Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 46 908
  • 778
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Mrs Jan, благодаря за отговора. Ако бъде приет в новата трябва да го запишем в определения срок, но без да го отписваме от старата? Тоест ще бъде записан в двете едновременно?

Да. Ако бъде приет трябва да го запишете в срока иначе губите мястото. А в този случай, тъй като не може да посещава новата ДГ преди септември, няма проблем да бъде записан и на двете места и да посещава сегашната ДГ дотогава. Но септември ще трябва да изберете една от двете и да го отпишете от другата.

# 361
  • Седмото небе
Момичета,
След като направих профил и попълних всичко нужно, до март когато се обявяват свободните места и подреждаме желания, няма какво друго да се прави нали?
Моля също, ако някоя от вас компетентна в тази трудна за мен материя, има възможност и желание, моля да ми пише на ЛС. Искам да знам дали всичко съм попълнила както трябва... Няма с кой покрай мен “на живо” да се консултирам. Макар уж всичко да направих, май сме с някакви много малко точки или поне на мен така ми се струва... Изключително много се надявам да имаме поне малък шанс за прием в която и да е възможна ясла, макар да знам, че тук при нас в Красно село е доста трудно със свободните места за яслените групи.

# 362
  • София
Огледайте се и за някоя частна като резервен вариант. Наистина са малко местата в Красно. Нашият две години не успя да се класира, то и за втора яслена е почти невъзможно.

# 363
  • София
С колко точки сте та ви се струват малко?
Ние също сме в Красно село и чакам март месец да видя свободните места. Малкия ще е с 14 точки в градината на брат си, но се надявам да му стигнат, че за първа ясла пускат малко места.

# 364
Шансовете за прием могат да се преценят едва когато са излезли свободните места и вече всички са подредили кандидатурите си, т.е. в седмицата преди класирането. Тогава нагледно се вижда колко деца с какви точки за колко места кандидатстват.

Госпожа Лаленце, с 14т почти сигурно ще влезе детето, тъй като повечето кандидатури са със стандартните 13т.

# 365
  • София
Така е, да. Но следя градината и ако пуснат 5-6 места за първа ясла може да ходим и на жребий с 14 точки. Ще видим другия месец.

# 366
Някой знае ли как стоят нещата със СДЯ в Район Подуяне и Кремиковци? Имам близначки, точките им са 11 и май има някакви точки за първо/второ/трето желание - тях не съм ги смятала.
Имаме ли шанс и може ли едната да кандидатства в една ясла първо желание, а другата - в друга за да се повишат шансовете?

# 367
Детето не беше на градина целия януари, защото първо бяха сборни групи и не я пуснах, а после ние пътувахме. Сега като тръгне следващата седмица трябва ли бележка ли личната лекарка, че е здрава?

И също така в сайта roditel.eu датите 28.91 и 31.01 са отбелязани като служебни (не служебно извинени отсъствия, а само служебни). Какво означава това, градината не е работила тези 2 дни ли?

# 368
  • Beyond the stars
Детето не беше на градина целия януари, защото първо бяха сборни групи и не я пуснах, а после ние пътувахме. Сега като тръгне следващата седмица трябва ли бележка ли личната лекарка, че е здрава?

И също така в сайта roditel.eu датите 28.91 и 31.01 са отбелязани като служебни (не служебно извинени отсъствия, а само служебни). Какво означава това, градината не е работила тези 2 дни ли?

При нас като служебни беше маркирана карантина. Трябва бележка от лекар.

# 369
Изненадващо за мен, детето е класирано, имам мейл тази сутрин. Да очаквам да отключат профила по-късно през деня, предполагам? Иначе няма как да видя необходимите документи.

# 370
  • Седмото небе
Ние също сме в Красно село и чакам март месец да видя свободните места. Малкия ще е с 14 точки в градината на брат си, но се надявам да му стигнат, че за първа ясла пускат малко места.
Аз поне колкото се ориентирах и попълних-само 12, едно детенце ми е и само мен си има, таткото дето го има-все едно го няма, на документи също го няма, историята е сложна и тъжна, няма да ви занимавам... Това накратко... Засега чакам и ще пробвам пък каквото такова-частна едва ли ще мога да си позволя, дори и да се върна на работа. Хем не работя за никак малка заплата, но по ред причини имам и много съпътстващи разходи. Та не знам...
Благодаря на двете момичета, които ми писаха на ЛС, на едната отговорих, но тя не ми писа повече, а на “surasura” не мога да пиша, понеже е забравила получаването на съобщения. А пък точно тя ми е дала много полезни насоки...

# 371
  • София
Аз поне колкото се ориентирах и попълних-само 12, едно детенце ми е и само мен си има, таткото дето го има-все едно го няма, на документи също го няма, историята е сложна и тъжна, няма да ви занимавам... Това накратко... Засега чакам и ще пробвам пък каквото такова-частна едва ли ще мога да си позволя, дори и да се върна на работа. Хем не работя за никак малка заплата, но по ред причини имам и много съпътстващи разходи. Та не знам...
Благодаря на двете момичета, които ми писаха на ЛС, на едната отговорих, но тя не ми писа повече, а на “surasura” не мога да пиша, понеже е забравила получаването на съобщения. А пък точно тя ми е дала много полезни насоки...
След като детето няма баща и по документи, вие се водите самотна майка и детето ина предимство за ДГ и ще влезе със сигурност!

# 372
  • Седмото небе
Имам надежда и ще стискам палци заради двете ни, че иначе съвсем ще ми се усложни живота, ако не я приемат. Ще трябва сигурно да сменя работата с такава от вкъщи и да си я гледам аз. Иначе съм точно до входа на 93 ДГ, ама за там май борбата е съвсем безмилостно жестока, а работата ми е на 5 минути от градината. Но дори и в някое от по далечните заведения или в съседен квартал да е, пак би било чудесно.
А сега кога очакваме обявяването на свободни места? Май нещо като за края на март срещнах или се бъркам? Насочете ме моля къде да прочета и за следващите етапи по дати Hands V

# 373
Ако имате 12т без точките за поредността на желанията, то детето наистина влиза от раз. Не виждам никаква драма. Да му мислят родителите, които нямат преференции, а кандидатстват със стандартните точки.

# 374
  • СОФИЯ
...
А сега кога очакваме обявяването на свободни места? Май нещо като за края на март срещнах или се бъркам? Насочете ме моля къде да прочета и за следващите етапи по дати Hands V
https://kg.sofia.bg/#/calendar

Общи условия

Активация на акаунт