие, което се остава при тях. Давам и копие на акта за раждане.

Ако са с английски паспорти, май не се изисква пълномощно.

# 234
  • Пазарджик/Лондон
Досега винаги сме пътували заедно, затова не знаех, че ще ми трябва пълномощно. Когато не успях да й подновя паспорта ( искат и двамата родители) се замислих и за пътуването.

Много ви благодаря за отговорите.

# 235
  • London
Аз свалих консент форма.....има примерни в интернет в сайтове за документи. Ще е достатъчно, ако имат съмнение ще звъннат на таткото чието име и телефон има във самия документ. За БГ деца с БГ паспорти не искат, пътувала съм много пъти така с големия сама и не ми е искано нищо на излизане от Англия. Ако детето лети с английски паспорти обаче по закон следва да искат ( дали ще го сторят е друга тема ), добре е да си подготвен. От БГ как е ....сам с дете не знам, не съм летяла, но съм чувала, че и там ако е с БГ паспорт ще искат разрешение от бащата.

# 236
  • ENGLAND
По закон, ако детето постоянно живее в чужбина, макар и български гражданин, може да излиза само с един родител. Но искат да се докаже, че живее в чужбина. Ако е само чужд гражданин не искат декларация, но е добре да се носи акта за раждане. При български и чужд паспорт се показват и двата и също се минава без декларация.
Има го в закон, но сега не ми се рови.

# 237
  • Пазарджик/Лондон
Гледам си Нетфликс в БГ и ми направи впечатление, че има сериали и филми, които ги няма в UK. Има ли начин да ги гледам като се върнем в UK?

# 238
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ако ги няма тук, не можеш. Всеки регион си има различни излъчвания. Когато се събскрайбнеш от друга държава разпознава региона и гледаш това което се излъчва там. Ако пробваш да заблудиш системата пак не става, щото нетфликс бързо разпознават и те блокират.

# 239
  • Bristol
Разпознава района според IP адреса. Не знам дали има начин да се заобиколи това. Преди години така попаднахме с дъщерята на modern family в Австрия и като се върнахме в UK бях шокирана, че го нямаше вече в листа ми 🤪 По-късно го пуснаха и тук и много му се зарадвахме с щерката.

Общи условия

Активация на акаунт