С какво ви дразнят свекървите? – 128

• 30 455
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Ми, а дано... Simple Smile

Иначе бабата може и да се учуди, ако я обвинят в лъжа. Има такива хора, говорят си разни работи и забравят. Или не считат за нужно да изпълняват това, което са обещали. Или ги приемаш такива, каквито са, или изясняваш проблема очи в очи и веднъж завинаги, или оставяш детето си да страда.
Ако някой ми даваше пари всеки път, когато свекърва ми обещаваше на детето (дори още съвсем малко бебе): „Другия път баба ще те вземе и ще те заведе НА центъра“ (ще кажеш, че живеехме извън града, а не на 10 минути пеша), ехееей!
В интерес на истината, колко още такива познати имам... Говорят и не мислят. Или забравят. Пък ти помни, готви се, очаквай, страдай... На мен и гости – наши приятели – са ми връзвали тенекия. Чекваш си, че въпросният човек е несериозен и втори път не си струва да се връзваш, и така...

# 91
  • Варна
Детето трябва да е наясно, ако бабата лъже системно. Има начин да се запази авторитета и. Но, зависи каква личност е и какви са възприятията на детето. Баба, майка, леля не са звания. Приоритет са коректните отношения, независимо от кръвните връзки.

# 92
  • София
Детето много обича  баба си- факт, сигурна съм, че и тя го обича. Ще говорим с нея като се видим и се надявам да няма повече такива случки.

# 93
Факт е че тук в този казус детето обича баба си, тя него също. Гледа го жената, радва му се. Сега не е нужно да се разваля тази връзка според мен. Друг е въпросът, ако детето само се усети. Но да го настройват срещу баба му не е нужно. Най добре е родителите да поговорят с бабата и да и кажат какво мислят и как се чувства детето.

# 94
  • Варна
Вариант е детето да знае, че всеки греши, забравя или е имала неотложен ангажимент.
Аз плачех и се възмущавах, когато майка ми не идваше да ме вземе през ваканциите. Баба ми търсеше начин да я оправдае. Но детето  реагира първосигнално и емоционално. Затова е важен подхода и начина на информиране.
След прекаран инфаркт, дядо ми объркваше дати и изречения. Но знаех, че е болен и страда. Бях на 8г. и наясно, че емоциите и отношенията влияят на болното му сърце. Отрупвах го с рисунки, бонбони и прегръдки. Дори му давах от джобните.😄 А той намираше сили да се усмихне.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 21:02 от Viviana91

# 95
  • при късмета
Има такива хора, говорят си разни работи и забравят. Или не считат за нужно да изпълняват това, което са обещали. 
На мен ми е доста трудно да оправдая такива хора и затова изказвам мнение от тази позиция. Не мисля, че трябва някакъв специален разговор за да очакваш, че обещание дадено от някого без никаква принуда, по негова собствена инициатива, да се изпълни. Да, ако е бабата на детето ми вероятно бих провела разговор, но не и повече от един. Ще е пръв и последен. После ще оставя детето да се разочарова от нея, защото нямам да имам друг избор. Алтернативата е да я оправдавам и после детето да смята, че и аз го лъжа заедно с баба му. За мен това не е алтернатива, да съм виновна пред детето си, заради безхаберието или безразличието на другиго.
Ако е ясно, че възрастен роднина е болен, то тогава нещата стоят съвсем различно и не е съпоставимо

# 96
  • Пловдив
Хахаха, кажете ми, че не съм единствената отишла на гинеколог с бебето.

Хич не си Wink Децата ми са с 2 години разлика. Като бях бременна с второто ходих на гинеколог винаги в последния час от 18,30 часа, защото чаках таткото да се върне от работа да му оставя малкото. Преди раждането обаче трябваше да ида през деня, взех малкото на 1 година и 10-11 месеца с мен, сложих го на един стол, отворих му един пакет зрънчо (понеже иначе не му давах и реших, че понеже е нещо неочаквано ще му задържи вниманието по-дълго) и се качих на магарето. Лекарката доста изумено ме погледна, въпреки че знаеше положението Wink
За раждането - изтекоха ми водите вечерта в 8 часа. Оправих малкото за сън, приспах го и си викнах едно такси до болницата. Влизам вътре към 9-9,30 вечерта и охраната ме спира на вратата - 'Вие къде?" . "Ще раждам" викам му аз. Той поглежда таксито, поглежда мен, запътила се бодро към приемната с огромния корен и реши, че го лъжа и тръгна след мен. "Как така ще раждате, вие сте с такси. Къде е таткото?". ""Вкъщи, гледа другото дете" се смея аз и в този момент чувам моята лекарка отзад - "Наистина ще ражда, щом е сама е моята родила". Взех му акъла на човечеца, явно ведра родилка, сама с такси без бащата явно не беше виждал дотогава.
Аз  вкарвах количката в кабинета, че е здраво вързан в нея. После за третото гинеколога беше привикнал към нас, изобщо не се впечатляваше от моите деца.

# 97
Честно казано, не си представям гледната точка на бабата, ако се отмята от дадено обещание. Да се извини, да каже, че нямат възможност да вземат детето, но да увърта? Не ми е разбираемо.

# 98
За първи път се случва понеже някоя баба да си дрънка, без да изпълни нещо после... Всички ли сте със супер отговорни и честни роднини?

# 99
  • София
...
 Да се извини, да каже, че нямат възможност да вземат детето, но да увърта?
...
И според мен просто е трябвало да се извини, вместо да продължава с "Кога ще дойдеш?".

# 100
  • при късмета
За първи път се случва понеже някоя баба да си дрънка, без да изпълни нещо после... Всички ли сте със супер отговорни и честни роднини?
Да, когато поемам ангажимент, съм отговорна. Особено за дете. И не само към роднини, а към всички.
Бабата да не беше обещавала, че ще вземе детето. Знае, че родителите няма да могат те да го закарат точно тогава и съвсем съзнателно е подвела детето. Това не е дрънкане ей така. Това конкретно по казуса.
А ако някоя баба ей така дрънка, поемайки ангежименти, то тогава трябва да е наясно, че и към нея когато се поемат ще е дрънкане ей така. Ако официално няма дементно заболяване, извинение няма

# 101
Ти си отговорна. Въпросът е, че дали роднините ти са супер отговорни не зависи изобщо от теб. Това се опитвах да кажа.

# 102
  • при късмета
Да де, а аз ти отговорих, че ще са безотговорни веднъж, най-много два пъти и това ще е. Изобщо повече няма да се размине

# 103
И според мен просто е трябвало да се извини, вместо да продължава с "Кога ще дойдеш?".

Трябвало е. Но след като не го е казала, можело е майката да се намеси: “Моля те, не ѝ говори такива неща! Знаеш, че не можем да пътуваме сега, вие също не идвате да я вземете, няма нужда да я дразниш и разстройваш допълнително! Тя така се беше нагласила да ви гостува и да си играе с братовчедчето...“
Пък да видим бабата къде щеше да шава...

# 104
Според мен майката е трябвало да се намеси и на въпроса "кога ще дойдеш?" да каже: "Когато дойдете да я вземете." И да се приключва.

Общи условия

Активация на акаунт