Защо се разпада българското семейство?

• 24 454
  • 956
  •   1
Отговори
# 750
  • София
И после теми - защо си тръгна?
Да си каже къде го стяга и после бай.
Да не тънат гериоте в размисли - къде сбърках.

# 751
Лишени са от чувства, когато не обичат някого. Както съм и аз.
За неуверени - нямам такива наблюдения.
Да те допълня?
Слабият ум е прекалено самоуверен даже. Аз къде съм ехееей, пък ти, без мене... Joy
Нещо извън насоката на разговора, но пък може някому да е полезно. Човека, когото избираме / както и ние, самите, за него/ е всичко друго, което ние не сме. С триенето на ръбовете се самокултивираме и влияем на другия да израстне също, като, въпреки че на пръв поглед живеем в обща действителност, се получава точно обратното - обстоятелствата, реакциите към всеки от нас са различни, ние самите и хоп -две различни действителности.  За всеки нуждата от напредък е по различна тема, но търканията, проблемите са полезни за самоусъвършенстването. Дори приключилите връзка след много проблеми, когато се отдалечат емоционално, биха си дали сметка, че точно трудностите, неразбирането, отричането им, което са им сервирали, са ги подобрили и усилили качества в тях, които при иделни условия няма да развият... и съответно не биха им носили дивиденти, както се случва след време.

# 752
  • MI
Достатъчно е да се прегледат по диагонал последните страници на темата, за да се отговори веднага на въпроса, зададен в заглавието. Голямо надцакване, голям страх да не се минем, големи комплекси. И като добавим доколко държавата създава някакви насърчавания (данъчни облекчения например) за създаване на семейство и защита на по-слабата страна при евентуалното му разпадане (размер на издръжката например) и много ясно, че такова ще бъде положението.

# 753
  • Далечният изток
Опитът винаги учи. Особено негативният, горчивият опит.

# 754
Вчера си бъбря с дружка, обсъждайки предстоящия ни морски уикенд. В един момент ми се жалва.
" Скарахме се много. Представяш ли си, аз от седмица спя по 5 часа и бачкам нон стоп, а той имаше наглостта да ми заяви, че къщата ни е бардак. И после отиде за риба."
Жените от моето поколение, когато обичат са всеотдайни до глупост. Обгрижват, не пазят себе си и не изискват от мъжете си.
С годините все повече им натежава, а от среща до толкова са свикнали с дундуркането, че започват да са недоволни, когато не смогваш.

Та понякога и погрешно заложения в началото модел, след години е причина за разпад.

# 755
  • София
Вчера си бъбря с дружка, обсъждайки предстоящия ни морски уикенд. В един момент ми се жалва.
" Скарахме се много. Представяш ли си, аз от седмица спя по 5 часа и бачкам нон стоп, а той имаше наглостта да ми заяви, че къщата ни е бардак. И после отиде за риба."
Жените от моето поколение, когато обичат са всеотдайни до глупост. Обгрижват, не пазят себе си и не изискват от мъжете си.
С годините все повече им натежава, а от среща до толкова са свикнали с дундуркането, че започват да са недоволни, когато не смогваш.

Та понякога и погрешно заложения в началото модел, след години е причина за разпад.

В някои случаи има и хитри мъже, които нарочно изтощават жените си, та да нямат време за себе си, а само да гравитират около тях. Като й е заявил, че къщата е бардак, тя сигурно се е скъсала да чисти и подрежда, та да му угоди. Всеотдайността има много общо с глупостта в такива случаи.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 19:22 от lunafreya nox fleuret

# 756
Аз винаги обявявам в началото, че не съм добра домакиня. Това е хубав подход, защото после никога нямаш забележки по темата.

# 757
  • София
Такива мъже са манипулативни тирани. Стратегията е да насаждат чувство за вина и да искат още и още.

# 758
Коя е тя слабата страна в семейството? Искате да плащам издръжка на бившия, ако бяхме с граждански брак? Е, недейте с лошо. 🙄

За тоя риболовеца е ясно, че е с ретро разбирания. Но въпросът явно не е поставен от началото на връзката.

# 759
  • София
Една жена в каквато позиция се постави в началото, така ще е до края.
Ужасно трудно е да счупиш модела.

# 760
Ааа той най-вероятно си и вярва, че му се налага да търпи бардак, жената нищо не върши, а той, преработения, за рибка. И е прав за себе си. Осигурява си рахат.
Може да се промени, що да не може?! Но жената трябва извътре да го стори.

# 761
  • София
Оставя я да оправи бардака на спокойствие, вместо той да й се пречка на дивана пред телевизора. Грижовен, един вид.

# 762
Много хубав пример. Потвърждава това, което писахме снощи - когато домашната работа я върши жената не е никаква работа, но и дума не може да става мъжът да я свърши тази "никаква работа" - тогава започва да охка колко е преуморен и как вкъщи трябва да почива Simple Smile

# 763
А най-добре почива навън Simple Smile

# 764
Една жена в каквато позиция се постави в началото, така ще е до края.
Ужасно трудно е да счупиш модела.

Аа, точно това е моето мото в живота. Както се поставиш отначало,  така ще те приемат.
Важи за много от темите тук.

Общи условия

Активация на акаунт