Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 97 001
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 275
Pisa, а децата, които са сложили Z на всичките си листи изобщо ли не са предали преразказ. Не мога да разбера как така ги е накарал да напишат Z в началото на втората част, каква му е била идеята, къде се предполага, че ще го пишат този преразказ?

# 1 276
Всъщност жалбите трябва да са две. Една за квесторите провалили втория модул на децата и една за тормоз над детето и то преди втория изпит от НВО.

# 1 277
Имаме някакви контакти с медии, ако потрябват - дайте знак.
Във всеки случай на каквито и да било срещи с длъжностни лица оттук нататък аз лично бих се появила с адвокат. Не знам дали има юридическа стойност, но ей така, за респект.
Ооо, има. Ако специално е за РУО София град, мога смело да твърдя, че юрисконсулта им спазва закона и го чете по правилния начин, доста начетена дама е.  Всяка заповед на Началника на РУО или съответната Комисия по НВО е индивидуален административен акт, който подлежи на обжалване по съответния ред. Има и един много хубав текст от закона - чл. 250 от АПК : Защита от неоснователни действия на администрацията. Защитата е директно пред Съд и по нея Съда дължи незабавно произнасяне (на практика от три до седем дена, максимум десет). Многооооо обичам да го прилагам. Включително и спрямо Заповед на Директор на училище съм го правила.
Бих посъветвала Pisa адвокат да обоснове защо спрямо малолетно/непълнолетно лице не може да бъде провеждан разпит и то без неговите родители и законни представители -  чл. 18 ал. 1 АПК във връзка с чл. 28 ал. 2 или ял. 4 ГПК във връзка с чл. 129 ал. 1 СК.

# 1 278
  • В светлината на слънцето
Pisa, това е отвратително, думи нямам. Аз и в 10-класната тема ти писах - пускай всичко с копие до телевизии. Но не генерален директор или програмен редактор, а редакторите от Новини.

Дами и татковци, успокойте емоциите и пийте по едно. Ако трябва и няколко пъти. Всяко дете ще си намери своето училище. Не се знае какъв късмет ще го чака.

# 1 279
  • На морето!
Pisa, а какво казаха в крайна сметка
, че ще направят, за да компенсират децата?

# 1 280
Pisa, а какво казаха в крайна сметка
, че ще направят, за да компенсират децата?
Не искам да съм лош пророк, но по-скоро няма да има компенсация, а дисциплинарна отговорност. Бих помислила в следната насока - да бъде осъден принципала за вреди. Може да се стигне на финала до компромисен вариант, след като получат грамотно написана искова молба, сами да предложат споразумение - вие да отглите иска, а те да запишат детето в желаното училище надпланово. Колкото и грозно да звучи, но реално е постижимо по метода на принудата.
Pisa, моят съвет е да се консултираш с адвокат още на този етап (за да си начертаеш стратегия и за да почнеш да трупаш доказателства в твоя полза).

# 1 281
  • София
Pisa, това е ужасно. Без думи останах като прочетох. Търсете си правата тези малоумници да си получат заслуженото и настоявайте всички потърпевши деца да бъдат компенсирани с по 35 точки на преразказа.
Възможно ли същите тези, ако не са учители по математика утре да бъдат квестори на други деца?
На моето дете след тази случка съм й казала въобще да не се доверява на квесторите. Вече е наясно къде какво да пише и къде след това да го прибира.
Да се молим утре на всички ученици да им се паднат благонадеждни  квестори.

# 1 282
  • София
Нищо няма да направят, за да компенсират децата. Вероятно ще накажат квесторите дисциплинарно.

# 1 283
Сега прочетох текста за преразказ
Как трябва да започне
Един мъж(момче) не е(не бил) стъпвал в селото на ......

# 1 284
  • София
Нямам представа, как се прави.
До колкото е разбрал, значи да не се дават точки или да се дават макс на тази за всички.
Както за сгрешена задача на състезанията.

Нали учи в училището на "нещастните " деца, а нашата класна често води отбора по БЕЛ, та предполагам знае как.

С мотиви, които не знам, а това е най-важното.

# 1 285
  • Варна
Pisa това е  психически тормоз. Смятайте колко са се шашнали преподавателите и ги е страх от жалба. Според мен направо разговор с юриста на РУО. Нямаме ли право да изискаме запис на камерите?
Цитат
За мен елитната гимназия е тази, която ще накара сина ми всеки ден да ходи с желание на училище. Тази, в която ще срещне Преподавател, който да го вдъхнови. Тази, в която ще срещне евентуално най-добрия си приятел. Тази, която ще го отведе до многото хубави "първи неща" в живота и която ще му предложи изпитания, които ще му помогнат да израстне като човек. Кое е това училище  - не знам все още, след излизането на резултатите ще обсъдим с него и ще отидем до тези, които той си мисли, че са неговите "Топ".

Напълно подкрепям.

# 1 286
  • На морето!
Нямам представа, как се прави.
До колкото е разбрал, значи да не се дават точки или да се дават макс на тази за всички.
Както за сгрешена задача на състезанията.
Това пък е изключително несправедливо за децата, които са отговорили като в ключа, в което и училище да е учителката.

# 1 287
По-разумно е да се поиска промяна в критериите за оценяване ( допълване  с още възможни верни отговори). Оценяването така или иначе ще започне на 19. юни.

# 1 288
  • Варна
На мен ми стана любопитно как мисли синът ми и го поитах защо не е писал океан. Отговорът беше много интересен - 'ами това е връх, не е вълна!' Smiley

# 1 289
  • София
Не мога да ви изчета. Наздраве ви казвам тази вечер и ви питам дали сте готови за утрешния изпит? Wink

Ние го раздаваме лежерно днес. Почиваме си и се разхождаме, до задача не сме се допирали.

Успех и късмет на децата утре и дано да нямат подводни камъчета!

Общи условия

Активация на акаунт