Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 32 689
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, аз не искам да я спирам, мисля че е много по- добре да се интегрира сега като студентка. Страховете са ми големи и затова ви питам, вие как се чувствате?
Като препрочетох пак няколкото отговора, малко се поуспокоих. Благодаря ви!

# 76
  • Bristol
Kiss, защо ви е пропаднала почивката в Крит? Аз четох, че гърците вече щели да облекчават влизането в страната Sad

Happy Bella, късмет с новото начало, каквото и да е 🤗 🍀

Elitsa, успех на дъщеря Ви! Дано да отпуснат тук вече мерките и да няма повече локдауни. Преди винаги в началото на първата година организираха за зайците много забавления, така че да могат да се опознаят и да си намерят групички със сходни интереси Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 01:26 от Merry

# 77
Ронка, то не знам за съжаление ли, че ги нямате и двете. Аз поръчвам онлайн от Лондон, защото цените са по-евтини и за 2 дни ми е пред вратата вместо да се бутам в центъра и да няма къде да паркирам.
Синът е в италинско онлайн училище при наличие на физическо такова тук. Не си губим почивните дни. Рано сутринта са им заниманията, свършвам куп задачи през това време и после ни е свободен деня.  Водят ги и на екскурзии из Бг в реално време с местни ексурзоводи. Таксата е ниска, а успеваемостта - многократно по-висока.

Елица, чувстваме се прекрасно и съжаляваме, че не сме дошли по-рано да учим тук. Въпреки липсата на местна диплома и познанства, с не особено добър английски пак намерихме лесно работа, имаме среда и дори имаме по-активен живот отколкото в Бг. Не съм срещала предразсъдъци и лошо отношение от местните. Напротив, много ми е приятно да комуникирам с тях и съжалявам, че имам толкова малко свободно време покрай работата и двете деца, иначе щях да имам много по-широк кръг от познанства и по-богат социален живот.

# 78
Момичета, аз не искам да я спирам, мисля че е много по- добре да се интегрира сега като студентка. Страховете са ми големи и затова ви питам, вие как се чувствате?
Като препрочетох пак няколкото отговора, малко се поуспокоих. Благодаря ви!
Аз все още не съм интегрирана, защото не работя, но мога да дам за пример дъщеря ни, която е много по-малка от вашата. Дойде преди година, на 8 г., а сега не иска и да чуе да се върне в България. Макар, че остави там всичките си прятели. Знам, че примерът е далечен, но дори 8 годишната ни дъщеря се чувства идеално.

# 79
Памперс, може ли линк към това онлайн бг училище? И още малко подробности за начина на провеждане на занятията и тия онлайн екскурзии.

# 80
  • London
Момичета мен сега пък друго ме притеснява. Понеже ще пътувам сама с децата....и те ще пътуват с английските паспорти, че на големия му е изтекъл БГ паспорта,а малкия няма дори ЕГН българско. Та се чудя ще ми искат ли консент форма. Аз свалих една и попълних ....за всеки случай от другия родител, но не смятам да се занимавам и нотариално да я заверявам. Аман от щуротии ей....Та въпроса ми е искат ли тия неща или вече излишно се филмирам и занимавам сега и с това. Дори се събскрайбнах на едно приложение за документи за да я сваля ....омммммм. Почивката скоро ще ми излезе на цена Малдиви.

# 81
ПАмперс, и аз щях да питам същото. За онлайн и аз съм се замислила, но нямам представа как се случва. Някак си си представям, че ако е присъствено ще имат повече интеракции и ще може да се практикува езика и с други деца. В момента само вкъщи го гоорим и тя вади една мешавица англо-български.
При нас лятото свърши, днес е хладно и пак облякохме якета.

Ла картала, ако е с английски паспорти и напускате Англия ще трябва, дори само за малкия ще трябва със сигурност. На влизане в Англия може би няма да трябва.

# 82
Памперс, може ли линк към това онлайн бг училище? И още малко подробности за начина на провеждане на занятията и тия онлайн екскурзии.

Напиши във ФБ "Училище Българче Неапол". Учат на собствена платформа. На страницата има снимки от екскурзиите. Като им пишеш, директорката ще те разведе из сайта и ще покаже как се учи. Има и група за деца под 7г.

Дребният сам се оправя. Отваря си лаптопа, влиза в часа - пишат, пеят, четат, говорят си. Имат малки домашни, които се качват пак на сайта. Има и занималня през седмицата за децата 1-4 клас + народни танци, но моят не е мераклия.

Всеки клас има ден и час за провеждане на уроците, а екскурзията е в неделя сутринта - пряка връзка с обекта в България и екскурзовод ги развежда, показва, обяснява. Децата задават въпроси.

В момента се попълват заявленията за новата учебна година.

Имаме и тайна група на родителите, където се обсъждат нещата, качват се снимки, правим родителски срещи пак на платформата.

Ронка, моят сама съм го научила на всичко. Няма нужда от бг училище реално, но го записах заради контакта с другите хора и определено добре му влияе и вече рядко ползва английска дума в изречение. В началото имаше малко културен шок - рязък контраст с тукашните възпитани и научени да изчакват и да се изслушват деца😂

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 21:17 от Pampers

# 83
  • London
На влизане ще сме с таткото. То имаме букнато билети за връщане за всички през същата авио компания. Аз съм го попълнила електронно и свалила само остава да го преснимаме и да се подпише таткото. Май ще им взема и кръщелните, че съм с различна фамилия с децата.....та да докажа че съм им майка. Досега не съм имала проблеми с големия ама с него все с БГ паспорт съм пътувала сама и никой нищо не е искал. Просто ние винаги си ходим по-рано от таткото, който има по-късно отпуски.

# 84
Ноември пътувах с малкия, той е само с брит. паспорт, никъде, нищо не са ми искали. С различни фамилии сме. Бях си принтирала примерно разрешение от бащата при напускане на Англия, но не ми го искаха. След като на тръгване сте с бащата, няма проблем, и обратно от българска страна няма да има проблем. Само актовете им за раждане носи, там си пише, че си им родител.

# 85
Merry, пропадна ни пътуването, защото Гърция и островите не са в зеления списък още, и трябва да се карантинираме 10 дена, след като си върнем, а няма да имаме времето за това. Пък и мъжът ми е малко паника и мрази суетнята по летищата в нормално време, какво остава за сега. 😆

Относно пътуването с деца с един родител, когато сме пътували с доведената ми дъщеря, мъжът ми не е предоставял нищо от майката, и не са му искали. И двамата са с английски паспорти, но пък с една фамилия.
Аз с дъщеря ми съм предоставяла декларация от бащата на българското летище (защото тя е само с български паспорт), и на влизане в Англия съм показвала само актът й за раждане, защото сме с различни фамилии.

# 86
Pampers, благодрая, ще ги разгледам по-обстойно. По-сложната част е да убедя детето, че е много рогато

Сега се боря да намеря някой, който да ни смени един изгнил дървен стълб. К'ви пари може да струва подобна услуга? Един ми поиска бая висока сума, друг искаше по-малко, но пак много), съгласихме се и уж щеше да идва, но така и не дойде.

# 87
  • Bristol
La Catrala, на излизане от UK само документа, който си принтирала и разписан от бащата е достатъчно. Те и изключително рядко го искат, аз лично не съм чувала на познат да са го поискали, но за да си спокойна го носи. Аз чужди деца съм изкарвала от тук, без родителите им, приятелчета на сина и нищо не са ми искали. Българските власти нищо няма да искат на влизане, само на излизане, ако детето е и български гражданин. Но нали ще сте заедно с бащата, така че нямаш проблем, отпусни се 🤗 Simple Smile

Kiss, да, то влизането обратно тук е най-големият проблем 🤪 😔

# 88
  • London
Отпуснах се мерси за инфото момичета.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 89
Нас ни проверяваха данните веднъж на излизане от България, въпреки, че пътувахме с английските си паспорти и бащата - англичанин, също беше с нас. Искаха декларация, защото видяха българското ми собствено име, с една фамилия сме. Казвам ето го баща им. Децата не бяха малки, 10-12 годишни и въпреки, че можеха да си кажат кои са майка им и баща им, митничарят се направи на интересен, поиска ми личната карта тогава, проверява в системата имената на майката и бащата. Е, нямаше какво друго да направи като видя, че съвпадат и ни се извини с половин уста. Съпругът ми се поядоса малко, защото наистина митничарят се направи на много важен, забави ни, и разбира се бяхме огледани от всички останали пътници, докато митничарят чакаше отговор от служителка някъде си в системата, че сме, които казваме че сме. Знам, че работата им е да проверяват, ама понякога прекаляват и се правят, че не виждат и разбират очевадни неща.  Та май зависи на кого ще попадне човек. Бъдете изрядни с документите, които могат да изискат,  по-добре да не потрябват, отколкото да има проблем и да не можете да изведете децата от страната.

Общи условия

Активация на акаунт