Професионални серии за коса 148

• 61 850
  • 785
  •   1
Отговори
# 405
Влизам да се отчета с първите си впечатления от шампоана и балсама Extentioniste. На моята тънка, права коса с омазняващи се корени и сухи дължини двата продукта поне засега се отразиха повече от чудесно. Шампоанът използвах по класическия метод с две сапунисвания, като на първото почти не се разпени, а на второто миене продукта образува обилна пяна, като след изплакване почувствах косата си чиста, но не премита. Балсам не бях ползвала от години ( ако не броим този на Олаплекс, но за мен той е по - скоро с консистенция на маска) и съм много приятно изненадана. Още в банята усетих косата си разплетена и пригладена. Косата ми е лъскава, жилава и с подхранени връхчета. Много съм доволна и с радост бих пробвала и маската от серията. Попаднах на коментари, че серията утежнява и ми е любопитно утре какво ще е положението.

# 406
  • София
И аз съм с такава коса - бързо се омазнява в корените, а надолу е суха и изобщо не съм доволна от шампоана Extentionist, не ми придава никакъв обем в корените и не помага за омазняването. Но пък на дължините ми харесва как влияе. Сега съм си поръчала Densifique, да видим с него как ще е.

# 407
Аз също не виждам кой знае какъв ефект от Екстеншънист нито в корена, нито по дължините, а използвам с маската и термик крема. Косата ми дори се заплита в краищата, а вече не я третирам с бои, чат пат с преса и сешоар.

# 408
  • Някъде там
Не издържах и си поръчах балсама Simple Smile
Шампоана ще поръчам като се върна от морето.

До тогава се чудя с какъв шампоан да го съчетавам, или направо да взимам и шампоана и да не го мисля Grinning

# 409
И аз съм с такава коса - бързо се омазнява в корените, а надолу е суха и изобщо не съм доволна от шампоана Extentionist, не ми придава никакъв обем в корените и не помага за омазняването. Но пък на дължините ми харесва как влияе. Сега съм си поръчала Densifique, да видим с него как ще е.
Денсифик при мен придава приятна плътност. Ползвах го в комбинация с маска и пяна от серията. Свърши ми травъл опаковката от него и в бъдеще ще го купя отново. Сега ползвам ампулите Денсифик и съм доволна откъм усещане за плътност и обем. Да видим дали ще се появи нова коса от тях.

# 410
Дайте съвет моля с какъв шампоан да ползвам Аlterna oil creme pre shampoo, както и Ten conditioner.
Иска ми се ефект на хидратирана,напоена коса, моята е суха,тънка,разхвърчана, напоследък с ефект " глухарче".🙃

# 411
Дайте съвет моля с какъв шампоан да ползвам Аlterna oil creme pre shampoo, както и Ten conditioner.
Иска ми се ефект на хидратирана,напоена коса, моята е суха,тънка,разхвърчана, напоследък с ефект " глухарче".🙃

Ойл крема на Алтерна можеш с вякакъв шампоан след него да го съчетаеш. Алтерна Тен за жалост не съм пробвала, но съм чела само суперлативи, по спомен е балансирана серия. За да не рискувам, на твое място бих заложила на протеинов или балансиран шампоан, за да няма утежняване или прехидратиране. Този ефект "глухарче", за който говориш може да е точно от прехидратиране. При мен една силно протеинова серия връща нещата в правия път.

# 412
  • София
При мен се получи май обратното от протеинова серия (kerastase therapiste) косата изобщо не стоеше пригладена и подредена, а беше хвърчаща, като топирана, наелектрезирана, слама... Не знам нормално ли е да се получава това при някои коси от протеинова серия? Има ли още някой като мен? Мисля си, че или самата серия не е моята, или просто косата ми не е за протеин, но не знам кое от двете. При хидратиращите го няма това, много добре се получава при мен с тях.

# 413
А накрая запечати ли протеина? Хидратиращ балсам, нещо сложи ли?

# 414
  • София
А накрая запечати ли протеина? Хидратиращ балсам, нещо сложи ли?

Амии аз от вас чувам за такова запечатане... Не знаех. Иначе направих следното - първо за около час-два Еластисайзера на Philip Kingsley, след което измиване с  шампоана Kerastase resistance therapiste и престой ок. 5 мин. с маската от същата серия. След което обичайното изсушаване и като финиш маслото на loreal mytic oil, от което впрочем не съм очарована. Интересното беше, че докато си миех косата беше толкова гладкаа, колкото никога досега, гладка, че направо ,, лигава'' в добрия смисъл. Бях очарована.. за кратко, до момента в който не я изсуших и не бухна цялата. Какво и къде трябва да вмъкна още?

# 415
Трябва ти термозащита, а на мен ми бухва от mythic oil и не го харесвам. Олиото на мокра или суха коса го сложи?

# 416
LoLo30 Според мен маслото преди сушене е развалило нещата. При мен лично масло на мокра коса, особено без нещо кремообразно под него дава много кофти ефект. За мен Терапист е много мек и напомпващ протеин и при него по-скоро е възможно да ти се утежни и клепне косата, отколкото да се изостри и пресухне както с повечето протеини (зависи и от косата де). Пробвай следващите 1-2 миенета да са хидратиращи/балансирани към хидратиращи и след това пробвай терапист ама с кремообразен финиш, без масло на мокра коса. Мисля че ще има разлика. А косата ти в какво състояние е в момента?

# 417
  • София
На суха го слагам олиото попринцип, или на леко влажна, не знам как е по-добре. Но не мисля, че от него се получи този ефект, понеже го ползвам от поне месец, но в комбинация със хидратариращи продукти е добре. Затова мисля, че от протеина така се получи. Сега съм на хидратиращата серия, да (на Maroccanoil) с нея е по-добре. Иначе благодаря за съвета да слагам олиото след кремообразен финиш, ще пробвам. Косата ми е след балеаж ии е доста  суха, същност по-суха не е била. Преди него беше пригладена и с блясък. Сега вече е като метличка в крайщата, не са цъфнали, но са разпохвърчани Grinning та още търся с какво да ги загладя, но явно трудно ще стане.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 16:12 от LoLo30

# 418
Вземи си капките oway и крем преди сушене.

Поръчах си аз четка на ОG. Дано се науча и да работя с нея😄

# 419
Оставям отзив за няколко продукта. Косата ми е с фин косъм, не я боядисвам вече, въпреки, че по крайщата все още има русо. Ползвам сешоар и преса. Измих я с шампоана на Напура за възстановяване на кератина и след ъова сложих маската от същата серия. Накрая направих и терапията Cellula madre, жълтите ампули с концентрат за блясък. Косата ми стана мека, жива, лъскава и подредена. Ефекта е страхотен особено след като тези дни косата ми изглеждаше като метла.
П. П. Наистина остатъчната миризма е ужасна, някаква смесица между мокро животно и метал.. Tired Face

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 21:06 от Stensfild

Общи условия

Активация на акаунт