Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 46 966
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря на всички за отговорите за точката от СДЯ. Детето е набор 2021. Сега кандидатстваме и СДЯ ми е най-удобно като местоположение, но се чудя дали да я слагам на първо място и да кандидатстваме отново за градина след 2 години. Но ако я няма тази точка, може да останем некласирани за градина... Ако изобщо ни приемат и сега де.
Иначе аз бях много лошо изненадана, че най-близката ни ДГ, където ходеше и голямото ни дете, нямат прием за първа яслена група.

# 451
Има ли шанс дори с 14 точки тази година набор 2019 да не се вреди за 1-ва група в район Витоша?!

# 452
  • Пловдив / София
Има ли шанс дори с 14 точки тази година набор 2019 да не се вреди за 1-ва група в район Витоша?!

Засега виждам, че има шанс, но 11.05 е много далече и не се знае колко деца ще изскочат с 14 или повече точки

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 10:35 от fam

# 453
Здравейте, миналата година си смених адреса (мой и на детето), нали не трябва да информирам детската градина или да пипам нещо по kg.sofia? Искам да си остане в сегашната общинска градина за подготвителната. Няма да кандидатствам наново. Детето ще е в 1ва подготвителна през 2022/23.

Намерих това: "Не се счита за промяна на постоянния или настоящия адрес, ако промяната на адреса е на територията на Столична община." https://sofia.obshtini.bg/doc/4507655
Но все пак да питам тук, че да не ме посекат, че не съм им казала за адреса или кандидатствала наново? Animal Speak No Evil

# 454
Това, че сте си променили адресът не променя статута на детето в ДГ. Просто е добре в градината да знаят актуалния ви адрес.
С голямата ми дъщеря си променихме адреса и си дадох новия и от това не последва нищо.

# 455
@gigi-gagi Ние продължаваме да си живеем на стария, който е в детската, в новото жилище/адрес тече адски ремонт, смених адреса заради 1ви клас после, но нещо не съобразих да сменя само настоящия/постоянния, а ги заших и двата на новото :/

# 456
  • София
Здравейте, миналата година си смених адреса (мой и на детето), нали не трябва да информирам детската градина или да пипам нещо по kg.sofia?

смених адреса заради 1ви клас после

Кандидатстването за 1 клас се прави през същата тази система, така че си актуализирайте данните в нея. Да не стане така, че да забравите в по-късен етап и да няма неприятни изненади.
На дете, което вече е записано в ДГ, смяната на адрес не се отразява по никакъв начин.

# 457
@Mrs Jan Още сега ще взема да го направя това със системата и новия адрес, така е, две години ще минат докато се обърна

# 458
Здравейте и от мен, може ли някой от Красно село да ми сподели мнение за 134 ДГ Любопитко,  162 ДГ Вихрохонче и 124 ДГ Бърборино. Като цяло ще съм благодарна за мнения за градините около парк хиподрума.

# 459
От Любопитко съм безкрайно доволна, чудесно отношение към децата, учителките на групата на сина ми са прекрасни, от ден 1 влиза с усмивка и удоволствие.
Имам близко детенце в Бърборино, също страшно доволни. 
За Вихрогонче единственият минус е, че в първа група не ги извеждат особено доколкото знам, но то си зависи и от учителките, които ще поемат групата.

Иначе като извънкласни дейности: Любопитко имат игри с топка, приложно, английски и народни танци, Вихрогонче мисля имат всички тези + йога, за Бърборино знам, че имат ски училище през зимата за по-големите, което си е сериозен плюс, английски и танци също имат, но какви точно не знам.

И за трите градини съм чувала много добри отзиви в интерес на истината, бих избрала според близост до дома (и шанс за прием).

# 460
Аз да попитам за район Подуяне, За #74 Дъга, #105 Ракета, #110 Слънчева Мечта…? Мнения, впечатления, моля?

# 461
Браво щом можете да избирате. До нас, въпреки че има три ясли и трябваше да построят четвърта, но не им се получи, шансът ни е близък до нула.

# 462
За ясли в Красно село е невъзможно, но за градина нещата всъщност са доста добре, с 13 точки се влизаше миналата година спокойно на градина (за сметка на яслите), така че не губете надежда Wink.
И аз след ада с яслите, където буквално не познавах прието дете, се изненадах приятно на броя места за градина в района.

# 463
Здравейте, търся мнения за тези детски градини, всяка информация би ми била полезна.
ДГ 67 Чучулига
ДГ 8 Проф. д-р Елка Петрова

Благодаря!

# 464
  • София
Здравейте, търся мнения за тези детски градини, всяка информация би ми била полезна.
ДГ 67 Чучулига
ДГ 8 Проф. д-р Елка Петрова

Благодаря!
Дъщеря ми завърши преди три години ДГ 8. Ние бяхме доволни. Преподавателите, с които сме имали досег ние винаги са бики мили и отзивчиви. Директорката е млада и амбициозна. Базата е добра. Градината все пак е към Софийския университет и няма как да не е на ниво. Има доста странични занимания и дейности, които се харесват на децата, дъщеря ми харесваше много храната в градината.

Общи условия

Активация на акаунт