Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 038
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Ваксина и тест, чудесно просто. Rage но ги разбирам. Все пак ситуации всякакви.

# 586
  • Манчестър
Последната заповед е,че приемат ваксини И ПСР тест.

Самата заповед е написана калпаво. Има едно И ,което според мен е ИЛИ, но....ако не го коригират означава влизане в БГ с ваксина И тест. Деца до 12 г без тест. 

Ако нямаш ваксина И тест, 10 дена карантина без право на отменяне.

В сила на 29/30 и 31 Юли 2021.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 18:35 от Ave

# 587
По-добре разбирам изскването за ваксина и тест, отколкото поставяне на Великобритания в червения лист, но без да има изискване за отрицателен тест на влизащите. Познаваме народопсихологията на масовия българин, дори и да не сме като него.Simple Smile ММ ще пътува до България и определено пътуването в пълен и тесен самолет ме притеснява.

# 588
Очаквах да отпадне за децата, въпреки че ако толкова се пазят, би трябвало да се тестват и те. Не ме разбирайте грешно, радвам се че поне ще спестим теста на детето, но логиката е обратна.

Трябва да се тестваме тук. Така е по-добре, не искам карантина заради някой в самолета.

Пфф, наредбата влиза в сила от 29 до 31.07, а какво става на 01.08? Голяма простотия, както винаги.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 18:30 от Alex_Sandra

# 589
  • UK
Аве, как да остават? Аз така го разбирам
 "Със същата заповед се допуска влизането в страната, без да е необходимо да представят документи за COVID-19, на деца до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която попада държавата от която пристигат."

И аз мисля, че тестът е важен, не остана човек които да не знае, че ваксината не означава че не можеш да се разболееш и да заразиш друг.

# 590
Последната заповед е,че приемат ваксини или ПСР тест.
Ако нямаш тест, 10 дена карантина без право на отменяне. Тестовете за деца остават.

Това за не държави от червения списък:

За България трябва ваксинационен паспорт + ПСР Тест от 30/07/21
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-29-yuli-sa-v- … za-vlizane-v-blg/

Цитат
От четвъртък, 29 юли, българските граждани, лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, гражданите на ЕС и ЕИП и др., пристигащи от държава, попадаща в червената зона, се допускат в страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или на аналогичен документ, съдържащ същите данни и на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в България PCR тест, удостоверен чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни.

# 591
  • Манчестър
Поправих си оригиналния пост. самата заповед е калпаво написана...

Хем ваксина И тест, хем мога да се кача на самолета и без тях, но 10 дена карантина......

# 592
  • На острова
А тестовете за Ден 2 на влизане, трябва да се поръчат преди да се напусне страната тук, така ли? Или може да си ги поръчаш по време на холидея примерно?

# 593
  • UK
Да, да много тъпо е написана. И какво е това 3 дена да е валидна, то един тест време.

# 594
  • оттам, откъдето започва България
Бясна съм, в БГ всичко така се пише и подписва - без да се чете и осмисли. Smiling Imp
И, да, няма такава друга държава (със сигурност).

# 595
  • UK
И аз незнам на друго място така да летят заповед след заповед.
Мен тотално ме отказаха да пътувам сама с децата, няма да си причинявам такъв стрес за двуседмично гостуване на свеки.

# 596
Така като ви чета, се радвам, че няма да пътувам. При нас в момента е порой, улиците са река…😳

# 597

Самата заповед е написана калпаво. Има едно И ,което според мен е ИЛИ, но....ако не го коригират означава влизане в БГ с ваксина И тест. Деца до 12 г без тест.  

Да, Аве, което ме наведе на мисълта, че ако текстът остане в този вид и след 31.7. Аз пср няма да си направя 🤣

Мия, можеш

# 598
  • Манчестър

Да, Аве, което ме наведе на мисълта, че ако текстът остане в този вид и след 31.7. Аз пср няма да си направя 🤣

Мия, можеш

Ти направи ли ваксини ? За да нямаш карантина се иска ПСР тест И ваксини.

Ако си чужд гражданин, ПСР тест и 10 дена карантина

БГ гражданин без тест и ваксини - 10 дена карантина.

# 599
  • UK
Редактирам си поста, то май е точно И.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 20:35 от GreenP

Общи условия

Активация на акаунт