Приморско 2021 г. - море, весело лято и хубави емоции!

• 31 921
  • 842
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, миналата година бяхме на ММЦ и там много ни хареса плажът. Плитичко, идеално за малки деца. Сега имам опция за северния плаж.  На някои места чета за камъчета на Северния, чудя се дали ще е добре за децата.
За коя част на северния плаж става въпрос?

# 496
Здравейте, миналата година бяхме на ММЦ и там много ни хареса плажът. Плитичко, идеално за малки деца. Сега имам опция за северния плаж.  На някои места чета за камъчета на Северния, чудя се дали ще е добре за децата.
За коя част на северния плаж става въпрос?
[/quote

Плажа на хотел Перла

# 497
Аз писах в предишните постове , че тази година частта от началото на Северния , до входа на Жерави дето е , поне лично съм видяла и няма никакви камъни на плажната ивица и в морето, всеки ден там плажувахме и няма начин да не видя (особено на Перла и Жерави дето се влиза двата входа). Преди вярно имаше на места във водата и се струпваха, после преместваха, но тази година нямаше никъде. Пясъкът беше чист, никакво камъче не се намира да си затиснеш хавлия или нещо, както предишни години. Не знам какво са го правили, но сравнено с годините преди, то тази година беше направо уникално, никога не е било толкова чисто. Всяка вечер минаваха с машина (видяно лично, че и снимано тук) да чистят плажа и изравняват. За към Дел Сол също не видях, но там само си правех разходка във водата  и не твърдя със сигурност на пясъка какво е.
Морето беше толкова прозрачно и чисто, направо лазурно. В последните дни пак се виждаше дъното , но някак потъмня малко. Това до 4 юли отзив, сега по-натам какво ще донесе морето и хората направят плажа не знам, но беше много хубаво и чисто наистина, уникално, за първа година толкова добре подържан плаж  и ивица.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 12:28 от Анонимен

# 498
Аз писах в предишните постове , че тази година частта от началото на Северния , до входа на Жерави дето е , поне лично съм видяла и няма никакви камъни на плажната ивица и в морето, всеки ден там плажувахме и няма начин да не видя (особено на Перла и Жерави дето се влиза двата входа). Преди вярно имаше на места във водата и се струпваха, после преместваха, но тази година нямаше никъде. Пясъкът беше чист, никакво камъче не се намира да си затиснеш хавлия или нещо, както предишни години. Не знам какво са го правили, но сравнено с годините преди, то тази година беше направо уникално, никога не е било толкова чисто. Всяка вечер минаваха с машина (видяно лично, че и снимано тук) да чистят плажа и изравняват. За към Дел Сол също не видях, но там само си правех разходка във водата  и не твърдя със сигурност на пясъка какво е.
Морето беше толкова прозрачно и чисто, направо лазурно. В последните дни пак се виждаше дъното , но някак потъмня малко. Това до 4 юли отзив, сега по-натам какво ще донесе морето и хората направят плажа не знам, но беше много хубаво и чисто наистина, уникално, за първа година толкова добре подържан плаж  и ивица.

Благодаря!!!

# 499
  • София
Ники, извинявай, но преди не обърнах внимание и сега си мисля по писането ти, че на снимките съм хванала дечицата ти, дали не са участници във фестивала случайно. Бях помислила, че сте гледали семейно, но като трих снимките видях, че само сцената съм снимала и няма от публиката деца, поне не се виждат.
Жалко, че галаконцерта е бил в дъжда и не се е гледало спокойно. Трябваше да го отложат, ама то и организация по хотели и т.н. Много хубаво беше и си е разнообразие, създава и настроение на хората. То всяка година по това време има някакъв фестивал, не го гледам специално, но минавайки винаги се спирам и с удоволствие гледаме.
Фани, участници бяха моите деца, а родителите бяхме в публиката. Ти беше уловила децата на сцената, да! Много е зареждащо да гледаш младите как танцуват с ентусиазъм под българските ритми.
Ние за първи път сме на този фестивал, а се оказа, че се провежда за 18ти път.

# 500
Плажа на хотел Перла
В Приморско няма хотел със собствен плаж. Хотели с думата "Перла" в името има няколко. Част от тях са зад плаж Приморско - Централен, за който е писала fanfanito (най-смотания плаж в Приморско), а другите са зад плаж Приморско - Юг.

# 501
Факт е, че на Централния си има бучнати дървени табелки с надпис чадъри за хотел еди кой си. Миналата година, даже на Северния се случи, се оказахме на нечии хотелски чадъри, но понеже видяхме че не е проблем , си останахме.
Аз смятам за много некоректно обявяването за безплатно ползване някъде си на чадъри и шезлонги, и изведнъж, шатри, заведения, и хотелски зони, и някой друг наистина  безплатен чадър за цвят, където предполагам как е.
А камъните се появяват при по- бурно море.

# 502
  • до най-прекрасния мъж
Понеже виждам, че пишете за плаж на хотел Перла, каквото и да имате предвид. Искам да уточня, че в моите препоръки "плажът на Перла" е този пред бившата резиденция на Тодор Живков. Понеже там е залив и е винаги тихо и подходящо за деца, не искам да подведе някого.

# 503
Понеже виждам, че пишете за плаж на хотел Перла, каквото и да имате предвид. Искам да уточня, че в моите препоръки "плажът на Перла" е този пред бившата резиденция на Тодор Живков. Понеже там е залив и е винаги тихо и подходящо за деца, не искам да подведе някого.

Да неточно се изразих. Хотела е   Перла Лъкшъри и има зона на Северния плаж.

# 504
Цитат на: blue.angel link=topic=1344838.msg43120070#msg43120070 date=16256533
[/quote

Да неточно се изразих. Хотела е   Перла Лъкшъри и има зона на Северния плаж.
Ами точно за тези зони на централния плаж, които споменавам вече няколко пъти, става дума. Да , има си спретнати редички на плажа към този хотел,  колко са  на брой не зная, но пък минавайки край хотела, виждам че доста от гостите са на басейна. Деца има навсякъде, но колко и до къде е плитичко не зная:)

# 505
Перла си имат чадъри и то дори били надписани видиш ли , на тентата на чадъра (това дето виси леко и се вее) Ама кой да чете, аз мислех реклама някаква или знам ли. Те са в дясно на входа откъм Жерави и в ляво от първия вход има и директен излаз на тях през градинката...бе входове на северния да искаш. Аз не посмях да седна там, всичко беше празно , но един мъж се излежаваше и реших да го питам дали са от безплатните-били на Перла с пръст ми посочи и възмутен , че не чета надписа на чадъра.
Имаше толкова много място на пясъка, широко и спокойно, че още ме е яд дето не си отидох на спокойствие.
Не мисля, че там е най-смотаното място, към Дел Сол съм почивала първото лято, еми там не виждам разлика , а по дървената скара да стигна през дюните се озорвах. По на север към нудистите е широко , ама аз не съм такава.
На Перла плажа бяхме една година всеки ден с влакчето от хотела просто спираше, бяхме в Опал тогава и до там ни возеше ...ама случихме море мръсно, пълно с водорасли, ама пъъъълно. Беше към края на август, тогава за пръв път бях на Приморско. Пясъкът също беше мръсен, ама хората все Перла, та Перла...как пък за 7 дни един ден не беше чисто морето. Повече не съм ходила там, може и навсякъде да е било така, такава година да сме хванали, ама...към Дел Сол не беше така първият ден, но нали ме мързи и да съм с влакче невидяла...ходех във водораслите.
Няма значение си мисля какво и що е, важното е да е чиста и топла водата, да има хубави дни за плаж, да си сложите спокойно хавлия или наемете каквото желаете и да ви е спокойно. Ама сега кат се напълни не знам, по-добре си вижте ваше си местенце , да ви и близо до хотела и входа , да си плажувате нормално (доколко е възможно) На мен пясъка не ми пречи да лежа, даже го предпочитам, въпреки че имах разни джаджи .. въздушно легло или как му се вика, дюшек бях помъкнала дето се сгъва, бе чудеса, имах и столчета, шалтета (оставих ги у нас поне тях) , че и чадър за всеки случай се мъкнеше, бе... за пикници постелка влачих, отделно хавлиите , мога май цял хотел да настаня на плажа, ако реша и занеса всичко.
ПП. Сега има нови модели столчета, продават се и в Приморско на 22 лв. сгъваеми , олекотени, гледам много хора си ги носят и са взели. Моите са от големите рибарските дето има и за чашка място , пак сгъваеми, но по-тежки , от Приморско ги купих пак в екстаз изпаднала за плажно оборудване и така си стоят у нас.

# 506
  • до най-прекрасния мъж
Фани, то навсякъде по морето е каквото случиш. Зависи теченията какви са и какво ще донесат. Имало е години, в които буквално за ден морето става друго. Било е адски чисто, после с много водорасли. Излизали са големи вълни и пак се е изчиствало.
За Перла помня една година през август беше пълно със щипалки. Буквално не можеш да влезеш, без да те ощипят. Тогава целият Северен беше така. На ММЦ, пък, имаше големи вълни и се топяхме до колене само.
Днес гледах репортаж след дъждовете морето се е променило и изглежда мътно. Така че, каквото дойде.

# 507
  • София
Чак мътно не е, има леки вълни и е нормално водата да не е кристална.

# 508
  • София
Здравейте!Скоро ми предстои да отседна в Приморско!Та въпросът ми е следният-няколко години подред сме там и не успявам да намеря фитнес...Ако някого знае къде има ще му бъда благодарна(отсядаме в близост до плажът,който се разполага до гробищата-северният плаж)
[/quote
Фитнес има в Х-л Империал,на главната ул.Трети март навлизане в Приморско ,от лявата страна

# 509
  • София
Амелия винаги е била компромис от гледна точка на хигиената, но тази година мърлявщината е потресаваща: винен кебап с червеникав косъм, пиле с ориз с рус, овчарска салата с умряла муха. 🤮🤮🤮. Съвсем се редуцират местата за хранене.

Общи условия

Активация на акаунт