Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 115
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
  • UK
Mumy, животни по въздух от България към ОК могат да пътуват  само с БА и то като карго товар.

# 271
  • Bristol
British има дъщерна компания, която превозва само животни, но не летят от България. Те затова масово с автомобили си превозват животните от и до тук 😔
Виж вариант с прекачване с lufthansa примерно, те са много пет френдли.

# 272
За животните има превозвачи с оборудвани бусове от България до тук. Ако не успеете да намерите друг вариант.
Мери, не вярвам, докато не видя с очите си какво ще стане на 19.7. Даже и на предварителната им информация не вярвам. Още помня зимната ваканция как децата тръгнаха понеделник на училище, а в неделя Б.Д. се "кълнеше" колко му било важно образованието, а в понеделник обърна палачинката на 180° и вторник децата вече бяха вкъщи.
Днес имаме отворен ваксинационен пункт на 5 мин пеша от нас. Еатествено, разходих се още сутринта. Поговорих си с един служител....и си тръгнах.

# 273
  • Bristol
Brumm, според мен, има шанс да отпуснат мерките. Реално те в момента експериментират, какво ще стане при голям процент ваксинирани и премахнати мерки. За сега болниците не се пълнят, въпреки повишаващия се брой положителни резултати и облекчени рестрикции.

# 274
Мери, много ми се иска да отпуснат мерките, ама много. Европейското първенство също беше тест, наясно съм. Дано тестът да е успешен, болниците да останат празни и да се върнем поне малко към предишния си живот.
На мен все още България ми липсва. И затворените граници бавно ме "убиват".

# 275
  • Bristol
Дано! Това с границите обаче още дълго време ще си го влачим май Sad

# 276
  • Манчестър
Официалният източник казва, че не може да се преминава транзит през Германия с кола, а хората казват, че преминават без проблем. На кое да вярвам? Предстои ни пътуването, не знаем как да го плануваме.

Точно така е, пише го в германския линк на тяхното правителство.
Но също и много хора казват,че минават през Германия и никой не ги спира да проверява.
Аз дори не очаквам това да се случи, но да не забравяме, че има много камери....Много лесно могат да засекат влязъл/излязъл.....

И за Словения излезе нещо, че транзит не е позволен.
Аз лично не бих пътувала с кола сега точно поради неяснотите къде, какво, кога и т.н.

За самолетно пътуване, няма проблем.....качвам/сменям и т.н. правя си тест оттук

# 277
  • София
Благодаря за информацията момичета, ще проверя допълнително и ще го мислим. Определено ми е доста напрегнато.Disappointed

# 278
  • London
Бръм реакции страшни, ако имаш от ваксина си е за спешното. А ако нямаш не виждам за какво е нужен лекар наистина.

# 279
Mumy,
виж Aegean Airlines,  гръцката компания като вариант.
Ползвала съм ги за моето куче навремето, от София до Атина, всичко беше наред.
Те превозват от Гърция за Англия.
Ето ти условията на английски

https://en.aegeanair.com/travel-information/special-assistance/t … 348144.1620048033

# 280
Катрала, с пневмония бях преди 10 години и не мислех, че е спешно. В смисъл, мърдах 🤣🤣, само малко трудно дишах. Нямам предвид само крайно спешните случаи. Проблем с цикъл не е спешен случай, но обичайно посещаваш гинеколог с видеозон, за да се види да не би да е спешно.
Нямам идея какви реакции бих могла да имам от ваксина. Последната ми е преди 30 години. Мисълта ми беше, че ако не стигаш до преглед вероятно ще преритваш, за да се окаже спешно. Иначе съм се настроила позитивно за ваксина. Имаме сделка с Б.Д., само че той не знае 🤣🤣🤣

# 281
  • London
Аз съм ходила в спешното и за цистит, общо взето само там сме ходили. Ако не е особено спешно било са ме питали защо не ходя при джипито и отсичам .....нямат часове или не са компетентни.Joy И действително разликата е голяма, защото като отидох за кашлицата на децата директно в спешното в болницата ни пратиха на мига на педиатър там. Какво ще го чакам джипито....Joy

# 282
  • London
Вижте. ..много се ядосах,защото нямам време да изискам и чакам такова писмо.

The Bulgarian authorities have stated that only the letter version of the NHS COVID Pass is acceptable as evidence of vaccination. The digital app, or a print-out of the app version, does not meet their requirements.

Явно ще ми вдигнат кръвното на летището.

# 283
Катрала, трябваше да ме питаш 🤣. Българските власти искат всичко в писмена форма, с мокър печат и ако може подписано от кралицата. Ако някой разбере, че половината тестове се правят нв в лаборатория, а саморъчно в домашни условия, сигурно ще карантинират всички влизащи от тук.
Няма ли да ти пратят такова писмо на мейл? Представям си как Великобритания ще почне да пише писма като доказателство за ваксинация на емигрантите си. Чудно, чудно.
Аз пък се замислих дали ако поставя ваксина в България, тук ще ми я признаят?

# 284
Те пращат писмото ама отнема около 5 работни дни 🙄

Общи условия

Активация на акаунт