Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 32 697
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • Bristol
В България мисля, че проверяват, дали са регистрирани като български граждани и дали има забрана за излизане от страната на детето от един от родителите.
Мен винаги ме проверяват на излизане от България. Но на дъщерята, въпреки че е и български гражданин, не й бях извадила български паспорт, след като изтече първия, плюс че я извеждахме (или аз или мъжът ми поотделно и сами) без пълномощно от другия родител. Веднъж се направих на ударена и казах, че не е българска гражданка, но засякоха, че не е вярно, точно след такава проверка... От тогава си мълча и се усмихвам и минаваме без пълномощно, летище София.
На 14 години й извадих ЛК, само с един родител се вади и на излизане тогава показахме британски паспорт и ЛК.

# 91
Ходих до Tkmaxx днес и се сетих за МГМ, къде изчезна това момиче?

# 92
  • София
Ами, да! Не е помърморвала скоро ...

Бела, искам да ти пожелая късмет! Добре си направила. Вярвам, че когато човек има нужда от промяна, трябва да направи нещо. Трябва смелост и късмет също!

# 93
  • UK
Мърморанката не е писала от преди пандемията, мисля. Зимата, май и аз се бях сетила за нея, мисля че Дежи и писа на лични да види дали всичко е наред.

Който пътува сам с децата, ако сте с различни фамилии носете актовете за раждане на децата, да не си създавате излишни главоболия.

# 94
Merry, да, проверяват няма ли забрана за излизане от единия родител, и това е разбираемо, ако децата пътуват само с единия родител, но ние бяхме и двамата там, при това всички с чужди паспорти. Децата имат ЕГН, но нямаха български документи. В нашия случай беше демонстрация на ‘сила’ пред съпруга ми, за да види чужденецът, че Българският граничен полицай не си поплюва. Никое друго от семействата с деца пред нас или тези които пуснаха докато чакахме 10 минути пред кабинката да ни проверят дали не контрабандираме собствените си деца, не бяха така щатно проверени. Просто митничарят реши да се изгаври. Това, разбира се, е единичен случай, но все пак се случва. А не ми се мисли, ако е сам родителят и няма документ удостоверяващ разрешение от другия родител.

# 95
Мен са ме спирали  на излизане от Бг с дъщеря ми, 15мин проверка, тя с документ от чужда държава и бг ЕГН , аз само с бг документ. Накрая дойде: “Ами то детенцето родено във Великобритания”. Викам, да, там живеем, натам летим. Ама ни отделиха от опашката и хората си гледаха… от английските гранични не ми дреме, но в Бг винаги съм на тръни, някой с нещо да не се заяде..имам много лош спомен от тях, при първото ми напускане на страната и качване на самолет.

И аз наскоро се сетих за МГМ, дано е добре и се разпише.

Бела, добро решение си взела, психичното здраве е не по-малко важно от физическото. Със сигурност ще си намериш нещо, с твоя опит. Simple Smile

# 96
  • Шотландия/Абърдийн
Момичета утре живот и здраве ни е полета за България от Единбург до София със Ryanair направихме си тестове за всеки случай но ни изпратиха и съобщение от Ryanair че трябва към борд ата карта да си прекачим и сертификата за ковид теста. Сравнително на добра цена си направихме ковид теста за по£ 80  резултата ни го изпратиха днес рано сутринта но теста си го направихме на место на летището във Абърдийн та това е сега от мен. Утре ще пиша как е минал полета.

# 97
  • UK
Оххх ужас, 80 паунда "добра цена", няма ли да ги намалят вече, аман.
Все си правя сметка, за нас четиримата хич не ми е добре цената. Ако се задържи така ще трябва само аз да пътувам.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 23:56 от GreenP

# 98
  • Шотландия/Абърдийн
GreenP ние сме 5 членно семейство батко на 16 години и близнаци на 9 Нона близнаците не се наложи да правим защото тука във UK до 11 годишна възраст може и без тест но във София сигурно ще ни накарат да направим на близнаците че нали във България до 5  годишна възраст е без тест луда работа то да ти се отще да пътуваш😊

# 99
На летището в Лутън правят антигенни за 40£, аз смятам с такъв да пътувам другия месец.
Иначе при нас има и пср за 60£, което си е супер цена, тъй като варират до 100-120.

Борката ако свали рестрикциите на 19 юли, дали ще отмени всичките тия тестове и карантина при влизане в Англия?

# 100
Грийн, май и аз ще съм в твоята позиция. Мм каза, че ако има карантина на връшане няма да лети. Още умуваме, чакаме да вдигнат билетите и съвсем да ни откажат.

# 101
https://petition.parliament.uk/petitions/586077?fbclid=IwAR3-EGc … PxO3EkovQ5u2BlC2E
Видяхте ли тази петиция? Не че очаквам тези, от които зависи, да се впечатлят от хорското мнение и опита на други държави.
По-скоро се надявам да включат повече европейски държави в зеления списък.

# 102
Не я бях видяла, ама и тази подписах 🤣

# 103
  • Оптимист по принуда
GreenP ние сме 5 членно семейство батко на 16 години и близнаци на 9 Нона близнаците не се наложи да правим защото тука във UK до 11 годишна възраст може и без тест но във София сигурно ще ни накарат да направим на близнаците че нали във България до 5  годишна възраст е без тест луда работа то да ти се отще да пътуваш😊
На връщане в Англия трябва и тестове за децата, ако са над 4 години.

# 104
  • London
Все ми е тая вече кое колко пари е. Искам само плаж и коктейл. Аз 30 паунда дадох и за писмото за освобождаване от маска на големия. Ще търся ПСР където ми е най-близо....за него. Преди полета за на връщане за под 11 няма ПСР, но после пакет тестове да. Поне засега, ще видим. Уж казват, че за ваксинирани ще има в крайна сметка облекчения ....а дано.

Общи условия

Активация на акаунт