Защо се разпада българското семейство?

• 24 463
  • 956
  •   1
Отговори
# 735
Когато потърся шоколад и се окаже, че няма, мъжът ми сам предлага да слезе да ми купи. Не се чувства като слуга, харесва му да се грижи за мен.
Да, не съм казала, че няма такива мъже.
Ама ако питаме тези в темата, единият ще каже - "На капризи на принцеси не угаждам, глей си работата", а другия - "Как пък не, ей сега ще си закача фенера на к*ра..." примерно.
То си е за тяхна сметка. Ще се оплакват от капризни принцеси тези, които се занимават с такива жени. Ако един мъж може да предложи само и единствено пари, рискът да налети на златотърсачка е доста голям.

# 736
  • Далечният изток
Интересува ме у нас...
Ама нали обсъждаме българските семейства.

# 737
Жената -какво мисли, иска, прави, може ли, не може ли, е само едната страна на монетата. Да пропуснеш съучастието на другата страна, не дава реалистичен поглед върху каквато и да е ситуация. Не е до единият. Винаги е до двамата. В този ред на мисли може да стане ясно как не Е възможно да си избереш някого. Това е част само. Трябва и тебе да изберат.  Ако някой има нужда, може да обърне номерацията. Разрешавам.
По въпроса за знаенето и незнаенето какво искала или не искала жената... същото важи и за мъжа. Ама е наложително да схванете, че е до личностни качества и липси, не до пол.
Пример. Не помня да не съм знаела какво искам за себе си и от себе си. Ама от това не следва, че цялата друга женска част от населението е тъй. Просто се въздържайте от прехвърляне на лични недостатъци и качества върху останалите, проблемите на другия до вас също не се материализират във всички останали, колкото и успокоително и въздигащо за вас, самите да ви се привижда. Възрастни хора, с житейски опит, би следвало да са посхванали туй онуй от как се движи светът.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 11:49 от Vasudevaya

# 738
  • София
Винаги съм знаела какво искам и съм носила отговорност за решенията и действията си.
Много добре знаех след поредиците изневери и скандали, че искам да живея без този мъж, съответно си понесох отговорността за решението. Вече завършва втори курс фармация отговорността ми, добре съм се справила.

# 739
И друго, повечето хора не отчитат, че се променят в движение, променят се и желанията, целите. Житейските събития ни променят и във всеки момент понятието "знам какво искам" е различно.

# 740
  • София
Измества се фокусът в много семейства и това за мен е началото на края.
Ако щеш и с децата.
Майката и бащата са ядрото, децата като се появят и подминат 2 години, следва да се завъртят около ядрото в собствена гравитация. Много често обаче, ядрото се разделя и започва да се върти около децата.
Така се случва и с повратностите на живота, прости решения и грешни решения, преднамерени действия.... разбива се този център и цялата Вселена на семейството излиза извън коловоз.

Светът е оцелял, защото хората са си говорили.
Говорете. Навреме говорете. Не чакайте неизказаните думи да ви затискат.

# 741
  • Далечният изток
Така е, комуникация липсва. Не че жената не знае какво иска, тя много добре си знае. Мъжът не знае тя какво иска, защото 1/ тя самата си мълчи и чака той да ѝ прочете мислите; 2/ той не пита, защото не го интересува.

# 742
  • София
Така е, най- тихо е преди буря.
Отнася се и за мъжете това. Не винаги са, а и не е задължително да са скали нон стоп.
Някои не успяват да отработят собствените си емоции и се затварят за всичко и всички.
Започне ли отчуждение, много е трудно да се върне всичко отначало.

# 743
Аз нямам сили и нерви да дебна мъжа си ежедневно какво му е в главата. Нещата или вървят, или не. Минала съм през развод и знам, че зададе ли се такъв, спасение няма. При нас сега нещата си вървят добре. Затова си живея щастливо всеки ден и не се тревожа за целостта на семейството си, неговата устойчивост и подобни.

# 744
При мен имаше прекалено много говорене дори и пак не стана. Не е панацея, но помага, да. Когато обаче и двамата са способни и имат потенциал да се справят ЗАЕДНО. Семейството се разпада, когато в дадена ситуация, която изисква взаимност, подкрепа, заедност, единият се отдръпне или залегне. И ето ти началото на края. Още няколко такива ключови ситуации и пуф. Всичко се срива.

# 745
  • София
Говоренето няма особено значение от един момент нататък, защото води до скандали. Дори терапия няма да ги оправи, най-много да ускори развода.

# 746
Говоренето има смисъл, ако срещу теб стои човек, интересуващ се от теб, който иска да те чуе и реши проблема. Иначе думите се изпаряват в пространството.
А жените, които очакват от мъжете да им четат мислите и желанията, не считам, че имат особен успех.

# 747
Говоренето има смисъл, ако срещу теб стои човек, интересуващ се от теб, който иска да те чуе и реши проблема. Иначе думите се изпаряват в пространството.
Да. За всяко успешно действие се искат двама, дори когато ползите са основно за единия, пак се иска втори, да ти покрие гърба, да те подкрепи или отмени в нещо.

# 748
Отделен е въпросът, че в последно време, някак мъжете станаха по- слабия пол. Като,че ли жената е тази, която решава, влачи, носи, гледа децата, дори крушки сменява. От, което не казвам че съм доволна, но понякога присъствието на мъж ,като че ли не се забелязва.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 18:02 от Не се сърди, човече

# 749
Добитъците са ясни, с уж неглупавите, цивилизовани, знаещи хора/мъже е много по-сложно. Защото случките са многопластови и не е черно и бяло. Нещата не винаги са такива, каквито ни изглеждат. Затова казах, че с говорене не става само. Има манипулативност, измамна загриженост и доброта, егоцентричност и още куп прикрити емоции и нееднозначия. Всяка история нещастна за себе си, ако перифразираме. За един говорене работи, за друг мълчание – взема си шапката и си тръгва. Понякога това е по-добре от купища приказки. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт