Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 039
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Малко смяна на темата, но искам да попитам родителите тук, някой има ли опит с търсене и наемане на бавачка с български език?

# 571
  • Манчестър
Мисля днес да поръчам, надвечер. Трябва ми да пристигнат до понеделник. Надявам се, че е достатъчно времето, пишат 4-6 дена. Дроп бокс има на 20-30 км. от нас. Ще гледаме да пуснем по някое време през дена, за да дойде на следващия ден резултатът.

Кога пътуваш като дата и час на пристигане в крайна дестинация?
Летим другата сряда, 4.8, в 8:40 излитаме от Лутън към Букурещ. Кацаме там в 14:00, на границата ще сме около 17 най-късно, ако няма нещо извънредно.
Мисля тестът да напрвим понеделник сутринта. Ще го оставим в дроп бокс в Гилфорд, надявам се до вторник да е при тях. Всъшност не знам дали няма да закъснеем.

Да, понеделник сутринта трябва да го пуснеш и резултат във вторник.

Аз ти смятам 72 часа до сряда 17.00 часа когато ще влезеш в БГ...

Ако го изпратиш в неделя, ще излезеш от 72 часа ( ставаше ако полета беше сутринта докъм обяд).
72 часа започваш да броиш от неделя от 17.00 часа.

Щом ще е в техен дроб бокс ще имаш резултат във вторник.

Vill,

На моя пише час на вземане на пробата и час на издаване на сертификата.
дай ми ден на пътуване и час на пристигане в крайна дестинация.

Който иска, Collinson правят тестове на място - £82.50 с код EASY20OFF става £66.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 13:40 от Ave

# 572
  • London
Благодаря,Ave!

# 573
И аз много благодаря, Аве. Смятам, смятам, ама е добре като получа потвърждение и от сметките на някой друг 🤣🤣.
За бавачка не мога да помогна, освен да питате в местните групи във фейсбук.
Вече ги поръчах, сега ще поръчвам и антигенни за връщане, да ги направим он лайн.

# 574
Ние сме в България вече.
Бях с Данте, поръчах ги за всички, вкл деца на 3 и 5г да си ги правим вкъщи. Поръчах ги преди седмица, стояха ми в кухнята. В четвъркук вечерта ги направихме, в петук ММ ги пусна в кутия на роял мейл. В събота в 11 вечерта получих смс че са ги получили, в неделя получих резултатите. В София показах само скрийшот на резултата, няма кодове, няма нищо, никой не ни е записвал никъде, дори не провери дали ние наистина сме ние, аз трябваше да и кажа кой кой е.
Сега сме в София по зъболекари.
Забравих да кажа, на Данте ми излязоха по 40 и няколко паунда на човек, платих малко под £200 за четиримата.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 15:04 от Ronka12

# 575

Новата заповед ще е от 1 Август, аз лично не очаквам промяна. Предполагам,че на 29-30 трябва да излезе.

Да, и аз така мисля. Понеже няма да имаме време да поръчваме от рандокс или подобни, вероятно ще направим същия тест като Вивиан, ако се налага. Дано поне за детето да отпадне. Можем и във Варна, но има само една лаборатория в неделя и трябва след нощен полет още да висим на летището и да чакаме да отвори.

# 576
Днес пак има върнати от летищата хора заради това, че нямат ПСР. Ставаше въпрос за Easyjet. Четете по фейсбук групите. И един отменен полет от вчера на Wizzair, хората още не са качени към България. Много е неприятно да се пътува в подобни условия, когато всяка запояед е предпоследна.

# 577
Brumm, споменава ли се причината за отменянето на полета? Не следя български групи, но ще потърся специално заради пътуването.

# 578
Brumm, споменава ли се причината за отменянето на полета? Не следя български групи, но ще потърся специално заради пътуването.
Не. Полетът е отменен два часа преди да се състои, снощи. Хората са били вече на летището. Осигурили са им хотел, част от тях май е следвало да излетят тази сутрин, в 9:25, напуснали са хотела, отишли са пак на летището, но и тази сутрин не са излетели. Не зная дали е имало полет сутринта. Казали са им за довечера, пак в 21:25, на маймуни са ги направили.
Групите са две, едната е covid 19 пътуване до България,  а другата е коронавирус...пътуване (нещо си). Има доста объркани постове, но все пак можеш да получиш някаква информация.

# 579
Благодаря ти.

# 580
От посолството писаха, че няма изискване за ПСР, за да се качиш на самолет.

# 581
От посолството писаха, че няма изискване за ПСР, за да се качиш на самолет.
Зная, даже имам изтеглено писмото. Но това не помага на хората, дето са ги върнали. Има вероятност авиокомпанията да е издала вътрешна заповед, нямам идея.

# 582
  • UK
Аз чух сутринта за този случай на Easyjet и ми стана интересно, търсих инфо на сайта на компанията, на обяд не намерих такова изискване. Само обичйните - "да си проверите какви са изискванията на страната към която пътувате".

TeoYo,  детегледачка с български език може да потърсиш по фейсбук групите.

# 583
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-29-yuli-sa-v- … RVFUKSDEJuyb6WqF4

това е буквално от последните минути, дами

# 584
  • UK
Благодаря!

За мен е супер облекчение, че отпадат тестовете за деца.

Общи условия

Активация на акаунт