Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 690
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 215
  • гр.Варна
Като чета ,че всеки оценител има различни модели,по които го прави,то на едни може да отнемат точки,на други-не.
Важното е,че резултати не могат да се коригират и каквото е това е Simple Smile
Май е време да превключим на математическа вълна!
Успех на всички деца утре Simple Smile
п.с.Kally May,нашата класна каза,че има заповед от директора да не се правят контролни и не се изпитва в седмицата на НВО.Провери!

# 1 216
  • На морето!
Pisa, има ли някакво развитие при вас?
Днес четох за квестори, които не разрешавали на децата да пишат по бланките (с изключение на попълване на а, б, в, г), защото щели да им анулират работата и всички отворени въпроси са писали на допълнителен лист от белова, който са запечатали в плика.
Чудя се дали ще проверят работата на тези деца или просто няма да им я сканират заради решенито на квесторите.

# 1 217
Ради, ако заглавието на произведението не е в кавички се отнемат
Ама, разбира се, че средата е важна. В гимназията по стругарство да не би тя да е същата като тази в добрите. И лично аз се съмнявам, че ще дойде това  време в България, когато един стругар или такъв от сорта работник ще бъде предпочитан пред един лекар, инженер или учител.
Относно заплатите и сега един кранист взима доста висока заплата, но за гимназиите подготвящи тези кадри наплива е почти никакъв.
И в момента има стругари с по-добри доходи от учителите, по простата причина, че са дефицитни кадри, в следствие на залитането по модерните гимназии. Ако трябва да се реализират на пазар в чужбина пък конкурентноспособността е тотално в полза на стругаря.
Скрит текст:
Нека имаме предвид, че днешните стругове не са онези от Великата Отечествена, както и днешните учители не преподават само на дъска с тебешир.
Аз съм човек на науката, на когото ръцете му са завряни на някое тъмно място, и не се радвам на тази тенденция, а просто констатирам.
Но за друго иде реч, на което акцентирах и в по-ранните си мнения. Защо се приема, че по презумпция елитната днес гимназия е пътят едно дете да се развие до лекар, инженер и т.н. Вярно, при тези най-ниска категория, с... да ги наречем... маргинализирани ученици, шансът е минимален, но няма пречка за развитие на децата от училища от добра, но не елитна категория. Даже в някои от тези училища средата е по-добра в някои от елитните.
А математика не се учи само в математическите гимназии, нито език само в езиковите.
Скрит текст:
Когато кандидатстваше голямото ми дете, една позната се чудеше защо нямало да го запиша в езиковата... ама там се учело език. Е, на матурата хлапето си изкара отлична оценка по езика даже без частни уроци, ако не броим едномесечен езиков курс в чужбина. Друго дете от нашето обкръжение завърши неезикова гимназия, след това даже изкласи английска филология в СУ и вече преподава.
И двете деца точно заради средата не искаха да учат в конкретната езикова гимназия.
Важното е детето да не се натиска да надскача в себе си и да влезе в училище, в което интензивността на учебния процес ще му дойде в повече. Тогава има опасност да си съсипе психиката и като бонус (по-скоро малус) да е и без професия.

# 1 218
Моят син се върна днес с впечатления от съучениците си. Много от тях са сгрешили 8 и 12 въпрос. Масово не писали тезата. Някои правили преразказа в минало свършено.

# 1 219
  • София
Аз се отказвам ... Хора, изтрещяхте!
Елитни, неелитни, амбициозни родители, смачкани деца...изпит за всяка гимназия ...
Къде пише да е за всяка гимназия? 80% от училищата са си съвсем обикновени СУ, въпреки гръмките паралелки. Защо е нужно да се кандидатства за тях? Синът ми с удоволствие би си останал в сегашното училище и нямаше да се напъва да влиза където и да е. Дъщеря ми искаше изкуства, държа си изпити, където трябва.

Къде? В последните N- страници...
"Бутиковите" училища (с отделен или доп.изпит)
са нещо различно - знам за какво говоря и едното учи в такова, другото има шанс   ... за кварталните всеки си решава как да подходи.

bashtatko, след чаршавите поучения, къде насочихте собственото дете?

# 1 220
  • Някъде на край света
Момичета,

На всички е ясно, че нервите са в повече тази седмица, но няма правилна формула в живота. Важното е да намериш такова място, на което ще намериш сродни хора, с които да вървите напред и нагоре! ... и това не са само елитните гимназии.
И това, че едно училище е най-желано и най-елитно според обществото, то не е задължително то да е най-подходящото за моето дете. Важното е детето да се чувства добре и да има възможност да израсне като човек.
Ако бях причинила СМГ на дъщеря ми, както се молех да се случи след 5-ти клас, сега щеше да е най-голямата ми грешка. Слава на съдбата, детето сега е щастливо, макар и не в най-перфектния клас, с далеч от перфектни преподаватели.

# 1 221
Момичета,не се карайте
Сипвайте винце,не е рано,обяд мина Grinning
Ние днес не учим,ден на таланта е,а седмокласниците са освободени

# 1 222
  • Някъде на край света
Не знам аз дали ще си сипя, но детето се е стреснало, че днес пак ще ПИЕ. Wink
Все едно е изпило една бутилка вино, а не 5 грама.

# 1 223
  • София
Kally, много неприятно. Как може между два изпита да го изпитва?! И аз бих взела гьостерицата. В пълното право си. То бива малоумщина, но това е прекалено.
В нашето училище днес седмокласниците са освободени от училище. Моето сякаш за БЕЛ повече се притесняваше, отколкото за математиката утре. Сега релаксира с една приятелка навън, а довечера пък е на танци.

# 1 224
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кали, кажи, че са го изпитали по физическо. Simple Smile

# 1 225
  • Пловдив
В нашето училище седмокласниците не са освободени, но са гледали филми в часовете
Rolling Eyes

P.P. дописвам се, защото погледнах Школото - има днешна 6-ца по музикаааа:laughing:LaughingLaughing

# 1 226
  • София
Аз се моля днес в час по БЕЛ да не обсъждат отговорите, за да не се разочарова, като разбере колко са му грешките.
За да може да отиде максимално спокоен утре.

Иначе си е загубил ключа, върнахме се на ниво 3 клас.

# 1 227
Ами при голямото ми дете стана точно така - кофти късмет на изпита, беше от тези с по над 90 точки. Ама от къде да знам, че е било кофти късмет на изпита, а не добър късмет на пробните? Психическата устойчивост е много важна и в живота на децата ни ще става все по-важна. Кел файда, че знаеш много, но не можеш да го покажеш, когато трябва.

Възхищавам се на убедеността във високите неизлезли резултати на някои хора…

П.п - имам колега, чийто син беше в СМГ след 5 клас. След 7ми каза, че не иска да чува повече за това училище и кандидатства другаде. Средата има много страни и ако не нмерят приятели и сходни характери, за един тийнейджър елитното училище може да се окаже много лош избор. Пожелавам на всички щастлив избор.

# 1 228
И мен ме изненадва говоренето за някакви високи точки без да са излезли резултати.

# 1 229
Аз се отказвам ... Хора, изтрещяхте!
Елитни, неелитни, амбициозни родители, смачкани деца...изпит за всяка гимназия ...

Desem, търсиш ли си компания Simple Smile

Пожелавам успех на всички деца утре и в по-далечното утре!

Общи условия

Активация на акаунт