На море 2021 г. северно от Каварна

• 23 766
  • 280
  •   1
Отговори
# 255
  • В градината...
Почти половината лято изкарахме в Шабла. Ден с ден не си приличат. Морето е ту бурно, ту спокойно, водата на два пъти се обръща, друг път е много топла. Сменяме плажовете според настроението - централен, под фара, Болата, Каварна, под Каварна Херос и прочие. До сега не сме имали ден без плуване. Хвърчилата започнаха в петък в Зеления център, там беше откриването. Днес е последен ден. Тази година за първи път ходихме  в новооткрития миналата година музей на Дуранкулашкото езеро. Беше страшно интересно, още повече че на разкопките заварихме археологът, който е  син на откривателката на древното селище, който от 77-ма година работи и изследва. Направо ни омагьоса с разкази. За мен беше разочароващо, че и тук в района вече се пълни с народ, макар че пак си остава по-диво. Харесват ми хората, които идват тук - няма да срещнеш тунинговани и подобни Simple Smile

# 256
По на юг е Камчия, но и там за първа година беше пренаселено. Туинговани няма (за тях не е престижно), но с естествен тен - доста.

# 257
Днес сме на Русалка… Бях забравила колко е красиво ♥ Толкова спокойно, чисто, уникален цвят на водата…. На плажа сме не повече от 50-60 човека.
С радост видях, че са обновени шезлонгите, общите части са в перфектно състояние, идваха хора да чистят и плажа, ресторанта също е обновен. Не ми се иска да обсъждам безхаберието на собственика, просто се наслаждам на почивката и се радвам, че сме тук ☀

# 258
Каква е цената за вход на този плаж и паркинга?
А морето как е?

# 259
Паркинг 15 лв. Платената зона е по 20 лв на човек. Изглежда скъпо, но си заслужава всяка стотинка… Особено в този сезон , когато е толкова спокойно ❤ Морето е топло, тук специално е спокойно и става за къпане. На Шабла / където сме отседнали реално/ е бурно морето и доста ветровито.

# 260
По на юг е Камчия, но и там за първа година беше пренаселено. Туинговани няма (за тях не е престижно), но с естествен тен - доста.

На Камчия е страхотно ...много спокойно - някак соц. имаш и река и море, лонгоза е невероятен ...но ако се отдалечиш от морето ... КОМАРИТЕ ТЕ ЯДАТ ЖИВ ..ако не се държиш за земята ще те отнесат.

# 261
Здравейте! Това лято планираме почивка на север. За пръв път ще ни е, досега сме ходили все много на юг. Обичаме природа, дивотия, села, не харесваме типичните курорти, затова и се ориентирахме към тази част на Черноморието. Искаме да си наемем цяла къща. Ще сме с деца обаче и се чудя дали няма да им е скучно. Според вас на къде е по-добре да се насочим - Шабла или Крапец или пък друго място и какви забавления можем да осигурим за децата?

Последна редакция: ср, 11 мар 2026, 18:21 от mona11

# 262
  • под тепетата
В Езерец в читалището лятно време правят много забавления за децата следобед. Крапец е на един хвърлей място, близо ви е.

# 263
Ще сме с деца обаче и се чудя дали няма да им е скучно.
зависи си от децата, на каква възраст са .... вие най добре си ги познавате - с какво се забавляват и от какво им е скучно. А щом обичате "дивотия" предполагам и децата имат опит с нея.
Скрит текст:
Сега се замислих , че като малка месеци съм изкарвала на село при баба ми и момент даже не си спомням да ми е доскучало Laughing

по повод наемането на цяла къща , нямам опит , единствено мои познати по пандемията бяха взели такава и пращаха към 2000 евро/мес. Та имам въпрос , приятели искат да дойдат в БГ ( севрното черноморие или около Варна ) лятото да работят дистанционно за 2 месеца. Ще съм благодарна ако имате информация или препоръки какво могат да очакват, и с какво да внимават.
важно им е качеството на интернета

# 264
Ако ползват wi-fi качеството много зависи от собственика за какво е платил. Трябва да прочетат отзиви, за да са сигурни. Ние си бяхме с молби данни и не сме имали проблем миналата година. Мъжът ми винаги се налага на почивки да работи отвреме-навреме.

Иначе за избор на място за мен Крапец е идеално. Аз сутрин се разхождах до кея и посрещах изгрева и изпращах рибарите. Моите стават по-късно. Ние сме с едно малко дете, но не съм ѝ търсила специални забавление. През деня плаж, вечер разходка из селото, хапваме сладолед и вечер на терасата. Тя си носеше цял куфар с играчки.

# 265
  • под тепетата
mona11, виж какво успях да намеря за 2025г
. https://shabla.bg/zapochna-lyatno-priklyuchenie-v-obsthina-shabla/

# 266
  • В градината...
В Шабла организират обучение по ветроходство за деца от клуба по ветроходство. Безплатно е. Изумих се, като ги видях. Все едно попаднах в детството си във филма Синьо лято.

# 267
За почивка на северното черноморие най-добре изберете месец юли, особено щом сте с деца. Вземете им сандали с хубави каишки,  защото ако морето е изхвърлило миди може да се наложи да влизате със сандали в морето. Където и да отседнете, можете всеки ден да посещавате различно място и да опознавате района - идете до Тюленово, Дуранкулак, Българево и Болата,  разходете се по Яйлата и до мидената ферма Дълбока (красиво място, но доста прехвалено според мен).  Самата Шабла е на няколко километра от морето, плажът на Крапец, а и Езерец също е малко отдалечен - става за пешеходци, но зависи колко са малки децата. По-скоро няма да ви се получи пешеходно. Ако някой ден времето е силно ветровито, идете на Болата - през уикендите там е ужас, но през делнични дни бива. Заливът е перфектен за малки деца, защото е плитък. Шабла ми е на сърцето Heart

# 268
Много благодаря на всички за мненията:) Наистина изглежда прекрасен този район и много искам да го посетя. Децата са на 5 години,  все още обичат детски площадки и люлки, но мисля да си носим игри, топки, даже хамаци и така ще се забавляват на двора. На плаж така или иначе все ходим с кола, така че ще обикаляме, супер е че има такъв избор от различни плажове. А как е времето? Предполагам сутрин и вечер си е студено. Планирали сме 1 седмица през втората половина на юли да почиваме.

# 269
  • под тепетата
Супер си е времето. Там постоянно играе вятър, но това му е хубавото.

Общи условия

Активация на акаунт