Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 750
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 840
  • гр.Варна
За причастието е писал минало страдателно!
svetli,имало е отговор А на 7ми,според нашето.Това е за обособена част въпроса..

# 841
  • София
Един непоискан съвет да дам на база опит.
Днес ще излезе информация за теста, преразказа, отговорите...
Обаче колкото и всички деца да си мислят, че са се справили перфектно, ще се появят разминавания с отговорите.
Тези, които имат по-притеснителни деца, които лесно ще повлияят на психиката си при грешки, е добре да си спестят проверките днес.
Не забравяйте, че има още един изпит и психическата устойчивост за него е много важна!
Затова днес прегърнете децата си, нагушкайте ги, ако още ви дават, и не се занимавайте с миналия изпит, резултати и спомени от написаното.
Погледнете напред, починете днес и утре, а в петък с пълни сили се отдайте на стискането на палци за математиката! Simple Smile

# 842
  • София
И моят син звучеше събран по телефона. Важното за мен е, че не се е стъписал много. Каза, че в началото на записа текста му се сторил ужасен, нищо не разбрал, но после като го чел сам - бивало. Досега повече от 4 точки на теза и 28-29 на преразказ не е изкарвал. Цели се в 90... Ще видим. Каза, че цитатът му бил непознат, но писал, даже много. Абе, минало.
Пратих го да почива за петък.

# 843
И за моя младеж е било лесно. Има грешен отговор в първата част, а преразказа бил много гаден, но написал лист и половина. Ако го е написал и без правописни грешки ще е добре.

# 844
  • Пловдив
Моето е намазало тезата. Както очаквах хич не е знал, че цитатът се отнася за чужбинската земя, а не за родната.
Иначе писал теза...
Ние сме скромни програма максимум при нас е 70 БЕЛ, 90 МАТ.

# 845
  • Пловдив
За причастието е писал минало страдателно!
svetli,имало е отговор А на 7ми,според нашето.Това е за обособена част въпроса..
Моята дъщеря е писала сегашно деятелно причастие - думата е завършвала на Щ.

# 846
И аз много набивах за грешките. Твърди, че си го е проверил
Сегашно деятелно е писал за причастие
Колко са били еднородните части?

# 847
  • София
Моята миналогодишна седмокласничка каза, че според нея сегашният преразказ е по-труден от миналогодишния с Досьо заради детайлите и защото тя предпочита преразказите от името на герой. Поне няма гаф като миналата година да е изучаван от част от децата.

Така че явно това е стратегията на МОН. Първа лесна част, за да не излезе провал на ДО и цедка - преразказ. Предполагам, математиката ще е същата работа. Лесни задачи като цяло и една хипер гадна. Стискам палци на всички!

# 848
Отчет- 1 грешен отговор на първа част (сравнявали са със съучениците), "споко, писах по тезата" и "две страници на доста гадничкия преразказ"
"Хайде, чао, че излизаме със съучениците".

# 849
Моето дете е написало сегашно деятелно причастие. Иначе на 24 въпрос са му същите отговори.

# 850
  • София
Първата част е била лесна и според моя син. Преразказът е бил препъникамъка. Справил се е с времето - сегашно историческо, но пък каза, че е задрасквал не малко, пък и не бил се задълбочил в подробностите. Simple Smile Ама, спокоен е иначе и наистина това ми е най-важното. Днес падна една тежест от гърба му, пък и от моя.

Днес почивка, утре - ще видим.

# 851
  • гр.Варна
За причастието,пишело на подчертаната дума,а тя не завършвала на Щ.
Споделете коя е думата,моля Simple Smile

# 852
  • Варна
Да дам отчет и аз - излезе притеснен. Каза, че първата е била сравнително лесна. Преразказът е бил най-трудният правен от него досега. Никога не бил правил с 8 абзаца.

Друго ме притесни мен - от стрес и притеснение си сбъркал името - написал първо фамилията, после презимето. Поискал смяна на листа, но му отказали. Той обаче им казал, че по правилник до първите 30 мин има право на това (въобще незнам от къде го знае). И тогава квесторите извикал директорката за справка. Със стрелка посочили размяната. Направо се изумих от нивото на стес, че да си сбърка името.

Не иска да сравнява никакви отговори.
Откровено казано ми олекна, че едната матура мина!

Допълвам:Pisa, как е възможно това?!? Не оставяй така нещата, предполагам, че ще имаш подкрепа и от родителите на другите деца от стаята.

# 853
Моят син звучеше доволен. Това ми е важно, да си съхрани психиката за петък, когато по-принцип ще е по-трудно за него. Резултатите, каквито-такива.
Натри ми носа за тезата, защото той беше за Немили-недраги аз за Опълченците. В нашето семейство всички бяхме за Вазов.
Аз и синът ми по интуиция. Мъжът ми каза: "Виж кой автор има годишнина, той ще е!"
Вазов е починал 1921 г.

Това, което споделя Pisa е нереално чак, пълен кошмар, абсолютна безотговорност. Горките деца и родители, много ме е жал Sad

# 854
"летящи"
За причастието,пишело на подчертаната дума,а тя не завършвала на Щ.
Споделете коя е думата,моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт