Защо се разпада българското семейство?

• 24 408
  • 956
  •   1
Отговори
# 225
Не мога да ви разбера.... Пораствате, в един момент срещате някой в когото се влюбвате, имате връзка, впоследствие брак/съжителство, после дете/деца, живеете години заедно, (т.е. не е някой срещнат на автогарата и очевидно явно имате общи неща, харесвате се и т.н.), всичко е наред и изведнъж поради някаква прищявка казвате - ми май искам нещо друго, имам тръпка към друг човек и т.н. и с лека ръка зарязвате всичко градено досега, партньора си, детето си... Честно не съм го разбирал никога това поведение, но съм го срещал неведнъж, за съжаление и то точно от нежния пол....

# 226
Пак повтарям - от разликите в израстването по време на съвместното пътуване..))

# 227
Ние от силния пол сме го срещали Simple Smile Не е до пол, до човек е.

Angel, така би казал и моя бивш - точно така ги виждаше нещата надраснал ме бил духовно, то йога лагери, то възвишени истории и веганство, а аз вкъщи деца гледам и им правя сандвичи с шунка. Е как да не се преориентира човек към по-духовното Simple Smile

Кой колко е израсъл не е най-важното. Тръгнат ли хората в различни посоки обаче, няма връщане и това е краят. Понякога за добро Simple Smile

# 228
  • София
Ако си умрял от скука и скръб след 20 години, половинката е сляпа, глуха и няма, иначе сгоден, пък загледаш календара, че време не останало и те налегнат мисли “Ама, това ли беше ?!”...

# 229
  • Далечният изток
Не мога да ви разбера.... Пораствате, в един момент срещате някой в когото се влюбвате, имате връзка, впоследствие брак/съжителство, после дете/деца, живеете години заедно, (т.е. не е някой срещнат на автогарата и очевидно явно имате общи неща, харесвате се и т.н.), всичко е наред и изведнъж поради някаква прищявка казвате - ми май искам нещо друго, имам тръпка към друг човек и т.н. и с лека ръка зарязвате всичко градено досега, партньора си, детето си... Честно не съм го разбирал никога това поведение, но съм го срещал неведнъж, за съжаление и то точно от нежния пол....
Според кого?
Не съм чула някой от хубаво да е зарязал всичко...

# 230
Ежко е идеален за бивш съпруг, това го казвам без никаква ирония.
Зависи от представата ти за идеален бивш съпруг. Много е вероятно да се лъжеш.

# 231
Така е, няма да проверяваме сега Simple Smile

# 232
Пак повтарям - от разликите в израстването по време на съвместното пътуване..))
Порастването е до заживяването заедно. Айде до първото дете, за който има. После е невъзможно да мръднеш на йота. И когато се окаже, че другият се е помръднал, се чудиш - как, защо, ама то аз, то ти, то ние, то пълното спрежение... но без глагола.
И личната обида, че вече не си толкова ценен и не искаш да го приемеш.

Не казвам, че няма раздели за тъпи причини. Тъпи според кого обаче? За някои боят е нищо и никакво, за други е драма мъжът да откаже да си вземе държавните изпити.

# 233
  • София
Според кого?
Нали? На това му се казва широко затворени очи. "Толкова ѝ е хубаво, пък тя що ме заряза? "

# 234
Според кого?
Ами това са думите на бившата ми съпруга - че просто всичко си е било наред, обаче изведнъж изпитала тръпка и на...

# 235
  • Далечният изток
Според кого?
Ами това са думите на бившата ми съпруга - че просто всичко си е било наред, обаче изведнъж изпитала тръпка и на...
Било, минало време.

# 236
Абе другарю Плейър, абстрахирай се малко от личната история. Спокойно можеше и ти да си този, който изоставя другия, не се знае как щеше да е след 5 г., след 10 г.... кого щеше да срещнеш и т. н.
Говорим по принцип тук, по-абстрактно.

# 237
Естествено, нали ми е бивша, а не настояща съпруга, няма как да го пиша в сегашно Simple Smile)))

Другарко Лорелада, както писах неведнъж не е само моята. Да срещал съм привлекателни жени, ама понеже нали щото имам семейство, отговорен съм, искам детето ми да има двама родители и някак си не съм тръгвал по зова на долната глава....

# 238
Бианка, нищо лично..
Но дали изсрастване или ртъгване в друга посока - все тая е кой как го възприема.
Щом не растат и не се движат заедно  - идва пропастта, а от там и раздялата е близо.

Едно време е ставало по-трудно просто, сега е лесно.
Едно време не е било прието да се грижиш за своето щастие, сега - е.
Ако ни учеха в училище на това, сигурно изборите ни биха били съвсем други и ще има по-малко раздели.

# 239
Не подозираш ли, че ти го е казала, за да не те наранява или просто да свърши всичко по-бързо по приключване на взаимоотношенията.

Общи условия

Активация на акаунт