Защо се разпада българското семейство?

• 24 416
  • 956
  •   1
Отговори
# 210
Разбрах, каквото тя реши.

Бързак. Това е началото на разговора за вземане на най-доброто решение за семейството.

Много бързо сдаваш фронта, Ежко. Никаква борба, това какъв пример е за децата.

Каква борба, какъв фронт? Жена ми не ми е враг. Заедно ще намерим най-доброто за семейството.

# 211
  • Агент под прикритие
Чудя се за поне една разумна причина човек да се бори да задържи в живота си човек, който очевидно не го желае в своя. И на първо четене не мога да се сетя дори за една... Grinning

# 212
Е, какъв човек, нали за семейството и личния компромис идеше реч. Жената може, а Ежко не може. Двойните аршини нещо се мятат.

# 213
Много бързо сдаваш фронта, Ежко. Никаква борба, това какъв пример е за децата.

Каква борба и какъв фронт? Жена ми не е враг, а децата са и нейни. Тя не е идиот и им мисли доброто със сигурност. Заедно ще намерим най-доброто за семейството ни решение. Ако стигнем дотам.

# 214
Е, нали каза тя да кажела какво правите? Това си е класическо прехвърляне на вина. Начи щом тъй си направила, ай да те видя сега какво ще измислиш.

# 215
Е, нали каза тя да кажела какво правите? Това си е класическо прехвърляне на вина. Начи щом тъй си направила, ай да те видя сега какво ще измислиш.

Тя да каже какви са нейните виждания по въпроса. После следва моето мнение, дискусия, партньорски преговори и решение. Каква вина, какви пет лева?

# 216
Ежко, какво ще направиш, ако твоята жена ти каже "Не те обичам вече, влюбих се в друг!" Как ще процедираш? Thinking Разубеждаване, раздяла, друго?
Тактическа грешка. Трябва да е Не те обичам вече, влюбих се в друг! Искам развод по взаимно съгласие!

# 217
  • София
Ммм, тука мисля, че нападате Ежко неправилно. Той има предвид, че ще седнат и ще обсъдят ситуацията. Ще решат заедно. Един разумен подход, но доста рационален. Дали е възможен в такава емоционална ситуация? Е, пожелавам му, да не му се наложи да разбира.

# 218
  • Агент под прикритие
Човека пита "Какво правим оттук нататък?". И с право.
Нейна работа си е да си поеме отговорност за последиците от действията си. Каква вина, какви 5 лева... Laughing

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 14:18 от Phoenix Wright

# 219
Един разумен подход, но доста рационален. Дали е възможен в такава емоционална ситуация? Е, пожелавам му, да не му се наложи да разбира.
Едва ли ще ми се наложи. Отдавна сме извън възрастта на младежките страсти. Освен това имаме твърде много моменти, когато сме били зад другия. Малко трудно ще се намери някой/я да предложи нещо надхвърлящо това.

Но чисто хипотетично, женили сме се не само по любов, но и с изградено доверие един към друг и споделени ценности (извън и над личните ни интереси). Никой не счита другия за собственост. На тази база можем спокойно да разговаряме. И децата ще бъдат поставени на първо място. Като по-трайна от нас ценност и за двамата.

# 220
Извинявай, Ежко, нищо лично, с много от мненията сме на едно мнение, но това звучи ЗА МЕН изключително скучно. Направо потискащо бих казала. Smiley
Цитат
Но чисто хипотетично, женили сме се не само по любов, но и с изградено доверие един към друг и споделени ценности (извън и над личните ни интереси). Никой не счита другия за собственост. На тази база можем спокойно да разговаряме. И децата ще бъдат поставени на първо място. Като по-трайна от нас ценност и за двамата.

# 221
Извинявай, Ежко, нищо лично, с много от мненията сме на едно мнение, но това звучи ЗА МЕН изключително скучно. Направо потискащо бих казала. Smiley

Поради което съм женен за жена си, а не за теб Smiley
За нас си е много ОК

# 222
Ежко е идеален за бивш съпруг, това го казвам без никаква ирония.

# 223
Да, ама за настоящ ми изглежда материал като за разпадане.

# 224
  • София
Докато не дойде до глава да не говорим, че идеални хора на приказки много.

Общи условия

Активация на акаунт