Защо се разпада българското семейство?

• 24 431
  • 956
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Мен такива реплики не могат да ме трогнат, имам дуплика за всичко.
Ама няма и жив човек, дето да е казал нещо подобно, освен майка ми.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 18:07 от Не се сърди, човече

# 766
  • София
Той не почива навън, а се жертва в гората, на реката/езерото, във водата, сред онези комари да стои и да чака рибита да кълве, че и на всичко отгоре ще е депресиран, че не е хванал нищо, поне хладилната чанта ще е празна.

# 767
  • MI
Коя е тя слабата страна в семейството? Искате да плащам издръжка на бившия, ако бяхме с граждански брак? Е, недейте с лошо. 🙄

Ако той е стоял да гледа децата вместо да прави кариера, защото така сте се договорили - да. Ако просто печели по-малко или е мързел - не. Ако гледа той децата не е редно да му хвърляш по 50 лв. месечно (примерно) също. Съмнявам се че която и да е от хипотезите е вярна

# 768
Просто печели по-малко и трудно си намира работа. Благодаря, че не е нужно да плащам. Wink

# 769
  • София
Просто печели по-малко и трудно си намира работа. Благодаря, че не е нужно да плащам. Wink
Да, нужно е да плаща той. Въпреки малкото пари и спорадичната заетост.
Хлапето не е на стендбай.

# 770
Нямам претенции, Горджи.
Просто оборих презумпцията коя е слабата страна.

# 771
  • Paris, France
Проблемът е, че много жени, особено желаещи сериозна връзка,  брак и дете (синдром на старата мома му викам) се ориентират към мъже, които не им харесват особено, в които не са влюбени само защото мислят, че тези мъже имат брачен и бащински потенциал. Правят компромиси с външност, интереси, семейна и приятелска среда, финанси, характер. Когато постигнат раждането на заветното, лелеяно дете, изведнъж спират да се интересуват от общуване с мъжа, всичко, което той прави и е правел откакто го познават започва да ги дразни и ги дразни все по-силно с времето. Понеже всичко, което мъжът прави ги дразни, мъжът се парализира и спира да опитва да прави каквото и да било у дома. Това също ги дразни. Някои мъже се връщат към бекярския си живот с приятели или намират отдушник извън дома и отсъствията им също дразнят. При такива двойки след раждането на дете няма изход, освен раздяла. След нея майката, вече задоволила кваческата си потребност може спокойно да си излиза с други мъже, да създаде ново семейство и да е прекрасна партньорка и съпруга на друг мъж. Понеже с новите мъже в живота и не се прави компромис, не се бърза, те са такива, каквито тя реално харесва на 100 или поне 90%, следващите и връзки са по-спокойни и удовлетворителни за самата нея и съответно успешни.

В този форум съм чела, че ако мъжът не иска сериозна връзка, нямало смисъл да се излиза с него, ако не искал семейство и деца с жената, не ставал за връзка итн
Много хубав пример. Потвърждава това, което писахме снощи - когато домашната работа я върши жената не е никаква работа, но и дума не може да става мъжът да я свърши тази "никаква работа" - тогава започва да охка колко е преуморен и как вкъщи трябва да почива Simple Smile
.

Ох, моят никога не е преуморен. Вчера беше измил пода, че съборил бутилка зехтин докато готвел. Налял препарат и го размазал с парцала. После 2 часа го плакнах. "Че аз го измих" ми казва. Е, обувките залепваха и едвам се отделяха от измитото. Прал е покривалата на диваните на 90°. Нищо не им стана, ама са червени и боядисали белите хавлии, които сложил с тях. Леговището на котката не издържа и се сви. Мислел, че 90 са минутите и се чудеше защо след 2 часа още работи пералнята 💐. Напоследък почна да готви. Ох, мани.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 18:06 от Не се сърди, човече

# 772
Жената не е глупава. Тя е източника на доходи в къщи. Но е всеотдайна, когато обича..Не само към съпруга си, а към всички около нея - роднини, приятели. Тя е от тези, когато радва - създава радост на себе си.
Уви ако тя се срине .. не ми се мисли.

Много сме коментирали темата. Мисля, че вече е пропуснала момента да обърне нещата. Отгледала е паразит.

# 773
  • MI
Нямам претенции, Горджи.
Просто оборих презумпцията коя е слабата страна.
Аз в случая не виждам слаба страна, освен детето. Rolling Eyes И да, в нормална страна ще трябва и да плаща за детето и то не 50 лв. То все пак има нужди и не се интересува татко лесно ли намира работа, да е мислил преди да го създава.

# 774
В този форум съм чела, че ако мъжът не иска сериозна връзка, нямало смисъл да се излиза с него, ако не искал семейство и деца с жената, не ставал за връзка итн
Все пак сме във форум за майки, нормално мъж с нежелание да става баща да е считан неподходящ Grinning Ако бяхме във форум на кечисти, неподходящият мъж щеше да е всичко под Шварценегер.

# 775
Жената не е глупава. Тя е източника на доходи в къщи. Но е всеотдайна, когато обича..Не само към съпруга си, а към всички около нея - роднини, приятели. Тя е от тези, когато радва - създава радост на себе си.
Уви ако тя се срине .. не ми се мисли.

Много сме коментирали темата. Мисля, че вече е пропуснала момента да обърне нещата. Отгледала е паразит.
Където има наука, има и отука. Някои жени позволяват да приемат тях и труда им за даденост и после е трудно, но не и невъзможно.
На когото не му е достатъчно чисто, да запретва ръкави, да наема чистачки, да вика мама.

# 776
Все пак сме във форум за майки, нормално мъж с нежелание да става баща да е считан неподходящ Grinning Ако бяхме във форум на кечисти, неподходящият мъж щеше да е всичко под Шварценегер.
По принцип съвсем вярно. Обаче никой мъж не иска да се жени и да става баща от самото начало. Е, освен някои стари ергени. В началото младите мъже искат просто да свалят мадамата и после ще му мислят. И това не значи, че са дефектни, просто желанието за брак и деца се формира след започване на връзка и с конкретната жена, а не по принцип.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 18:00 от Не се сърди, човече

# 777
Скрит текст:
Отделен е въпросът, че в последно време, някак мъжете станаха по- слабия пол. Като,че ли жената е тази, която решава, влачи, носи, гледа децата, дори крушки сменява. От, което не казвам че съм доволна, но понякога присъствието на мъж ,като че ли не се забелязва.
Понякога искам мъж,който да ми удари 2 шамара и да ме принизи.,ама и затова не се намират лесно. Плашат се тия мъже.

Абе не съм от плашливите, ама ако и нещо такова напиша, пак ще има драми у много потребителки...
С две думи угодия няма- всяка жена иска нещо, и всяка различно.

Много точно казано. Всъщност това, че всяка жена има собствени, разбирания, желания и намерения не е проблем всяка да намери точния номер удобна обувка за своя крак. Все пак свят широк, хора всякакви.

Проблемът е, че много жени, особено желаещи сериозна връзка,  брак и дете (синдром на старата мома му викам) се ориентират към мъже, които не им харесват особено, в които не са влюбени само защото мислят, че тези мъже имат брачен и бащински потенциал. Правят компромиси с външност, интереси, семейна и приятелска среда, финанси, характер. Когато постигнат раждането на заветното, лелеяно дете, изведнъж спират да се интересуват от общуване с мъжа, всичко, което той прави и е правел откакто го познават започва да ги дразни и ги дразни все по-силно с времето. Понеже всичко, което мъжът прави ги дразни, мъжът се парализира и спира да опитва да прави каквото и да било у дома. Това също ги дразни. Някои мъже се връщат към бекярския си живот с приятели или намират отдушник извън дома и отсъствията им също дразнят. При такива двойки след раждането на дете няма изход, освен раздяла. След нея майката, вече задоволила кваческата си потребност може спокойно да си излиза с други мъже, да създаде ново семейство и да е прекрасна партньорка и съпруга на друг мъж. Понеже с новите мъже в живота и не се прави компромис, не се бърза, те са такива, каквито тя реално харесва на 100 или поне 90%, следващите и връзки са по-спокойни и удовлетворителни за самата нея и съответно успешни.

Много хубав пример. Потвърждава това, което писахме снощи - когато домашната работа я върши жената не е никаква работа, но и дума не може да става мъжът да я свърши тази "никаква работа" - тогава започва да охка колко е преуморен и как вкъщи трябва да почива Simple Smile
.

Ох, моят никога не е преуморен. Вчера беше измил пода, че съборил бутилка зехтин докато готвел. Налял препарат и го размазал с парцала. После 2 часа го плакнах. "Че аз го измих" ми казва. Е, обувките залепваха и едвам се отделяха от измитото. Прал е покривалата на диваните на 90°. Нищо не им стана, ама са червени и боядисали белите хавлии, които сложил с тях. Леговището на котката не издържа и се сви. Мислел, че 90 са минутите и се чудеше защо след 2 часа още работи пералнята 💐. Напоследък почна да готви. Ох, мани.

Твоят звучи като моят Joy
Но моят готви отдавна, значи не е той.

# 778
  • По света и у нас
Вчера си бъбря с дружка, обсъждайки предстоящия ни морски уикенд. В един момент ми се жалва.
" Скарахме се много. Представяш ли си, аз от седмица спя по 5 часа и бачкам нон стоп, а той имаше наглостта да ми заяви, че къщата ни е бардак. И после отиде за риба."
Жените от моето поколение, когато обичат са всеотдайни до глупост. Обгрижват, не пазят себе си и не изискват от мъжете си.
С годините все повече им натежава, а от среща до толкова са свикнали с дундуркането, че започват да са недоволни, когато не смогваш.

Та понякога и погрешно заложения в началото модел, след години е причина за разпад.

В някои случаи има и хитри мъже, които нарочно изтощават жените си, та да нямат време за себе си, а само да гравитират около тях. Като й е заявил, че къщата е бардак, тя сигурно се е скъсала да чисти и подрежда, та да му угоди. Всеотдайността има много с глупостта в такива случаи.

Абсолютно, и аз направих тази грешка, и много приятелки са така в момента и продължават да се гърчат. Но дойде ли ти акъла веднъж, вече връзката е свършена и ставаш много внимателна в какво се набъркваш.
Интересно ми е със следващия как ще се развият нещата.

PITP, благодаря за стихчето, кратко е, но виждам, че е от сърце. За прасване от фантазиите на Happy Doc ли става въпрос или от този заради когото ни заключиха предната тема?

# 779
  • Paris, France
Скрит текст:
Отделен е въпросът, че в последно време, някак мъжете станаха по- слабия пол. Като,че ли жената е тази, която решава, влачи, носи, гледа децата, дори крушки сменява. От, което не казвам че съм доволна, но понякога присъствието на мъж ,като че ли не се забелязва.
Понякога искам мъж,който да ми удари 2 шамара и да ме принизи.,ама и затова не се намират лесно. Плашат се тия мъже.

Абе не съм от плашливите, ама ако и нещо такова напиша, пак ще има драми у много потребителки...
С две думи угодия няма- всяка жена иска нещо, и всяка различно.

Много точно казано. Всъщност това, че всяка жена има собствени, разбирания, желания и намерения не е проблем всяка да намери точния номер удобна обувка за своя крак. Все пак свят широк, хора всякакви.

Проблемът е, че много жени, особено желаещи сериозна връзка,  брак и дете (синдром на старата мома му викам) се ориентират към мъже, които не им харесват особено, в които не са влюбени само защото мислят, че тези мъже имат брачен и бащински потенциал. Правят компромиси с външност, интереси, семейна и приятелска среда, финанси, характер. Когато постигнат раждането на заветното, лелеяно дете, изведнъж спират да се интересуват от общуване с мъжа, всичко, което той прави и е правел откакто го познават започва да ги дразни и ги дразни все по-силно с времето. Понеже всичко, което мъжът прави ги дразни, мъжът се парализира и спира да опитва да прави каквото и да било у дома. Това също ги дразни. Някои мъже се връщат към бекярския си живот с приятели или намират отдушник извън дома и отсъствията им също дразнят. При такива двойки след раждането на дете няма изход, освен раздяла. След нея майката, вече задоволила кваческата си потребност може спокойно да си излиза с други мъже, да създаде ново семейство и да е прекрасна партньорка и съпруга на друг мъж. Понеже с новите мъже в живота и не се прави компромис, не се бърза, те са такива, каквито тя реално харесва на 100 или поне 90%, следващите и връзки са по-спокойни и удовлетворителни за самата нея и съответно успешни.

.

Твоят звучи като моят Joy
Но моят готви отдавна, значи не е той.

Хм, той и моя готви отдавна. Е, гледам да не е често 😇. Сега кажи, че и детето иска да гледа! Че не искам да си спомням........

Общи условия

Активация на акаунт