Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 47 448
  • 778
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив / София
Здравейте, виждам, че се коментират практични теми по текущи класирания и записвания, моят въпрос вероятно е коментиран, но не можах да открия отговора: ясно ли е вече дали официално е отпаднала точката от самостоятелна ясла при кандидатстване за градина за набор 2020?

За момента точката е върната. Но Соф.община заявава желание за премахването й. Вероятно ще направят пак опит. Какво ще е положението догодина, няма кой да ви каже.

# 706
Записването е до 26-и, нали?

# 707
Записването е до 26-и, нали?

До 27ми включително

# 708
  • СОФИЯ
Записването е до 17 ч. на 27.05. В календара ги пише повечето важни моменти. В 18.30 ч. на 27.05 ще е второто класиране. Само този час не е записан там.

# 709
Сега видях, че вече има служебни проверки в профила на децата, удостоверяващи, че работиш. Лека полека напредват.

# 710
Майчинство как се доказва при прием? Какъв документ изискват?!?

# 711
  • София
Бележка от фирмата, мисля.

# 712
Не доказвате майчинство, а това, че имате ТД. С бележка от работодател се доказва, миналата седмица записах малкото дете.

# 713
В Лозенец и Триадица за ясли свободните места са около 5 бр. ... Май ще се ходи скоро на протест, какво мислите?!?

# 714
Отново не сме приети и отново генерираното число започва с 8, с други думи нашият шанс е абсолютно нулев.

# 715
И ние пак не сме приети. Това си е направо гавра! И като прочета във фейса пост на някоя мама "как да запазя мястото, но да не тръгва детенце" направо побеснявам. На фона на този недостиг е потресаващо.

# 716
  • София
И ние не сме приети в ясла. И с извинение една тъпа ...... гледам, че задавала въпрос след въпрос в групата за ясли/градини и......последният е как да не си пусне ПРИЕТОТО в ясла детенце,'щото искала догодина. Да вметна,че не е в моя квартал,но това не ми попречи да се вбеся.

# 717
Съжалявам за дечицата, които не са приети. Много е нечестно и има защо да се гневите.

Обаче конкретно с отлагането на тръгването на ясла има и друга гледна точка. Приемът е единствено през септември и това е страшна недомислица, предвид, че например детенце набор 2021 през септември 2022 може да е на година и осем месеца, а друго на 10 месеца. Е 10месечно бебе няма да си пусна на ясла. Следващият септември е много далече, и гаранция за прием след година няма. Затова хората търсят начин да си запазят мястото и да задържат тръгването.

Моето дете няма да е на 10 месеца през септември, но ще е мъничък, за да тръгне (според мен) и ще го задържа за позволените два месеца.

Според мен е много по-логично да има два приема - март и септември, така ще се обхванат по-добре възрастовите групи. Ако приемът е един, пак е по-добре да е през март, вместо септември, когато започват дългите студени и вирусни месеци.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 23:45 от Tickles

# 718
  • София
Е като няма да го пусна, Не кандидатствам, просто и логично.

# 719
Ами не е толкова просто и логично, защото ще го пусна два месеца по-късно. Ако не кандидатстваме, трябва да го пусна година по-късно, ако изобщо го приемат.

Общи условия

Активация на акаунт