Защо се разпада българското семейство?

• 24 371
  • 956
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не мога да ви разбера.... Пораствате, в един момент срещате някой в когото се влюбвате, имате връзка, впоследствие брак/съжителство, после дете/деца, живеете години заедно, (т.е. не е някой срещнат на автогарата и очевидно явно имате общи неща, харесвате се и т.н.), всичко е наред и изведнъж поради някаква прищявка казвате - ми май искам нещо друго, имам тръпка към друг човек и т.н. и с лека ръка зарязвате всичко градено досега, партньора си, детето си... Честно не съм го разбирал никога това поведение, но съм го срещал неведнъж, за съжаление и то точно от нежния пол....
Според кого?
Не съм чула някой от хубаво да е зарязал всичко...

Някои хора (като БНД) от скука си прецакват живота.
Жена му гледа дом, деца, неговите благини да са изпънати. И накрая - бам, скучно ми е, що да не си прецакам идеалния живот.
После "Ама да се съберем заради децата" - айде, нема нужда. ЧупИ си сам главата.

# 241
  • Далечният изток
Не искам да коментирам частния случай, но пак казвам - ти си мислиш, че е хубаво, прекрасно, тя вижда същото нещо по друг начин. От хубаво никой не си е тръгнал. Ще зарежеш всичко градено, и деца и т.н., защото ти е хубаво и всичко ти е наред? Ами не, не е било наред. Било е наред за теб.

# 242
Едно време явно е могло мъжете да живеят като бейове. Навън ергени, вкъщи женени с деца. И сега много им се иска същото. Обаче жените нахитряха, не им се търпят мъжки номера и нещата водят пак до разпадане на семейството.

Общо взето никой нищо не зарязва. Повечето женени хора страшно много искат да си останат семейни, просто да могат да си живеят ергенски. После се чудят защо не се е получило?

# 243
Скука, рутина, сиво ежедневие- и накрая бам нова тръпка, която да те изкара от това. Обаче хубаво гуш муш известно време, ама не идва ли същото и с новата тръпка, само че вече с доста повече багаж от преди? И тогава какво правим?

# 244
Няма лимит за броя нови тръпки.

# 245
  • София
Скрит текст:
Не мога да ви разбера.... Пораствате, в един момент срещате някой в когото се влюбвате, имате връзка, впоследствие брак/съжителство, после дете/деца, живеете години заедно, (т.е. не е някой срещнат на автогарата и очевидно явно имате общи неща, харесвате се и т.н.), всичко е наред и изведнъж поради някаква прищявка казвате - ми май искам нещо друго, имам тръпка към друг човек и т.н. и с лека ръка зарязвате всичко градено досега, партньора си, детето си... Честно не съм го разбирал никога това поведение, но съм го срещал неведнъж, за съжаление и то точно от нежния пол....
Според кого?
Не съм чула някой от хубаво да е зарязал всичко...
Ами това са думите на бившата ми съпруга - че просто всичко си е било наред, обаче изведнъж изпитала тръпка и на...

Не ги приемай толкова буквално тези думи. Определено нещо не е било наред. Понякога това значи някаква липса, която се усеща и дефинира, чак когато се намери кой да я запълни. Не е добре, не е готино, и даже често, никой не е виновен. Но веднъж случи ли се, мачът е свирен, вече няма как да се върнеш в старото положение.

# 246
Едно време явно е могло мъжете да живеят като бейове. Навън ергени, вкъщи женени с деца. И сега много им се иска същото. Обаче жените нахитряха, не им се търпят мъжки номера и нещата водят пак до разпадане на семейството.
Навън е била я нивата, я стадото. И в студ и в пек, и денем и нощем. А вътре сюрия гладни гърла, които те гледат в ръцете.
Мерси за такова бействане.

Относно какво не е наред с повечето от съвременните жени, че се развеждат.
https://books.google.bg/books/about/Women_s_Infidelity.html?id=Y … n&redir_esc=y

# 247
Ти много назад се върна, ама да напомня, че освен добитъка навън е била кръчмата, чуждите булки, ракията и виното.

# 248
Айде, да оставим вече животът от 18-19-ти век, а. Стига сравнения, живеем в настоящето. Сега порядките, начин на живот, огромните количества информация имат друга роля и значение.

Ежко, то за мен човек трудно се жени, тъй че кръсти се и фърляй сол зад рамо. Не ти трябва.

# 249
  • Агент под прикритие
Ако някой от двамата (или и двама) е по-зает с това да гледа "растежа" на единия или двамата и това дали единия "растял" по-бързо от другия или не, това си е класическо "relationship goes relationShit". Такива "връзки" е по-добре да не започват въобще на първо място.
А такива хора е по-добре да направят услуга на себе си и най-вече на останалите, и да не се хващат въобще с подобен вид отношения, тъй като очевидно други неща са им по-важни...

# 250
Всеки гони това пусто щастие... съпруга/съпругата какво ви пречат на щастието? Какво толкова по-различно правите като сте с развод? Освен да се сменят партньори? Тръпката минава с времето все да гониш тръпки  накрая какво? Тръпки на 22-25-26 нормално, но ако искаш да създаваш семейство не може да очакваш непрекъснати пеперуди в стомаха и тръпки. Това е супер клише с гоненето на щастието никой никога не се чувства постоянно щастлив. Топлотата, дома, уюта, човек, на който можеш да разчиташ не е ли по-важно от това, че нямало тръпка?Какви разтежи това не е партньорство, а конкуренция.

# 251
Тцтц, на нивата бил мъжът. Абе докато Боне е бил на браздата с Белчо и Сивушка, кой е стоял с Галица дома?

# 252
  • Агент под прикритие
Всеки гони това пусто щастие... съпруга/съпругата какво ви пречат на щастието? Какво толкова по-различно правите като сте с развод? Освен да се сменят партньори? Тръпката минава с времето все да гониш тръпки  накрая какво? Тръпки на 22-25-26 нормално, но ако искаш да създаваш семейство не може да очакваш непрекъснати пеперуди в стомаха и тръпки. Това е супер клише с гоненето на щастието никой никога не се чувства постоянно щастлив. Топлотата, дома, уюта, човек, на който можеш да разчиташ не е ли по-важно от това, че нямало тръпка?
Това е частично вярно.
Гонят щастието само хората, които са неспособни да поемат отговорност за собственото си щастие, а разчитат на това някой друг да им го осигури.

# 253
Всеки гони това пусто щастие... съпруга/съпругата какво ви пречат на щастието? Какво толкова по-различно правите като сте с развод? Освен да се сменят партньори? Тръпката минава с времето все да гониш тръпки  накрая какво? Тръпки на 22-25-26 нормално, но ако искаш да създаваш семейство не може да очакваш непрекъснати пеперуди в стомаха и тръпки. Това е супер клише с гоненето на щастието никой никога не се чувства постоянно щастлив. Топлотата, дома, уюта, човек, на който можеш да разчиташ не е ли по-важно от това, че нямало тръпка?
Това е частично вярно.
Гонят щастието само хората, които са неспособни да поемат отговорност за собственото си щастие, а разчитат на това някой друг да им го осигури.
.  Ами аз това казвам и става едно непрестанно преследване на някаква илюзия. Щастието и спокойствието идват отвътре изключвам житейски трагедии, тежки финансови проблеми и други подобни. Партньора ако отношенията са нормални без насилие, обиди и т. н все пак сте се събрали и явно е имало тръпка, която е нормално да отмине, но това не значи, че ти се пречи на щастието нито те ограничава да правиш нещата, които харесваш. Едва ли някой е бил ограничен да спортува, да прочете книга, да гледа филм или там каквото му харесва.

# 254
  • София

Това е частично вярно.

По тая логика, всеки път като правиш секс, проявяваш неспособност да поемеш отговорност за собственото си щастие, а зависиш друг да ти го осигури, вместо да разчиташ на вярната си дясна ръка JoyWink

Общи условия

Активация на акаунт