Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 47 072
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
Vi, Максимален брой точки се дават за постоянен адрес на територията на гр. София за 3+г. От там натататък за по-малко години и настоящ адрес се дават по-малко точки. Дори и да извдите сега постоянен адрес ще сте с -2т. Което, автоматично ви намалява до изпарява шанса за прием, ако не ползвате други предимства. Да ме поправи някой, ако бъркам.

# 541
Vi, Максимален брой точки се дават за постоянен адрес на територията на гр. София за 3+г. От там натататък за по-малко години и настоящ адрес се дават по-малко точки. Дори и да извдите сега постоянен адрес ще сте с -2т. Което, автоматично ви намалява до изпарява шанса за прием, ако не ползвате други предимства. Да ме поправи някой, ако бъркам.

Аз имам постоянен адрес в София. Мъжът ми няма. А задължително ли е и двамата родители да имат?

# 542
По спомен в наредбата пишеше поне един от родителите,така че вашият адрес е достатъчен.

# 543
По спомен в наредбата пишеше поне един от родителите,така че вашият адрес е достатъчен.

Благодаря, ще чета.

# 544
Не е задължително и двамата родители да са с постоянен адрес в София. Избирате този, който ви носи повече точки, в случая - твоят адрес.

# 545
Не е задължително и двамата родители да са с постоянен адрес в София. Избирате този, който ви носи повече точки, в случая - твоят адрес.

Благодаря ❤️

# 546
Здравейте, за пръв път се сблъскваме със системата, ще кандидатстваме за подготвителна група в училище. Изчетох последните 4 теми и не намерих отговор на въпросите си. В наредбата, чл.14, ал. 14 пише: "В случай, че родителят/настойникът на дете, класирано в самостоятелна детска ясла/детска градина/училище не запише детето си в определения срок, губи право за кандидатстване в съответната самостоятелна детска ясла/детска градина/училище до началото на класиранията за следващата учебна година. Детето може да участва за следващо класиране според заявените в ИСОДЗ и ПГУ от родителя/настойника желания."
Аз това го разбирам така - ако сте приети на някое класиране, по което и да е желание, но не се запишете, вече не можете да  кандидатствате за това училище по-нататък, за следващите класирания?
Също така, възможно ли е да се кандидатства по всяко време, например, не сте го направили изобщо преди първо класиране, правите го по-късно, между класиранията?
Благодаря!

# 547
  • София
didomi, да и на двата въпроса.

# 548
didomi, да и на двата въпроса.
Благодаря за бързия отговор! Доколкото разбирам, в системата за първи клас е точно обратното, може да се кандидатства за едно училище, дори да сте били класирани вече за него и не сте се записали?
Според мен би трябвало да е така и за ПГ в училищата, за детските градини и яслите разбирам защо е въведено другото.

# 549
  • СОФИЯ
Не във всички училища има ПГУ и за 6 г., за 5 или 4годишни е направо изключение.

# 550
Здравейте, между 74 и 105 коя дг е по-добра?

# 551
А между 70 ДГ и 59 ДГ коя да избера?
70 ми е по-близо, но 59 е сякаш много харесвана...
Ще съм много благодарна за мнения!

# 552
  • София
Здравейте, моля за мнение (децата гледат ли телевизия, извеждат ли ги редовно, как са педагозите) за градинските групи в следните градини в район Младост:
ДГ 14 Карлсон
ДГ 27 Калина
ДГ 56 Здравец
ДГ 178 Сребърно копитце - сграда 2.

# 553
ДГ Калина е  26.

# 554
Здравейте, бележката, която се взима от работодателите, в случай че детето бъде прието, може ли да бъде с дата няколко дни преди класирането? Имам ходене до офиса в понеделник и искам да я взема тогава.

Общи условия

Активация на акаунт