Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 793
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
И аз се зачудих като тук масово децата са с максимум по 1 - 2 сгрешени въпроси и има доста деца и без грешка, какво ще се случи ако и математика е по същия начин 🤔 Реално в топ гимназиите ще приемат деца само с бал между 495 и 500 точки. И наистина какво се случва с децата готвили се с години за тези два изпита. Трудът им отива на кино.
Pisa, много, много неприятно. Дано казусът се разреши в полза на децата.
За текста, девойката каза че бил приятен за четене, допаднал й, но за назоваването на героите използвала само мъжът, той, човекът, същото и за майка му: жената и тя и притесненията са й, че може да тези повторения да й отнемат точки.

# 1 021
  • Пловдив
На 15 въпрос и моят е добавил и другите животни от изречението и си мисля, че няма да ни дадат никаква точка, защото с главни букви пише САМО

# 1 022
  • София
Kally, чета ви днес с вълнение (аз съм с десетокласник с НВО и бъдеща седмокласничка). Разгледах теста. На изображението не се разбира еднозначно, че това е океан. Това си е вълна. Може да бъде и морска вълна. Гребла и НЕВЪРЕСТ със сигурност фигурират и на двете места.
Желая много успех на децата на изпита по математика! Май там ще се решават нещата, предвид лесната първа част по БЕЛ.

# 1 023
  • софия
Не се заблуждавайте, че масово децата са с резултатите, които тук споделяте.
Миналата година също споделяхме подобни резултати на нашите деца, но обобщените резултати са по-различни. Което не означава, че в София не се изискваше висок бал за най-желаните гимназии. Но това е било така винаги.

# 1 024
Аз лично не съм  гледала изпита,  защото бел не ми е силен предмет и за мен щеше да е сложен .Правя си извод от думите на сина, неговите приятели и това което чета тук. Но това, че той си намира една грешка , въобще те означава  че проверяващите няма да намерят повече и накрая всички да останем неприятно изненадани. Затова за сега аз се въздържам да се "радвам".

# 1 025
  • София
Pisa, направо трябва да се подаде жалба до РУО!
Искам да задам два въпроса.
1) Квесторите ли са ги накарали да си сложат сами Z или те са им го сложили?
2) Въпреки  тези Z, децата писали ли са върху листата?
3) След като квесторите  са сгафили, викнали ли са Директора на училището?
4) Каква е била ответната реакция?

# 1 026
  • София
Тъжно ми е да чета всичко, което се изписа за Карабашлиев. Мисля, че адресирате огорчение и гняв в грешна посока - не той е направил преценката какъв текст е ОК да бъде включен в НВО за 7 клас. Според дъщеря ми преразказът си е бил съвсем ОК, ще видим резултатите.

# 1 027
Видях го този Захари Карабашлиев по БТВ, че той нещо няма правилен изказ! Свършиха добрите български и световни автори, та опряхме до този "високо оценен" от МОН писател.
 Dendelion, на мен пък не. За да си утвърден писател, трябва да минат много лета, не да си някакъв в момента...

# 1 028
  • На морето!
И аз не мисля, че изпитът е елементарен, просто децата ни са подготвени.
По математика предполагам пак ще е средно трудна, към лесна първа част и трудна втора. За повечето деца тук може би ще се стори лесен и той, но за мен, моя син и повечето от съучениците му няма да е така.

# 1 029
Не се заблуждавайте, че масово децата са с резултатите, които тук споделяте.
Миналата година също споделяхме подобни резултати на нашите деца, но обобщените резултати са по-различни. Което не означава, че в София не се изискваше висок бал за най-желаните гимназии. Но това е било така винаги.
+ 1

# 1 030
  • Пловдив
Задължителна ли е тая работа да си квестор или е за кинти? Че бесовете ме накачиха, като чета Pisa. Изумителна некомпетентност. Много шум трябва да се вдигне. Може другите родители на децата от стаята още да не са наясно, дано се съберете и да вземат удачно решение за децата. Бяс, бяс ме тресе.

Тази година поне за Пловдив останах с впечатлението, че масово задължиха колеги да са квестори, защото в едни и същи дни НВО има в две степени. По въпроса за заплащането - по принцип се води част от задълженията на учителите и не се плаща допълнително. Единствено миналата година се плащаше, заради пандемията.

# 1 031
  • София
Благодаря за отговорите, момичета. Ето, без да сравнявам на детето отговорите, самата аз съм пропуснала частта с "баладата". Вярно, че много отгоре-отгоре правих теста. Но явно си има и подводните камъчета.
Skiorche, благодаря и на теб за разяснението по другия въпрос.

Мисля повече да не се фокусирам в днешния изпит, а да гледам само напред.
Така или иначе всичко ще стане кристално ясно на 28-ми.
Радвам се, че моето дете е доволно от себе си и че е спокоен, че му се вижда края на всичко това.

# 1 032
  • Варна
С тези резултати деца с бал 440-480 ще са в много затруднено положение. Хем приличен бал, хем няма да ти стигне за желаните места. Високият и ниският бал са ясни, там драма  няма.
Pisa дано всичко се развие в полза на децата

# 1 033
Здравейте! Чета ви през цялото време, но не пиша. Момичета, не забравяйте, че имаме здрави и обичани от нас деца! Никакво значение няма, за тяхното здраве и нашата любов към тях, къде точно ще учат.
 Р.S. "Имаме" дете в класа, което е на легло и 3 години учи онлайн, заради добрите ни учители. Майка му се моли само да е живо и здраво. То днес не отиде на НВО.
 P.P.S.  Повокиран е поста ми от сутрешните теории за конспирация, както и от искрените притесния на много от нас. Прегръдки и наздраве!

# 1 034
  • На морето!
Под 440 нисък бал ли се води?

Сипах си, с което затварям страницата на днешния изпит и правя преход за петък!
Наздраве!
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт