Фентъзи и фантастика - 22

• 34 340
  • 705
  •   1
Отговори
# 165
винаги съм си мислил, че ако ще избират  идеалната Егвийн тя ще е Оливия Уайлд - поне като външност. Вярно, че не е първа младост, но доста й мяза. или в най-лошия случай - Кристин Крук. Тази мургавелка е далеч от мен като Егвийн. Иначе сред героите Перин е по-мураг, а Тююн чернокожа, ама тя идва чак към края

https://www.pinterest.com/pin/265290234272198084/

https://www.potv.bg/a/prvi-snimki-ot-fentzi-seriala-koleloto-na-vremeto - Първи снимки от  Колелото - вижте гримираните актьори

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 17:02 от Лорд Сняг

# 166
Май червените доста рано се появяват в поредицата.
Ако е политкоректен, а не следва сюжета и описанието на героите, ще го пропусна.

# 167
Червените се появяват във втора ако не броим кратката поява на Елайда в средата на първа книга. Като цяло първа книга за мен е на 80 процента използван Властелинът.
Срещата започна с появата на Том Мерлин (Гандалф ) в селото и появата на Чезнещия (Нязгула). ОСновните герои са четирима, както и във Властелинът. Имената на Мери и Пипин започват с М и П и на Мат и Перин - също. В книгата на Толкин имаме "крал който не е крал", тук имаме "крал на нищото". Приключенията следват своя закономерен ход - случката в хана, влизането в Мория(Шадар - Логот), където Моарейн им казва да не пипат нищо и пр.
Случката с Ранд и Мургейз, и Елайда в Кемлин до голяма степен за мен е повлияна от тази с Галадриел и Фродо, а за падането на Моарейн в шеста книга Джордан директно признава, че е копирал схемата с балрога и че е искал всичко да свърши там, но феновете го натиснали.
В този смисъл сюжета на първите две книги не е особено оригинален, но пък волни интерпретации ще са голям шамар за феновете.  (от трета книга натам - мисля че в трета Ранд вади меча - има вече доста оригиналност в колелото)
За съжаление ще наблюдаваме нещо като нова версия на "Мечът на истината" - тук-там е заемано нещо от сюжета, но иначе е доста далеч като цяло от историята

https://www.potv.bg/a/prvi-snimki-ot-fentzi-seriala-koleloto-na-vremeto  - Моарейн - виж и припадни!

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 17:18 от Лорд Сняг

# 168
  • България
Отдавна съм повече от припаднала по темата. Close
Следя подбора на актьори, още откакто имаше яснота само около Моарейн.
Даже и Розамунд Пайк изглежда зле, чак се изненадвам, харесвам актрисата, въпреки че предпочитам Ева Грийн в тази роля.
Декорите също са далеч от представите ми.
"Сянка и кост" не ми беше важна и се пробвах, тук твърдо ще се въздържа от гледане.
Не искам да объркват представата ми и за тая Вселена в главата ми.
Авторът и без цензура си беше достатъчно политкоректен, както са и повечето съвременни писатели на фентъзи.
Но тук тотално е прекрачена границата. То, вярно че това ни чака.
Моето лично спасение са китайските сериали.
С любовта на китайците към бялата кожа и двойния клепач, имам какво да гледам.
Не че не ме е яд, че си пипат страхотните очи.
Ха, да, очаквах Лан да отговаря на описанието, обаче въпреки страхотния актьор, облеклото, прическата са далеч, далеч от очакваното от мен.

# 169
  • Майничка
Ох, да ви кажа, като ги гледам така строени за епичен преход, всеки момент очаквам Ранд да врътне очи и да засуче кръшна индийска песньовка, а останалите да заподскачат в ритъм.😳

# 170
Това много нискобюджетно изглежда.

# 171
И аз си помислих, че повече прилича на фен аматьорско сериалче Sad Ама дано става за гледане
А с Дюн и Фондацията какво стана

# 172
Дюн и Фондацията наскоро пуснаха нови трейлъри. Премиерата на Дюн е на 22-ри октомври, а на Фондацията - 24-ти септември.
Трейлърите на Фондацията са като на нещо, което няма нищо общо с книгата.
Пример:

Лий Пейс е Императорът. Не си спомням той да има голямо участие в сюжета...

# 173
Олеле, ама това Лан ли е? То карикагура направо.

# 174
На мен така като ги гледам строени и се сещам за една сцена от "Армагедон" с Бруис Уилис

https://go.mail.ru/search_video?fr=chxtnhp15.1.4.3&gp=811610 … mp;sig=7e19f74869  - "Великолепната седморка" начело с Уилис, АФлек и Майкъл Кларк Дънкан (мир на праха му )крачи бодро към смъртта, с цел да изпълни мисията.

Моарей, права си, жената в кафявите одежди и с късата коса, може би не е Нинив, а Мин.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 22:08 от Лорд Сняг

# 175
Оказва се, че е Егвийн... Егвийн не беше ли красавица? Онова, със зеленото, най-вляво е Ниниив.

# 176
Онова със зеленото според мен е Егвийн, Нинив отсъства?

Скрит текст:
Никъде не виждам Мат да е къдрав?

Скрит текст:
ето как виждам аз Мат

Скрит текст:
Егвийн
Скрит текст:
.]  
моя поглед за Егвийн

Скрит текст:
Моарейн

Скрит текст:
Моарей както я виждам

Лан изглежда така
Скрит текст:
Лан

Скрит текст:
Аз бих избрал този актьор. Впрочем той става и за Логаин, Лъжедракона

нищо общо нямат картинките с официалния кастинг
Айде от мен да мине - Ранд са го уцелели - риж е.

За Мин
Скрит текст:
си имам любимка

За да не ги давам картинка по картинка - Никол Кидман - Мургей, Том Селек - Гарет Брин, Ан Хатауей- Елейн,
Том Мерлин - Даниел дей Луис, Нинив - Рене Зелеуегър,  Марша Крос в ролята на Елайда, Кортни Кокс - Санче
Според мен това са правилните имена, разбира се важен е бюджета. Забележете - всички са от "бялата" раса.
О, а за Тююн щях да сложа Риана, какво като е певица

Скрит текст:
Това е моят кастинга, вижте колко души извън европейдната раса има.

Личи си че режисьорите малко са се съобразявали с кориците на книгите, с официалните рисунки от  devianart и пр. Гледали са да има политкоректност.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 21:34 от Лорд Сняг

# 177
Не, точно гледах каста. Това е в началото според мен, като тръгват от селото.
Моарейн май е най-добре, макар и ръстът да не е точен.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 21:23 от Windekind

# 178
  • Майничка
Няма жена с къса коса, плитката й е метната отстрани.

# 179
Моарейн е най-добре но на визия са я докарали Мелисандра от игра на тронове
Лан е някакъв пън с меч и превръзка на главата. Том Мерлин го няма. Айде и Ранд са го докарали, той едрия къдрокоско до него може би е Перин. Ама другия хърбавия Къдрокоско ако смятат че е Мат - умирам. CryМат е каубой с типичната шапка, а на края става пират с едно око. Има две жени - тая в кафявото е с къса коса и прилича на мъж. Тая отляво е мургавелка и дребничка, облечена е в зелено и би трябвало да е Егвийн - тя е от зелената аджа. Но по никакъв критерии не разбирам коя е Нинив и коя - Егвийн.

Айде още да ви "зарадвам" - Мин Фаршоу и Сюан Санче. https://www.ploshtadslaveikov.com/koleloto-na-vremeto-nameri-svo … u-i-syuan-sanche/

Вижте какво чета горе - Оконедо, номинирана за „Оскар“ за ролята си в „Хотел Руанда“ (2004), ще влезе в образа на Сюан Санче, съветник на Амирлинския трон. Коя ли ще е тогава Амирлинския трон?

Сюан е мулатка, Сюан е мулатка! С къдрава коса!

Кейт Флийтуд - Лиандрин. Кейт Флитууд - Лиандрин! Нищо лично срещу нея, добра актриса е, ама.... Лиандрин не беше ли руса и много красива, а тя не отговаря на нито един от двата критерия.  Кейт Флийтуд е по-подходяща за Теслин Барадов. Изтръпвам коя ли са избрали за Джолайн, на мен мечтата ми бе  Денис Ричардс, ама в младeжките й години.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 22:04 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт