Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 102
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Pampers, съжалявам, че не мога да дам съвет, пращам само виртуална прегръдка.
Не мога да се пречупя да симпатизирам за англичаните и то основно заради феновете им. Гледам мачове от световното в Мексико през 1986, колкото и добре да играха този път, пак не успях да ги подкрепя, особено след това, което се случи след мача.

# 391
Борето отменя всички мерки срещи Ковид. А ако реши през есента да ги върне,ще избухнат неконтролируеми бунтове! Не мисля,че е толкова луд.

# 392
Pampers, съжалявам, че не мога да дам съвет, пращам само виртуална прегръдка.
Благодаря! То няма какво много да се направи повече. Остава да се надяваме на късмет и да чакаме ситуацията да се доразвие от само себе си.

deaf , до сега хората сами настояваха за по-строги мерки и все го укоряваха, че не е достатъчно. И училищата се затваряха заради обществения натиск. Мисля, че на това разчита - да се стигне до етап пак да го натискат да затяга мерките и той "да се вслуша в народния глас".

# 393
  • Bristol
И аз се притеснявам, че ще затегнат мерките септември. Та който иска да отскочи до България, сега е момента.

Памперс, в много неприятна ситуация сте. По принцип законът е на ваша страна, но това не променя факта, че ситуацията е ужасна. Всеки знае, че за седмица няма как да намерите ново жилище. Няма ли роднини в района, поне месец-два да ви даде Sad

# 394
Аз по футболните теми не мога да се включа, та затова само ви чета. 😁

Памперс, а гледали ли сте в Airbnb?
Някои колеги от летището (които не живеят в Англия постоянно) си намериха апартамент за дългосрочно отдаване оттам и съответно договориха преференциален наем. Може би е някакъв вариант за няколко месеца, докато се оглеждате за по-постоянно решение?
Стискам палци всичко да се нареди.

Аз съм си още в България, заминавам си другата седмица. Ще съм в 34 г.с., и се надявам да мине добре полета. Нямам търпение да се прибера на хладно, че тук с тези жеги умирам просто.
Не мисля, че ще ни затворят пак наесен. Борката си каза, че е нормално да се вдигнат случаите, важното е хоспитализациите да не се увеличат рязко. Разчита на ваксините. То ако пак ни затворят ще стане чудо. Дано не се стигне до там.

# 395
Разведе се. Бившата жена е в Лондон. Някъде на юг е брат му, сестра му е в Австралия. Честно казано, нямам сили и желание да го мисля и него.

Ако не беше болен, щях и до адвокат да стигна да си отстоявам 6-те месеца предизвестие. Сега са само 2 по договор до средата на август. Просто се надявам да спестя и на двама ни цирковете и разправиите. От разговора на живо като пристигне зависи как ще протекат бъдещите събития.

KissThe Rain, там не се бях сещала да гледам. Благодаря! Още довечера ще ги проуча и ще се свържа, ако има някой в района.

Лек път на теб! И един непоискан съвет - вземи си от стягащите чорапи за вени - аз като летях бременна в жегите, направо ме спасиха от оттоци и болки.

# 396
  • София
Pampers, милата, много трудна ситуация! Отстоявай си на своето. И на него не му е лесно, разбирам, собственик, ама и ти с две деца на улицата няма как да отидеш! Бъди по упорита в общината, да ви дадат къща! Може би някой би могъл да даде съвет как стоят нещата с кънсил къщите - познат, съсед или във форума. После може на много добра цена да я вземете.

Има ли тук някой, който знае поставена ваксина в България признава ли се тук в UK, може ли да се впише в енейчес апа и как?

# 397
Heppy, звънях им. Претоварени са и те откъм спешни случаи. Казаха да звънна около крайната ни дата и тогава ще могат да ни придвижат, като да си предвидим къде да живеем поне 4 седмици - минимум толкова отнемала процедурата.

# 398
Pampers, пробвала ли си в Citizen advise да те посъветват какви варианти имаш?

# 399
Pampers, пробвала ли си в Citizen advise да те посъветват какви варианти имаш?
Казаха, че имам по-голям шанс да си намеря сама, отколкото да разчитам на общината. Но ми дадоха телефон на група, занимаваща се с хора чиито хазаи ги гонят със съдебна заповед, за съвет. Общо взето не бяха полезни.

Иначе от местните познанства разбрах за частен строител, при който да кандидатствам за наем. Там се оказа, че листа на чакащи е 5 години 😂

В момента ситуацията с жилищата е много шантава на всички нива.

# 400
  • Bristol
Има ли тук някой, който знае поставена ваксина в България признава ли се тук в UK, може ли да се впише в енейчес апа и как?
Аз по новините гледах интервю, казаха, за момента, не, но работят по въпроса. Дата не се спомена. Тогава говореха и за трайъл ваксините, че ги няма в апликацията, но вече това е оправено. Дано и със сертификатите от EU бързо да се синхронизират.

Памперс, аз бях изненадана, колко бързо изчезваха къщичките, в района, в който синът търсеше. Днес я пускат,  вечерта вече е дадена, нямаш време за мислене. Или взимаш или изпускаш. А районът не е някакъв супер проспериращ икономически 🤪 Плюс че толкова желаещи имало, че собствениците могат да си подбират сред няколко кандидати. Синът на една къща не го избраха, на втората той се опита да отложи подписването на договора за 24 часа и те направо на друг я дадоха. На третата буквално химикслката му е била в ръката, ако го одобрят!

# 401
Памперс, много неприятна ситуация, предполагам, гледаш и в openrent и частни хазяи, много често и в локалните групи във фб някой предлага под наем, може би пусни един пост. Общината няма да се забърза, защото имате и мъж в семейството..не си самотна майка оставаща на улицата с две деца.

На мен миналата седмица citizens advice много ми помогнаха, не пречи и с тях да говориш/чатиш.

# 402
Мери, имотите и за продажба, и за наем изчезвят за секунди, ако са читави. Цените няма да ги коментирам... Пазарът се побърка😱

Veggie, благодаря за подкрепата! Навсякъде съм звъняла и писала, на всички дори далечни познати съм казала, ако видят/чуят/знаят нещо. За citizen advice писах малко по-горе. 😤 Сега остава само да чакаме нещо да се случи, за да се задействаме.

# 403
Пропуснала съм горният ти коментар, незнайно защо. Стискам палци, нещо да излезе. 🤞🏻

# 404
Pampers, в кой район търсите?

Общи условия

Активация на акаунт