Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 46 965
  • 778
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, някой има ли представа защо пише за една от градините
Свободни места по общ ред 3
А когато се кликне на чакащи пише:
Списък чакащи по общи критерии за 2 места
То къде 3 там и 2 шанса сигурно клони към 0, но все пак ми е чудно.

# 436
Здравейте, някой има ли представа защо пише за една от градините
Свободни места по общ ред 3
А когато се кликне на чакащи пише:
Списък чакащи по общи критерии за 2 места
То къде 3 там и 2 шанса сигурно клони към 0, но все пак ми е чудно.

Най-вероятно има едно място, което е за чакащите по социални критерии.

# 437
Здравейте! Ако детето е прието в СДЯ, после при кандидатстване в ДГ все още ли се дава допълнителна точка за това, че е посещавало СДЯ?

# 438
  • София
Здравейте! Ако детето е прието в СДЯ, после при кандидатстване в ДГ все още ли се дава допълнителна точка за това, че е посещавало СДЯ?
За набор 2019 - да. За следващите набори още не се знае (точката беше отменена за наборите след 2019, но тази разпоредба в момента се обжалва в съда).

# 439
Важно уточнение за СДЯ-то беше да е посещавало шест месеца поне, но не си спомням дали имаше значение до кога. Така че проверете колко сте отлагали, ако сте отлагали. Иначе мисля, чв едно семейство съдеше общината за тая пуста точка от СДЯ и на първа инстанция спечелиха делото, обачв нв знам ВАС какво са измислили.

# 440
  • СОФИЯ
Ако разполагате с № на делото в АССГ, може да проверим в сайта на ВАС.

# 441
Адм. дело 5957/2021 на АССГ, имам някакъв спомен, че я отменят поради неспазване на процедурата, а не по същество, но отдавна го четох и наистина не помня.

# 442
  • СОФИЯ
Чака произнасяне на ВАС.
ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД
Пето отделение

АДМИНИСТРАТИВНО
Д Е Л О

77 / 2022

По жалба (протест)  на

срещу

Реш. по адм. дело № 5957/2021 на Адм. съд - София-град

Докладчик Любомир Гайдов Статус Решено 
Материя Нормативен акт   
Вид касация Заседания 09.03.2022 11:00
Образувано на 04.01.2022 г. Деловодител  Наталия Янкова
Свършено на 09.03.2022 г.   
Списък на призованите лица - 09.03.2022 11:00
Протокол от заседание на 09.03.2022

# 443
Успех на всички в новата кампания. Няма как да не се отбележи, че са разкрити нови групи за 1ва ясла в градини, в които последните години изобщо не е имало 1ва яслена група. Явно са предприели кампания за разкриване на места за най-малките.

Госпожа Лаленце, едва ли ще успееш да го запишеш във втора ясла, защото за яслените групи винаги има наплив, а децата със сменен набор влизат само ако няма кандидатстващи със съответния набор. Имай предвид също, че някои градини смесват 1ва и 2ра яслена група за да не се струпват много малки накуп. Така че не е изключено да има и от другия набор в групата ви.

# 444
  • София
Може ли мнения за 78 ОДЗ в Дървеница?
Нещо яслата май не била ок, но за първа градинска ме интересува.

# 445
Здравейте,

Има ли някъде архив на класиранията от миналата година по това време?

В ИСОДЗ има само данни от последните три от началото на 2022 г., а ме интересува да видя как са били първите класирания за 1-ВА група за учебната 2021/2022 в градините, където мислим да кандитатстваме.

# 446
  • София
Здравейте,

Има ли някъде архив на класиранията от миналата година по това време?

В ИСОДЗ има само данни от последните три от началото на 2022 г., а ме интересува да видя как са били първите класирания за 1-ВА група за учебната 2021/2022 в градините, където мислим да кандитатстваме.
И аз това се питах, дано някой има отговор.

# 447
Социалните места колко процента са от общите?
И какво се случваше с тях след 1-во класиране - преминават в общата без доп. соц. точки ли?

# 448
  • СОФИЯ
Наредбата

чл. 14, ал. 5  В самостоятелните детски ясли/детските градини/училища, за групите с прием от началото на новата учебна година, на първо класиране с предимство се класират децата по социални критерии, които не могат да бъдат повече от 30 % от общия брой на обявените свободни места.

ПЗР
§ 8. Част от незаетите места, предвидени за деца с хронични заболявания и специални образователни потребности се обявяват за свободни по общ ред за първо текущо класиране за съответната година.

# 449
  • Пловдив / София
Здравейте, има ли някой отзиви за три градини в Слатина:

- Слънчогледи
- Сбъдната мечта
- Щастливо детство

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт